Katutanssin alkeet festarihietikolla

Kerrankin saa tanssia luvan kanssa! Itä-Suomen katutanssiyhdistys ISKY Street Crew tanssittaa festarikansaa Ilosaarirockissa ja rohkaisee kaikkia ilmaisemaan itseään liikkein. Toimituksemme jutusteli Sanna Issakaisen, Kiia Hulkkosen, Tuuli Martikaisen ja Anna Kiuru-Kosken kanssa.

 

ISKY Street Crew näyttää, miten festareilla bailataan! Kuva: Karoliina Kolehmainen

Kaikki tietävät sen vipattava fiiliksen jaloissa. Tunne voimistuu entisestään ja tuntuu kuin koko kroppaa alkaisi nykiä estottomasti. Pitäisi päästä tanssimaan, mutta ei uskalla. Katselet ympärillesi toivoen jonkun muunkin kärsivän patoutuneesta himosta päästä liikkeelle. Onneksi hätään on lääke. Paikalla on tyttövoimaan luottava ISKY Street Crew. Joensuulainen tanssiyhdistys viihdyttää festarikansaa keikkojen aikana ja pyrkii rohkaisemaan kaikki osaksi juhlahumua.

Kahdeksanhenkinen tyttöpoppoo muodostuu harrastelijajäsenistä. Tytöt kertovat rokkiviikonlopun menneen hyvin, vaikka helle hieman tuottaakin haastetta. Tuleehan liikkuessa hiki jo muutenkin. Tytöt sekoittavansa koreografiassaan eri tyylejä, näistä mainittuna freestylea,  letkajenkkaa ja niin kutsuttua ”seuraa johtajaa” -leikkiä. Tärkeintä on luoda festarikansassa yhteisöllisyyttä ja saada jokaisen menojalat vipattamaan. Sanna Issikainen kertoo, että Ilosaairockia järjestävä Joensuun Popmuusikot ry kutsui ryhmän esiintymään ja ilahduttamaan festareille.

ISKY Street Crew tanssittamassa festariyleisöä. Kuva: Valentin Abramenkov

 

– Olemme suunnitelleet ennakkoon  koreografian pätkiä. Jokaiselle päivälle on omat juttunsa. Ihmiset ovat tulleet kyselemään meiltä, ketä me oikein olemme, Issakainen kertoo mielissään. Ilosaarirockissa heidän yhdistyksensä saa ennen kaikkea näkyvyyttä, mutta se ei ole tekemisen lähtökohta. Tanssiminen festarihumussa on yksinkertaisesti mahtavaa.

– Kannustetaan ihmisiä tuottamaan omaa materiaalia ja heittäytymään fiilikseen, Martikainen lisää.

– On mukavaa tanssia kerrankin luvan kanssa! Kiuru-Koski iloitsee.

 

Teksti: Mirja Kallinen

Kuvat: Karoliina Kolehmainen & Valentin Abramenkov

 

Jaa tämä
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

« Etusivulle

« »