Festivaali-info

Liput | Saavutettavuus ja tasa-arvo | Majoitus | Maksutavat | Palvelut | Ympäristövinkit | Lippujen palautus

Ilosaarirock, kesän paras viikonloppu, järjestetään 12. – 14.7.2019 Joensuun Laulurinteellä (Linnunlahdentie 3), järven rannalla kävelyetäisyydellä Joensuun keskustasta.

Ilosaarirockia on järjestänyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1971 saakka voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Festivaalin tuotoilla tuetaan paikallista musiikki- ja kulttuurielämää ja suojellaan itäsuomalaista luontoa. Ilosaarirock on itsenäinen, paikallinen, vastuullinen ja järjestäjilleen sekä vuosi toisensa jälkeen saapuville festarivieraille hyvin rakas.

Vuosien varrella Ilosaarirock on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista ja vanhimmista kesätapahtumista, joka kerää 60 000 – 70 000 ihmistä viettämään kesän parasta viikonloppua Laulurinteelle. Ilosaarirockin tarkkaan valikoitu ohjelma, kaunis puistoalue sekä rento ja rakastava ilmapiiri saavat ilorokkilaiset palaamaan Joensuuhun aina uudelleen. Varo, tähän jää koukkuun!

Liput

Ilosaarirock on kolmipäiväinen tapahtuma. Festivaalin lippuja myyvät Lippu.fi ja Tiketti. Ilosaarirockiin on myynnissä kolmen päivän lippuja. Päiväliput ja kahden päivän liput tulevat myyntiin 13.2.2019.

Festivaalin ohjelmistoon, aikatauluihin ja järjestelyihin saattaa tulla muutoksia. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan välittömästi. Festivaalien yleisen käytännön mukaisesti festivaalilippuja ei voi palauttaa yksittäisten artistien peruuntumisten perusteella, eikä niistä saa hyvitystä tällaisten muutosten johdosta. Ilosaarirock on ikärajaton festivaali.

Lisätietoa ennakkolipuista.

Saavutettavuus ja tasa-arvo

Ilosaarirockin järjestelyiden lähtökohtana on, että kaikki ovat tervetulleita festivaalillemme.

Ilosaarirock järjestetään puistoalueella, missä kulkeminen tapahtuu pääosin hiekoitettuja teitä pitkin. Alue on tasainen Tähtiteltan alueelle johtavaa nousua lukuun ottamatta. Festivaalialueen läheisyydessä on pysäköintialue, josta löytyy rajattu määrä invapysäköintipaikkoja. Näille paikoille pysäköimiseen vaaditaan vammaisen pysäköintilupa. Päälavalla, Tähtiteltassa ja Rentolavalla on pyörätuolia käyttäville asiakkaille katsomokorokkeet. Alueella on esteettömiä vessoja.

Vammaiselle henkilölle, jolla on oikeus avustajaan, avustajan tuominen festivaalille on ilmaista. Ilmaisen rannekkeen saa saapuessa festivaalin infopisteeltä, sitä ei tarvitse varata ennakkoon.

Majoitus

Ilosaarirockin aikaan Joensuussa on mahdollista majoittua festivaalin välittömässä läheisyydessä oleville leirintäalueille (myös asuntoajoneuvot), keskustan hotelleihin (noin 1,5km Ilosaarirockista) sekä kotimajoitukseen.

Ilosaarirockin leirintäalueliput tulevat myyntiin keväällä 2019.

Maksutavat

Ilosaarirock 2019 on full cashless -festivaali. Cashless on maksamista sirullisella maksurannekkeella, ilman korttia tai käteistä. Useiden suurten festivaalien tavoin Ilosaarirock käyttää cashless-maksutapaa. Tämä tarkoittaa sitä, että festivaalialueella käteinen tai pankkikortti eivät käy maksuvälineenä, vaan jokainen ostotapahtuma tehdään maksurannekkeen avulla.

Palvelut

Festivaalialueella on erilaisia palveluita kännykänlatauspisteistä ruokamyyntiin. Ruokamyyntikojuista löytyy liha-, kasvis- ja vegaaniruokaa ja myös erityisruokavaliot on huomioitu. Ilosaarirockissa on useita täysi-ikäisille tarkoitettuja baarialueita, joiden tuotevalikoima vaihtelee alueittain. Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi.

Festivaalialueelta löytyy myös erilaisia tuotemyyntipisteitä, joissa myydään muun muassa erilaisia koruja ja vaatteita. Ilosaarirockin ja festivaalilla esiintyvien yhtyeiden tuotteita on myynnissä festivaalialueella myyntipisteessä. Ilosaarirockin tuotteita voi ostaa myös Longplay Musicin verkkokaupasta.

Festivaalialueelle ja ulkoalueelle on järjestetty runsaasti vessoja ja pisuaareja helpottamaan rakkojen tyhjentymistä. Älä ole juntti vaan pissaa vessaan – ei puskaan saatikka talojen seinille tai pihoille. Festivaalialueelta ja leirintäalueilta löytyy vesipisteitä, joissa voit täyttää juomapullosi. Muista juoda riittävästi vettä!

Ympäristövinkit

Kierrätä ja pistä roskat roskiin. Ilosaarirockin jätemäärästä 100% päätyy kierrätykseen tai energiatuotantoon. Alueelta löytyy useita satoja roskiksia biojätteelle, poltettavalle jätteelle, metallille, lasille, pahville ja ongelmajätteelle. Tupakantumpeille on omia tuhkakuppeja. Kierrätysneuvojat auttavat löytämään oikean astian!

Tuo mukanasi vain mitä tarvitset ja kierrätä loput. Jätä turhat tavarat kotiin. Tuo mukaan vain se mitä jaksat kantaa takaisin kotiin. Roskapusseja jaetaan leirintäalueiden infopisteissä.

Juo vettä, mutta omasta pullosta. Alueelle saa tuoda tyhjiä tai avaamattomia limupulloja, joita voi täyttää alueen lukuisista vesipisteistä. Hana on hyvä laittaa kiinni heti täytön jälkeen, ettei vettä valuteta turhaan.

Älä pissi puskaan. Älä pissi minne vaan, kun voit pissiä useisiin satoihin bajamajoihin ja  pisuaareihin, joita alueella on. Sinne tänne pissitty pissa päätyy ennen pitkää vesistöihin, eikä kaloilla ole hyvä olla! Kunnioita myös lähellä asuvien koteja ja pihoja, pissi vain vessaan!

Reissaa kavereitten kanssa. Juniin on lisätty vaunuja Rokkiviikonlopuksi ja ilmaiset Rokkibussit kulkevat juna-asemalta festarialueelle ja takaisin. Ilosaarirockin sivuilta löytyy kesän aikana vinkkejä bussikyyteihin. Kimppakyytejä on helppo järjestää esim. Facebookin kimppakyytipalstoilla. Lähibussiliikenteeseen tehdään Ilosaarirockin ajaksi yövuoroja.

Lippujen palautus

Festivaalin ohjelmistoon, aikatauluihin ja järjestelyihin saattaa tulla muutoksia. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan välittömästi. Festivaalien yleisen käytännön mukaisesti festivaalilippuja ei voi palauttaa yksittäisten artistien peruuntumisten perusteella, eikä niistä saa hyvitystä tällaisten muutosten johdosta.

< Takaisin infon etusivulle

Kevätliput myynnissä!

Ilosaarirockin kolmen, kahden ja yhden päivän liput sekä Premium-liput ovat nyt myynnissä. Hanki lippusi ajoissa!


Osta liput >

Me kerromme sinulle ensimmäisenä

Uutiskirjeen tilaajana saat tiedot uusista julkaisuista ja muista festivaaliin liittyvistä asioista.


Tilaa uutiskirje >

Pääyhteistyökumppani

Koff