”Ilosaarirock on eliittifestari!” – Stam1nan Antti Hyyrynen kertoo festarimuistoistaan

Stam1na on tuttu vieras Ilosaarirockin esiintymislavoilla. Verkkotoimitus jututti yhtyeen laulaja-kitaristi Antti Hyyrystä muun muassa parhaista rokkimuistoista. Tsekkaa tästä Hyyrysen kommentit!

Stam1na. Kuva: Valentin Abramenkov.

Stam1na esiintyi Ilosaarirockin Tähtiteltassa lauantai-iltana. Stam1na on ehtinyt vierailla uransa aikana Ilosaarirockissa useaan otteeseen – niin monta kertaa, että laulaja-kitaristi Antti Hyyrynen ei ole itsekään aivan varma.

– Basistimme Kai-Pekka Kangasmäki muistaisi varmaan päivämäärätkin! Eka levymme julkaistiin 2005, mutta emme kuitenkaan ole aivan vuosittain vierailleet täällä. Sanoisin, että tämä on kahdeksas kerta, Hyyrynen muistelee.

Rokkimuistoja ja leppoisaa tunnelmaa

Hyyrysen paras Ilosaarirock-muisto juontaa juurensa 90-luvulle asti. Ensimmäisen kerran mies on vieraillut festivaaleilla 17-vuotiaana.

– Aikoinaan pienessä teltassa raviradan läheisyydessä pyörittivät muun muassa Cradle of Filth ja Napalm Death. Kiipesin siellä kantavaan rakenteeseen ja katsoin sieltä molemmat keikat, Hyyrynen kertoo. Hienoksi rokkikeikaksi Hyyrynen mainitsee myös YUP:n Toppatakkeja ja Toledon terästä -kiertueen keikan.

– Ilosaarirockissa on aina ollut leppoisa tunnelma. En mie ole ikinä kokenut, että tällaisilla rokkifestivaaleilla olisi ollut juuri mitään probleemaa. Jos vaikka verrataan iskelmäfestivaaleihin, joissa keski-ikäiset ottaa niitä kesän ainoita raivokännejä, Hyyrynen naurahtaa.

– Mun mielestä täällä on aina järjestelmä toiminut, mutta toisaalta en ole pyörinyt niin paljon yleisön puolella, Hyyrynen jatkaa.

– Kyllä mie luulisin, että ihmiset ovat samaa mieltä – Ilosaarirock on eliittifestari, Hyyrynen sanoo.

Illan keikasta Hyyrynen odottaa erinomaista.

– Täällä on aina ollut kovat tanssiaiset ja meidän keikat ovat olleet haluttuja. Kuitenkin tarjotaan rajumpaa musiikkia, joten porukka on jaksanut vetää pittiä. Odotan innolla keikkaa, Hyyrynen sanoo.

Stam1nan keikalla oli hikinen meininki. Kuva: Valentin Abramenkov.

Teksti: Katja Autio
Kuvat: Valentin Abramenkov

Jaa tämä
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

« Etusivulle

« »