Hikeä, kansallishymnejä ja vihreäpipoisia sankareita

Ilosaarirockissa yritettiin jälleen murtaa naku-uinnin maailmanmestaruutta. Verkkotoimituksemme oli osana vihreäpipoisten uskaliasta laumaa ja kertoo fiiliksiään.

Rapatessa roiskuu. Kuva: Kalle Kervinen

”UIMAAN, UIMAAN!” Kajahtaa väkijoukosta rytmikkäästi. Ihmiset luovat yhteishenkeä huudoin ja elein auringon paahtaessa taustalla. Tunnelma on rento mutta samaan aikaan jännittynyt. Tuskanhiki valuu jokaisen selkää pitkin ja liimaa paidan selkään. Odottajan aika on pitkä. Tunne on kuin valmistautuisi jäiseen avantoon. Ensin kuumotellaan hetki helvetin lieskoissa, minkä jälkeen kylmä järvivesi suo pelastuksen. Tällä kertaa matkalla pelastukseen on yksi sudenkuoppa – vaatteet pitäisi nimittäin ottaa pois! Näitä tuntemuksia heräsi Ilosaarirockissa, kun rokkikansa yritti jälleen rikkoa naku-uinnin maailmanennätystä. Radio Rock isännöi tapahtumaa yhdessä Kaalimato.comin kanssa.

Kohti naku-uintia

En yleensä ole kovin sievistelevää sorttia, mutta mielikuva ilkosillaan olemisesta koko festivaalikansan nähden ei aluksi saa ilotulitteita paukkumaan ajatuksissani. Sisäinen yllytyshullugeenini ottaa kuitenkin pian vallan, joten en jää piehtaroimaan epäilykseen. Mukaan on päästävä!

Kun saavun lähtöpaikalle, ojennetaan minulle ruskea paperikassi ja vihreä pipo. Tarkoituksena olisi siirtää viimeisetkin siveyslain rippeet kassiin ja jatkaa uutena ihmisenä hiekkarannalle. Tämähän selvä. Hetken pyöriskelen alusvaatteisillani rannalla ja katson yllytyshulluminäni katoamista paperikassin pohjalle. Mihin olenkaan taas ryhtynyt? Vilkuilen ympärilleni ja näen ihmisten suuntaavan päämäärätietoisina ja iloa puhkuen rantaan. Ilakoivan festarikansan rohkeus saavuttaa pian minutkin, joten astelen uimarannalle muun pipokansan viemänä.

Hikeä, alastonta pintaa ja joukkohurmosta

Odottaessamme uiskentelua sievässä parijonomuodostelmassa, käytän aikani hyödyksi ja teen tutkivaa journalismia. Vapautuneen oloinen Jenni Kukka Helsingistä kertoo viime vuoden karvaan tappion harmittavan häntä edelleen, joten päätyminen alastomana Linnunlahden rannalle tuskin on sattumaa. Marsa Kuva Lahdesta taas on päätynyt osaksi vihreäpipoisten liigaa hetken mielijohteesta. Koskaan ei siis tiedä, milloin päätyy ilkosilleen koko kansan nähtäväksi. Ja luvan kanssa.

Rupattelevassa porukassa olo rentoutuu huomattavasti. Aurinko porottaa sen verran julmasti, että järveen pääsy olisi jo toivottua. Yhteisöllistä henkeä herätellään Maamme-laululla ja erilaisilla taisteluhuudahduksilla. Useammat ovat lähteneet koitokseen kaveriporukalla, joten estotonta veden räiskintää ja meteliä riittää. Tunnelmaa edesauttaa erittäin lämmin sää. Yhteinen tavoite saa porukan riehaantumaan täysin, ja euforian saattaa tuntea.

Valitettavasti ennätyksen rikkominen jää haaveeksi. Irlanti säilyttää asemansa 2600 uimarilla. Linnunlahden uimarannalle uskaltautui kuitenkin 1531 hengen legioona. Tämä on kunnioitettava määrä ja voimme sentään tituleerata itseämme Pohjoismaiden naku-uinnin mestareiksi. Olemme voittajia siis kaikki!

Naku-uivia ihmisiä. Kuva: Kalle Kervinen

Teksti: Mirja Kallinen
Kuvat: Kalle Kervinen

Jaa tämä
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

« Etusivulle

« »