Kuinka käyt vessassa – seitsemän vinkkiä

Kolmen päivän festivaali ilman vessassa käyntiä on todennäköisesti mahdottomuus. Emmekä suosittele kokeilemaan. Näillä vinkeillä vessassakäynti festareilla voi olla kivaa!

Sunnuntai-ilta bajamajoilla. Kuva: Markus Korpi-Hallila

Vessassa käyminen on tärkeä osa festivaalielämystä ja siihen kannattaa panostaa. Tietoinen läsnäolo bajamajassa on hyväksi niin mielelle, ruumiille kuin ympäristöllekin. Kokosimme muutaman vinkin, jotka auttavat sinua antamaan kaikkesi.

1. Jonossa voi jutella mukavia. Jos jonokaverin kanssa ei ole muuta yhteistä, niin on todennäköistä, että olette ainakin jonossa osapuilleen samasta syystä. Kuka tietää millaisen ystävyyden tai jopa rakkauden liekin yhteinen hätä voi sytyttää. Älkää silti menkö yhdessä vessaan.

2. Pukeutumisratkaisuilla voit välttää monta ongelmaa. Älä laita potkupukua! Joudut riisumaan koko yläosan päästäksesi asioimaan. Poikkeuksen sääntöön muodostavat peräluukulla varustetut potkupuvut. Sellaisia kannattaa käyttää aina.

3. Jos fysiikkasi ja hätäsi luonne sellaiseen soveltuu, käytä pisuaaria. Pääset niihin nopeammin, ja kaikki pääsevät myös bajamajoihin vähemmällä jonottamisella.

4. Istut siinä tarpeillasi ja Rentolavalla siinä lähellä soittaa bändi, jonka soundi resonoi kivasti vessanseinien kanssa. Kokemuksesta tulee hypnoottinen ja unohdut miettimään lapsuuden aurinkoisia kesiä ja sitä, miten Ilosaarirockissakaan ei koskaan satanut. Sitten vessanoven eteen onkin ehtinyt muodostua 15 metrin jono. Älä ole se tyyppi. Mene sinne lavan eteen tunnelmoimaan.

5. Pese kätesi. Festivaaliorganisaatio on järjestänyt sinulle paikan sitä varten vessan välittömään läheisyyteen. Vesipisteillä voit täyttää myös vesipullon. Vesipisteitä on Ilosaarirockissa tänä vuonna enemmän kuin aiemmin.

6. Helteellä festarivessoissa on kuuma. Juo vettä ennen ja jälkeen. Miksei aikanakin.

7. Siellä bajamajassa on vessapaperia. Sieltä lootan sisästä se löytyy vaikka se ei heti olisikaan näkyvillä. Uskomalla itseesi kyllä löydät sen!

+1. Roiskiminen ei ole suotavaa, mutta se ei tarkoita, etteikö voisi olla hauskaa. Mieheksi tunnustautuville pisuaari tuo mahdollisuuksia. Pisuaariin kertyy joskus pieniä roskia ja niillä voi pelata eräänlaista koripalloa.

 

Teksti: Pasi Huttunen

Kuva: Markus Korpi-Hallila

Jaa tämä
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

« Etusivulle

« »