Cashless

Mikä on cashless-maksutapa? | Festaritili | Miten tili luodaan? | Rahan lataaminen festaritilille | Rahan lataaminen kaverille | Rahan lataaminen festivaalialueella | Automaattinen rahanlataus | Maksaminen rannekkeella | Rahojen palauttaminen | Rannekkeen vaihto ja aktivointi | Turvallisuus | Lisätietoa maksutavoista

Cashless on lompakko rannekkeessasi. Maksat sillä kaikki ostokseksi Ilosaarirockissa. Ylijääneet rahat palautetaan automaattisesti ilman lisämaksua. Kysy cashless-maksamisesta: . Olemme myös koonneet kysymyksiä ja vastauksia cashlessiin liittyen omaksi osiokseen Info-sivujen usein kysyttyihin kysymyksiin.

Vuoden 2018 festaritilin tunnukset eivät ole voimassa, joten luo vuodelle 2019 uudet tunnukset.

» Festaritilillesi pääset tästä

Maksurannekkeen rahojen palauttaminen

Festaritilin kautta ladatut rahat on lähetetty automaattipalautuksina. Huomaathan, että pankeilla ja korttitoimittajilla on eri käytäntöjä, miten palautukset näkyvät: tilillä voi näkyä joko palautussumma tai festivaalilla käyttämäsi eurosumma.

Mikä on cashless-maksutapa?

Cashless on maksamista sirullisella maksurannekkeella, ilman korttia tai käteistä. Useiden suurten festivaalien tavoin Ilosaarirockissa on käytössä cashless-maksutapa. Tämä tarkoittaa sitä, että festivaalialueella käteinen tai pankkikortti eivät käy maksuvälineenä, vaan jokainen ostotapahtuma tehdään maksurannekkeen avulla.

Miten cashless toimii?

Ranneke toimii tuttuun tapaan myös kulkutunnisteena eli kaikki festivaali- ja leirintäliput siirretään rannekkeen sirulle.

Festaritili kannattaa!

Eniten iloa maksurannekkeestasi saat luomalla ennakkoon oman festaritilin.

Tilin avulla:

Tilin voi luota täällä. Tili luodaan festivaalilipussa olevan numerokoodin avulla.

Tilille ladatut rahat ja lipputiedot siirtyvät rannekkeen sirulle automaattisesti, kun vaihdat lippusi rannekkeeseen.

Miten tili luodaan?

Festaritili luodaan täällä. Tilin luominen ja sinne rahan lataaminen on maksutonta.

Tilin luomista varten tarvitset Ilosaarirockin pääsylipun viivakoodin yhteydessä olevan numerokoodin (huom. tiliä ei voi luoda leirintälipulla). Jos sinulla on useita pääsylippuja (esimerkiksi päivälippuja), luo tili ensimmäisen festivaalipäivän lipulla. Jos sinulla on erilliset perjantain ja sunnuntain liput, luo tili perjantain lipulla. Sunnuntain lipun voit liittää festaritilin kautta tai lisätä se rannekkeen sirulle infopisteellä saapuessasi festivaalialueelle.

Voit lisätä festaritilillesi valmiiksi myös Ravileirinnän tai Nice and Easy -leirinnän lipun, jolloin rannekkeenvaihdossa leirintälippu siirtyy automaattisesti rannekkeesi sirulle. Leirinnän lipun voi lisätään rannekkeelle myös leirinnän portilla.

Rahan lataaminen festaritilille

Tilille voi ladata rahaa 10–500€ valitsemallasi maksutavalla: verkkopankki, luottokortti ja mobiilimaksu. Maksujen välittäjä on verkkokaupoista tuttu Checkout Finland Oy. Turvallisuussyistä tilillä voi olla kerrallaan maksimissaan 500€.

Festaritilille voi ladata rahaa tilin aukeamisesta festivaalin sulkeutumiseen asti. Rahaa voi siis ladata tilille myös festivaalin aikana, esimerkiksi kotona tai verkon toimiessa myös festivaalialueella.

Tilillä näkyy rannekkeen saldo, joka näkyy maksupäätteellä myös jokaisen oston yhteydessä. Tililtä saa kätevästi myös sähköiset kuitit jokaisesta maksurannekkeella tehdystä ostoksesta. Tilitapahtumia ja kuitteja voi tarkastella vuoden 2019 loppuun asti. Tämän jälkeen tiedot hävitetään.

Tilin luominen ja rahan lataaminen sinne on maksutonta.

Tili on henkilökohtainen ja sitä voi käyttää vain yksi ihminen. Yhdellä ihmisellä voi olla vain yksi tili.

Rahan lataaminen kaverille

Festaritilin luoneiden on mahdollista ladata rahaa myös kaverin tai perheenjäsenen festaritilille Family & Friends -ryhmän avulla.

Jos haluat ladata rahaa kaverille, tarvitset hänen Ilosaarirockin pääsylippunsa numeron tai rannekkeen sirun numeron. Numero lisätään oman festaritilin sisällä kohtaan Family & Friends, jonka jälkeen ryhmä on luotu.

Kun haluat ladata rahaa kaverille, valitset ensin haluamasi summan. Ostoskorissa valitset oikean tilin, kenelle rahat lataat. Tämän jälkeen siirryt maksamaan ostoksesi.

Yksi ihminen voi olla vain yhdessä Family & Friends -ryhmässä kerrallaan. Ryhmästä voi poistaa jäseniä milloin tahansa. Kuitit ostoista ovat henkilökohtaisia ja näkyvät vain käyttäjän festaritilillä. Rahan lataaja ei näe sitä, mihin rahat on käytetty tai mikä kaverin tilin saldo on.

Rahan lataaminen festivaalialueella

Festaritilin avulla voit ladata rannekkeellesi rahaa kaikilla yleisimmillä maksutavoilla (verkkopankki, luottokortti, mobiilimaksu...).

Voit ladata rahaa myös festivaalialueen rahanlataus- eli top-up -pisteillä käteisellä ja kortilla. Festivaalialueella on kaksi rahanlatauspistettä: chill out alueella ja Tähtiteltan läheisyydessä. Lisäksi Ravileirinnässä on oma rahanlatauspiste.

Rahan lataaminen rannekkeelle festivaalialueella maksaa 1€ / lataus. Festaritilin kautta rahan lataaminen on maksutonta. Rahat siirtyvät rannekkeelle viiveettä.

Yhdelle rannekkeelle voi ladata kerralla maksimissaan 500 euroa.

Käyttämättömät rahat saat takaisin festivaalin jälkeen.

Mikä on automaattinen rahanlataus?

Festaritilin luoneilla on mahdollisuus ottaa käyttöön automaattinen rahanlataus. Automaattisen rahanlatauksen avulla voit ladata rannekkeen saldon loppuessa lisää rahaa ostosten yhteydessä vaikkapa anniskelupisteellä, eli sinun ei tarvitse mennä rahanlatauspisteelle lataamaan lisää rahaa. Lataussumma määritellään etukäteen festaritilillä.

Automaattinen rahanlataus aktivoidaan festaritilin kautta. Tilillä valitaan haluttu summa, jonka voit ladata rannekkeellesi oston yhteydessä. Rahan loppuessa rannekkeeltasi kassan maksupääte kysyy, haluatko käyttää automaattista rahanlatausta. Tällöin etukäteen valittu summa veloitetaan kortiltasi ja siirtyy rannekkeesi sirulle välittömästi.

Mikäli olet saanut Pivon bonusrahaa, emme suosittele käyttämään automaattista latausta. Pivon bonusraha aktivoituu käyttöön rannekkeella vasta rannekkeelle ladattujen rahojen jälkeen.

Automaattinen rahanlataus toimii vain maksukortilla.

Maksaminen rannekkeella

Rannekkeella maksaminen muistuttaa lähimaksua. Ostokset maksetaan koskettamalla rannekkeella kassan maksupäätettä. Näet rannekkeella olevan saldon jokaisen ostoksen yhteydessä.

Ostosten kuitit löytyvät festaritililtä. Jos et ole luonut tiliä, kuitit saa haettua verkkosivuilta rannekkeessa olevan numerokoodin avulla.

Rahojen palauttaminen

Festaritilin kautta ladatut rahat palautuvat automaattisesti ja maksutta. Automaattisista rahanpalautuksista huolehtii Checkout Finland.

Automaattipalautukset alkavat keskiviikkona 17.7.2019. Rahat näkyvät joko pankkitilillä tai luottokorttilaskussa riippuen lataustavasta. Huomaathan, että pankeilla ja korttitoimittajilla on eri käytäntöjä, miten palautukset näkyvät: tilillä voi näkyä joko palautussumma tai festivaalilla käyttämäsi eurosumma.

Rahan palautus toimii myös palautuslomakkeella. Palautuslomakkeella haetaan rannekkeelle jääneitä rahoja palautukseen silloin, kun festaritiliä ei ole luotu, festaritilille ei ole ladattu rahaa tai kun rannekkeelle on jäänyt enemmän rahaa kuin festaritilille on kokonaisuudessaan ladattu.

Huomaa, että automaattinen rahanpalautus toimii vain festaritilin kautta!

Automaattinen rahanpalautus festaritilin kautta rahan ladanneille

Festaritilin kautta ladatut rahat palautuvat automaattisesti ja maksutta.

Ainoa poikkeus on festarialueen top-up -pisteillä tehdyt lataukset, joiden arvo ylittää festaritilille ladatut rahat.

Jos olet ladannut rannekkeellesi lisää rahaa festivaalialueen top-up -pisteellä ja rannekkeellesi on jäänyt enemmän rahaa kuin verkossa ladattu kokonaissumma, saat festaritilin kautta ladatut rahat automaattisena rahanpalautuksena ja loppuosa haetaan palautuslomakkeella.

Milloin haen käyttämättömiä rahoja palautuslomakkeella?

Palautuslomakkeella haetaan rannekkeelle jääneitä rahoja palautukseen silloin, kun festaritiliä ei ole luotu, festaritilille ei ole ladattu rahaa tai kun rannekkeelle on jäänyt enemmän rahaa kuin festaritilille on kokonaisuudessaan ladattu.

Käyttämättä jääneet rahat voi hakea takaisin myös Ilosaarirockin sivulta löytyvän palautuslomakkeen avulla. Lomake aukeaa torstaina 18.7.2019 klo 17 (huom! muuttunut aika). Rahojen palautusta voi hakea 31.7.2019 klo 23:59 asti. Palautukset tulevat asiakkaan ilmoittamalle tilille viikon sisällä palautuksen hakemisesta. Palautus on maksutonta.

Palautuslomakkeeseen tarvitaan nimi, sähköposti, pankkiyhteystietosi ja festivaalirannekkeen sirusta löytyvät tunnistenumerot.

HUOM! Tarvitset rannekkeesi sirun numerokoodit rahojen palauttamiseen, joten pidä ranneke tallessa.

Rannekkeen vaihto ja aktivointi

Ilosaarirockin pääsylippu vaihdetaan tuttuun tapaan rannekkeeseen ennen festivaalille saapumista. Voit vaihtaa rannekkeen festivaaliviikon keskiviikosta perjantaihin Joensuun taidemuseon pihalla sijaitsevalla Rokkikontilla tai Pilkon Lidlissä.

Perjantaista alkaen rannekkeita vaihdetaan pääportin rannekkeenvaihtopisteellä. Leirintöjen asiakkaat voivat vaihtaa rannekkeen myös Ravileirinnän portilla.

Kun vaihdat lipun rannekkeeseen, rannekkeen siru aktivoidaan. Sirulle siirtyvät ennakkoon lataamasi rahat ja pääsylippusi tiedot.

Turvallisuus

Cashless on turvallinen ja toimintavarma suljettu järjestelmä. Koska ranneke kulkee mukana ranteessa, maksaminen on nopeampaa. Kädessä kiinni oleva ranneke on hankala kadottaa ja sen väärinkäyttäminen on miltei mahdotonta. Ranneketta ei saa irti rikkomatta sitä, jolloin maksuvälineesi kulkee mukana huolettomasti festivaalin ajan.

Rannekkeessa olevaa sirua ei voi lukea perinteisen maksupäätteen sirun lukijalla, siruja luetaan vain järjestelmän toimittajan omilla laitteilla, jotka on koodattu Ilosaarirockia varten. Kaupoista tutuilla maksupäätteillä ei rannekkeilta voida "ryöstää rahaa". Ranteesta irti olevaa ranneketta ei hyväksytä maksuvälineenä.

Ranneke ja sen siru kestävät vettä, aurinkorasvaa ja yleistä festivaalielämää. Jos huomaat rannekkeesi hävinneen tai rannekkeesi ei toimi, siirry selvittämään asia pääportin infopisteelle.

Kaikki festaritiliin liitetyt tiedot kuten luottokortti ovat turvassa suojatulla palvelimella.

Kysy cashless-maksamisesta:

Lisätietoa maksutavoista

Rahankulusta vastaa Checkout Finland Oy. Checkout on turvallinen maksutapa. Maksupalvelun tuottavalla Checkout Finland Oy:llä (y-tunnus 2196606-6) on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa. Checkout on osa OP Ryhmää.

Checkout-maksunvälityspalvelu välittää asiakkaiden maksut Ilosaarirockille. Mikäli tiliotteella tai luottokorttilaskulla näkyy Checkout Finland Oy, Checkout on välittänyt maksun.

Ilosaarirock toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä tuotteiden toimittajana asiakkaalle. Ilosaarirock huolehtii kauppaan liittyvistä lakisääteisistä sekä itse määrittelemistään muista velvoitteista. Mikä haluat reklamoida tai palauttaa tuotteen, sinun tulee olla yhteydessä suoraan Ilosaarirockiin, josta tuote on ostettu.

Pankkimaksut

Ilosaarirockin cashless-sivulla käytössä on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Palvelussa voi maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin. Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin ja Säästöpankin maksupainikkeilla. Tiliotteella maksunsaajana näkyy Checkout Finland Oy, joka välittää maksun verkkokauppiaalle. Ilosaarirockin cashless-sivulta ohjataan suoraan omaan pankkiin suorittamaan maksu turvallisesti.

Luottokorttimaksut

Ilosaarirockin cashless-sivulla voi maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard –korteilla. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa- ja MasterCard SecureCode -todentamispalvelut.

Checkout näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan Ilosaarirockille. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla maksulomakkeella eikä maksukortin tietoja tallenneta verkkokaupan järjestelmiin.

Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutavat Pivo ja MobilePay ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voi maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtään tai korttimaksuna kortiltaan hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa. Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa.

Pivo tarjoaa etuja Ilosaarirockin asiakkaille!

Pivo

Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla: pivo.fi/kayttoehdot/pivon-kayttoehdot

MobilePay

Maksuehdot ovat tarjolla MobilePayn sivuilla: mobilepay.fi/fi-fi/Pages/faq.aspx

Me kerromme sinulle ensimmäisenä

Uutiskirjeen tilaajana saat tiedot uusista julkaisuista ja muista festivaaliin liittyvistä asioista.


Tilaa uutiskirje >

Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl