Leikin kautta syntyy rock-bändi – haastattelussa Litku Klemetti

Litku Klemetti esiintyi Ilosaarirockin Rentolavalla sunnuntaina. Toimituksemme selvitti, mitä artistille kuuluu tänä kesänä.

Ihanalla Litkulla on lukemattomia karaokebravuureita. Kuva: Sampsa Geijer

Pääsimme juttelemaan lyhyesti ennen illan keikkaa indietähden Sanna ”Litku” Klemetin, 29, kanssa festarikesästä ja karaoke-bravuureista. Toinen albumi ”Taika tapahtuu” julkaistiin huhtikuussa ja Joensuussa päästiin viimein kuulemaan uusia biisejä livenä. Artistin läpimurto suuren yleisön tietoisuuteen tapahtui viime vuonna ”Juna Kainuuseen” -albumin julkaisun myötä, jossa kaikuivat vaikutteet 1970-luvun iskelmästä.

Hän muistelee viime kesän olleen erittäin kiireinen keikkojen suhteen, mutta siitä huolimatta Ilosaarirockissa oli sitä jotain.

Viime kesän Ilosaari-keikka oli meidän kaikkien mielestä yksi sen kesän parhaimmista keikoista, hän tiivistää bändinsä ajatuksia.

Kysyessämme häneltä parasta henkilökohtaista rokkimuistoa, toteaa hän yllättäen, ettei ole ollenkaan käynyt festareilla ennen uraansa.  Suurimpiin festivaaleihin hän tutustui vasta alkaessaan kiertää niitä bändinsä kanssa. Hän lisää onnistuneisiin esiintymishetkiinsä tuoreen muiston Musiikkitalo terassilta.

Siellä mä synnyin henkilökohtaisesti uudestaan esiintyjänä. Se on sellanen tunne, että menettää kontrollin ja asiat vaan tapahtuu ja mä pystyn tekee mitä vaan. Vähän sellanen niinku kaiken yläpuolella oleminen, se ei tarkoita ylimielisyyttä, vaan on sellanen fiilis, että hallitsee tilannetta ja kantaa yleisöä, hän selventää.

Litku Klemetti ja matka nostalgiaan. Kuva: Janina Joutsen

Viitaten festivaaleilla käymättömyyteensä Klemetti huomauttaa pitävänsä enemmän pienemmistä musiikkijuhlista.  Jyväskylässä hän järjesti aikoinaan sisäfestivaaleja ja kertookin mieltyneensä tietynlaiseen kotikutoisuuteen.

Klemetti arvostaa selkeästi taiteen tuottamisessa omaa käden jälkeä. Levyjensä kannet hän suunnittelee itse, ja levyt syntyvät studion sijaan reeniksellä. Keikoille hän ei kaipaa ylimääräisiä somistuksia, vaan bändi keskittyy vetämään täysilllä. Bändinsä tekemisen meininkiä hän kuvaa leikinomaiseksi.

– Me ollaan kaikki meidän bändissä sellasia leikkijöitä. Me vaan leikitään tällaista rock-bändiä. Se on hauskaa.

Olemme kuulleet karaoken olevan Klemetille SE juttu ja kysyimmekin lopuksi, mikä on hänen kaikkien aikojen karaoke-bravuurinsa.

Mulla on lukemattomia bravuureja. Viimeisin on ollut Doors’in L.A. Women ja tietysti suomalaiset iskelmätähdet kuten Mona Carita ja Taiska.

Rentolavalla näimmekin sitten energisen Litku-show’n. Keikkasetti sisälsi monipuolisesti uutta ja vanhaa tuotantoa. Jäämme innolla odottamaan, mihin suuntaan Litku Klemetti lähtee kehittämään musiikkiaan seuraavaksi!

 

Teksti: Mirja Kallinen

Kuvat: Sampsa Geijer & Janina Joutsen

Haastattelu on tehty yhteistyössä Triangeli.org-musiikkiblogin kanssa.

Jaa tämä
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

« Etusivulle

« »