Lempi leiskuu pussauskopissa

Ilosaarirockin Tivoli-alueelta festaroitsija voi löytää pussauskopin. Mutta miten löytyykään festariheila?

Pussailemaan päässeet ovat saaneet ikuistaa nimensä kopin seinään. Kuva: Karoliina Kolehmainen

Nimi seinään luvan kanssa

Rokkialueelta Rentolavan ja rannan läheisyydessä sijaitsevalta Tivoli-alueelta löytyy kaksi värikkäästi maalattua koppia – pussauskopit, jotka innokkaat talkoolaisemme ovat ahkeroineet, ja joihin rakkaudesta ja festarihuumasta täyttyneet rokkaajat voivat mennä osoittamaan toisilleen helliä tunteita. Kopeista löytyy totta kai myös kyniä, joilla suutelointiin intoutuneet festaroitsijat voivat ikuistaa nimensä seinään.

Toimituksemme tavoitti kaikessa juhlan tuoksinnassa taiteilijanaluksi itseään tituleeraavan Eveliina Turusen, 25, joka ideoi nimenkirjoitusmahdollisuuden hellyydenosoitusten jälkeen.

– Ihmisillä on aina kännissä tapana kirjoittaa vessan seinään ”I was here” ja ”Milla sydän Ville” ja niin edelleen. Tuli idea, että jos annettais heille ihan lupa kirjoittaa, kuvailee Eveliina kirjoitusseinän taustoja.

Hymyileväinen Eveliina kertoo viihtyneensä talkoolaisena hyvin:

– On ollut oikein kivaa, on saanut auringonpaisteessa maalailla.

Suoraa toimintaa heilanmetsästyksessä

Totta kai toimittajaa kiinnostaa myös se, onko taiteilija itse koeajanut pussauskopin. Eveliina kertoo kirjoittaneensa seinään esimerkin ja osoittaakin siinä komeilevaa ”Eve & Pekko”-tekstiä arvoituksellisesti hymyillen.

– Kävin muusan kanssa testaamassa. Me ollaan toistemme muusia, joten sain sitten siitäkin inspiraatiota tähän love-teemaan, hän kertoo salaperäisesti.

Eveliina on siis selkeästi löytänyt festariheilan itselleen. Niille, joita ei vielä heilan etsimisessä ole yhtä hyvin lykästänyt, on hänellä antaa vinkkejä:

– Sitähän voi käydä kysymässä, että lähtisitkö mun kanssa tonne pussauskoppiin. Nimet voi vaihtaa samalla, kun kirjottaa siihen seinään.

Selkeästi oikeaoppiseen festaritunnelmaan päässyt Eveliina uskoo, että pussauskopin seinä kerää viikonlopun aikana paljon nimiä. Lopullinen nimien määrä riippuu hänen mukaansa kuitenkin siitä, lähtevätkö kynät festarivieraiden mukaan vai pysyvätkö ne kopissa.

Kunnia seinäkirjoitusmahdollisuudesta menee sen ideoija Eveliina Turuselle. Kuva: Karoliina Kolehmainen

Teksti: Noora Koponen
Kuvat: Karoliina Kolehmainen

Jaa tämä
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

« Etusivulle

« »