”Opettelen suomea joku päivä” lupasi Ilosaarirockin viimeinen esiintyjä Jack White

Jack White villitsi rokkikansaa Ilosaarirockin viimeisenä esiintyjänä sunnuntaina. Kitaravirtuoosi esitti sekä omia kappaleita että tuttuja hitteja White Stripesin ajoilta. Kurkkaa tästä keikkatunnelmat!

Ilosaarirock alkaa pikkuhiljaa lähestyä loppuaan, mutta jäljellä on vielä yksi kauan Suomeen odotettu, rokin hiomaton timantti Jack White. Festarikansaa ei nähtävästikkään vielä väsytä, vaan väkeä on tuppautunut päälavan eteen mukavasti. Lähtölaskenta keikan alkuun kuluu hitaasti, mutta sitten se alkaa! Rummut jytisevät, ja iskevä kitarariffi alkaa soimaan. Jack White aloittaa keikan tänä vuonna ilmestyneellä Over and Over and Over kappaleella ja tarjoilee heti perään lisää uutta materiaalia kolmannelta studioalbumiltaan ”Boarding House Reach”.

Jack White. Kuva: Kalle Kervinen

Kuten White toteaakin, siitä on jo 15 vuotta, kun hänet on viimeksi Suomessa nähty. Fanien pitkä odotus kuitenkin palkitaan ja keikalla kuullaan White Stripesin aikaisia hittejä, kuin Whiten uudempaakin materiaalia. Tunnusomaiset kitarasoolot ja revittely kuuluu tietenkin asiaan. Keikalla kuullaan The Stoogies coveri I wanna be your dog sekä letkeä White Stripes biisi Hotel Yorba.

White pistää toisen vaihteen silmään, kun päästään kappaleeseen Steady as she goes. Rokkari vitsailee, että hänen on laulatettava yleisöä englanniksi, sillä hän ei vielä osaa suomea. Hän kuitenkin lupaa kieltämme joku päivä vielä opettelevan. Rokkikansa jaksaa vielä laulaa ja tanssia. White jutustelee kappaleiden välissä myös rakkaudestaan pesäpalloa kohtaan. Ennen keikkaa Ilosaarirockissa hän kävikin katsomassa Kiteen Pallon -pesäpallopelin.

Jack White. Kuva: Kalle Kervinen

Viimeinenkin festarihulinassa väsähtänyt rokkaaja herää, kun Grammyn pokannut superhitti Seven Nation Army kajahtaa ilmoille. Rokkikansa taputtaa mukana heti ensimmäisten, tunnistettavien soundien soidessa. Ilosaarirockin kävijät näyttävät, mihin pystyvät ja laulavat komeasti mukana.

Laulaja kiittää vuolaasti yleisöään ja katoaa, ei-niin-pimeään yöhön. Festaroitsijat alkavat lipua pikkuhiljaa päälavalta kohti jatkobileitä tai yöpymispaikkojaan päälavan valoshow:n välkkeessä. Kaikkialta kuuluu iloista laulelua Seven Nation Armyn riffin tahdissa. Laulanta jatkuu pitkälle festarialueen ulkopuolelle asti.

Teksti: Tuuli Ahonen

Kuvat: Kalle Kervinen

Jaa tämä
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

« Etusivulle

«