Usein kysytyt kysymykset

Alue ja aikataulut | Liput ja rannekkeenvaihto | Cashless | Majoitus | Saapuminen | Vapaaehtoisuus | Yleisiä kysymyksiä

Jos mieltäsi askarruttaa Ilosaarirockiin liittyvä asia, etkä löydä vastausta täältä tai infosivuilta, vastaa kysymyksiisi mielellään. Cashless-maksamista koskeviin kysymyksiin vastaamme osoitteessa

Alue ja aikataulut

Millainen on Ilosaarirock-viikonlopun rakenne?

Ilosaarirock-viikonloppu kestää kolme päivää. Perjantai, lauantai ja sunnuntai ovat viralliset festivaalipäivät, jolloin koko festivaalialue on käytössä.

Onko Ilosaarirockiin ikärajaa?

Ilosaarirockiin ei ole ikärajaa. Alle 8-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi täysi-ikäisen Ilosaarirockin lipun omaavan valvojan seurassa. Kaikkien lavojen edustalle pääsevät myös alaikäiset.

Anniskelualueille pääsevät vain täysi-ikäiset. Suosituksena tietenkin on ettei perheen pienempien kanssa juhlita pimeään iltaan asti vaan mennään lapsen ehdoilla.

Saako alueelle tuoda omia juomia ja ruokia?

Alueelle saa tuoda avaamattomana alkoholittomia virvokkeita läpinäkyvissä muovipulloissa ja mehupurkeissa. Myös tyhjän ja läpinäkyvän muovipullon tuominen alueelle on sallittua. Pullon koko saa olla max 1,5 litraa.

Omia ruokia saa tuoda alueelle, mutta muista ettet pakkaa ruokia lasisiin tai metallisiin astioihin. Lasi- ja metalliastioiden tuominen alueelle on turvallisuussyistä kielletty.

Leirintäalueille saa tuoda myös omia alkoholijuomia.

Löytyykö alueelta vesipisteitä?

Kyllä löytyy. Ilosaarirockin alueella on monia vesipisteitä, missä voi käydä täyttämässä oman vesipullon.

Saako alueelle tuoda järjestelmäkameran, jolla otan kuvia omaan käyttööni?

Järjestelmäkameran saa tuoda alueelle ja kuvaaminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua. Ammattimainen keikkojen taltioiminen ei ole luvallista ilman artistin suostumusta.

Pääsenkö käymään välillä festarialueen ulkopuolella?

Kyllä pääset. Kaikille asiakkaille jaetaan rannekkeet ja voit poistua alueelta vapaasti niin usein kuin haluat. Myös leirintäalueilla voi leirintärannekkeella vierailla kesken päivän täysin vapaasti.

Liput ja rannekkeenvaihto

Millaisia lippuja Ilosaarirockiin on saatavilla?

Ilosaarirockiin myydään kolmen päivän lippuja joilla pääsee festaroimaan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Myynnissä on myös kahden päivän lippuja, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn perjantai-lauantai, lauantai-sunnuntai tai perjantai+sunnuntai. Lisäksi myynnissä on päiväliput perjantaille, lauantaille ja sunnuntaille.

Mistä lippuja voi ostaa?

Ilosaarirockin lippuja voi ostaa Lippu.fi:n ja Tiketin verkkokaupoista ja toimipisteistä. Joensuun seudulla lippuja on myynnissä levykauppa Levy-Eskoilla, Carelicumissa ja Prismassa.

Voiko lippuja ostaa kulttuuriseteleillä?

Ilosaarirockin lippuja voi ostaa kulttuuriseteleillä Tiketin ja Lippupisteen toimipisteistä. Tarkista eri vaihtoehdot Lippu.fi:n ja Tiketin sivuilta.

Pitääkö Ilosaarirockin lippu vaihtaa rannekkeeseen?

Kyllä pitää. Vaihdamme kaikki Ilosaarirockin liput (3 päivän, 2 päivän ja päiväliput) rannekkeisiin rannekkeenvaihtopisteissä.

Voit vaihtaa rannekkeen ennakkoon festivaaliviikon keskiviikosta perjantaihin Joensuun taidemuseon pihalla sijaitsevalla Rokkikontilla tai Pilkon Lidlissä.

Festivaalialueen lähellä oleva rannekkeenvaihtopiste avautuu perjantaina ja on auki koko viikonlopun. Leirintöjen asiakkaat voivat vaihtaa rannekkeen myös Ravileirinnän portilla.

Rannekkeenvaihdossa rannekkeesi siru aktivoidaan Ilosaarirockin pääsylipun avulla. Samalla kaikki cashless-festaritilille lisätyt tiedot ja rahat siirtyvät rannekkeen sirulle.

Cashless

Mikä on cashless?

Cashless on maksamista sirullisella maksurannekkeella, ilman korttia tai käteistä. Tämä tarkoittaa sitä, että festivaalialueella käteinen tai pankkikortti eivät käy maksuvälineenä, vaan jokainen ostotapahtuma tehdään maksurannekkeen avulla.

Ranneke toimii tuttuun tapaan myös kulkutunnisteena eli kaikki festivaali- ja leirintäliput siirretään rannekkeen sirulle.

Kuinka lataan rahaa rannekkeelleni?

Rahaa voi ladata ennakkoon henkilökohtaiselle festaritilille netissä tai ladata rahaa kortilla tai käteisellä festivaalialueen rahanlataus eli top-up-pisteissä. Käyttämättömät rahat saat takaisin festivaalin jälkeen.

Maksaako rahan lataaminen?

Rahan lataaminen festaritilille on maksutonta. Festivaalialueen top-up-pisteissä lataaminen maksaa 1€ / latauskerta.

Miten luon festaritiliin?

Festaritilin voit luoda täällä: account.playpass.eu/ilosaarirock-2019.

Tilin luomiseen tarvitsee nimen ja sähköpostin lisäksi festivaalin pääsylipussa olevan numerokoodin (huom. tiliä ei voi luoda leirintälipulla). Jos sinulla on kaksi lippua eri päiville, luo tili ensimmäisen päivän lipulla.

Tilin luominen varmistetaan sähköpostiin tulevalla varmistuslinkillä. Tili on suojattu käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Loin festaritilin, mutta en saanut vahvistusta sähköpostiini. Mitä teen?

Jos et saanut varmistussähköpostia, tarkista ensin oman sähköpostisi roskaposti- / spam-kansiosi. Jos sähköpostia ei löydy sieltä eikä se saavu hetken odottelun jälkeen, lähetä sähköpostia , tutkimme asian ja vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.

Millä maksutavoilla voi ladata rahaa festaritilille?

Festaritilillä voi ladata rannekkeelle rahaa yleisimmillä maksutavoilla: verkkopankki, luottokortti, Pivo ja MobilePay.

S-Pankki ja Ålandsbankenin verkkopankit eivät toimi maksutapoina.

Miten pitkään rahaa voi ladata festaritilille?

Rahaa voi ladata festaritilille festivaalin päättymiseen asti. Rahaa voi siis ladata tilille myös festivaalin aikana, esimerkiksi kotona tai verkon toimiessa myös festivaalialueella.

Mikä on automaattinen rahanlataus?

Festaritilin luonneilla on mahdollisuus ottaa käyttöön automaattinen rahanlataus. Automaattisen rahanlatauksen avulla voit ladata rannekkeen saldon loppuessa lisää rahaa ostosten yhteydessä vaikkapa anniskelupisteellä eli sinun ei tarvitse mennä rahanlatauspisteelle lataamaan lisää rahaa. Lataussumma määritellään etukäteen festaritilillä.

Automaattinen rahanlataus aktivoidaan festaritilin kautta. Tilillä valitaan haluttu summa, jonka voit ladata rannekkeellesi oston yhteydessä. Haluttu summa veloitetaan kortiltasi välittömästi. Automaattinen rahanlataus toimii vain luottokortilla.

Mikäli olet saanut Pivon bonusrahaa, emme suosittele käyttämään automaattista latausta. Pivon bonusraha aktivoituu käyttöön rannekkeella vasta rannekkeelle ladattujen rahojen jälkeen.

Voinko ladata rahaa kaverilleni omalta festaritililtäni?

Kyllä voit. Festaritilin luoneiden on mahdollista ladata rahaa kaverin tai perheenjäsenen festaritilille Family & Friends -ryhmän avulla.

Jos haluat ladata rahaa kaverille, tarvitset hänen Ilosaarirockin pääsylippunsa numeron tai rannekkeen sirun numeron. Numero lisätään oman festaritilin sisällä kohtaan Family & Friends, jonka jälkeen ryhmä on luotu.

Kun haluat ladata rahaa kaverille, valitset ensin haluamasi summan. Ostoskorissa valitset oikean tilin, kenelle rahat lataat. Tämän jälkeen siirryt maksamaan ostoksesi.

Yksi ihminen voi olla vain yhdessä Family & Friends -ryhmässä kerrallaan. Ryhmästä voi poistaa jäseniä milloin tahansa. Kuitit ostoista ovat henkilökohtaisia ja näkyvät vain käyttäjän festaritilillä. Rahan lataaja ei näe sitä, mihin rahat on käytetty tai mikä kaverin tilin saldo on. Kaveri, jolle lataat rahaa, ei näe, että olet liittänyt hänet Family & Friends -ryhmään.

Kuinka monelle ystävälle voin ladata rahaa Family & Friendsin kautta?

Voit ladata rahaa niin monelle ystävällesi kuin haluat. Tarvitset vain heidän rannekkeen tunnisteen. Kuitenkin vain yksi henkilö voi kerrallaan ladata rahaa yhdelle rannekkeelle. Esimerkiksi jos Matti lataa rahaa Maijan rannekkeelle, niin Matin pitää poistaa Maija ystävistään ennen kuin Liisa voi ladata Maijalle rahaa.

Paljonko rahaa pitäisi ladata?

Voit ladata rannekkeellesi minkä summan haluat, minimisumma on 10€. Kannattaa kuitenkin ajatella, että sinulla olisi tarpeeksi rahaa viettää festaria rauhassa jonotta, eikä käyttää aikaa lataamalla rahaa festivaalialueen top-up -pisteillä rahan loppuessa.

Paljonko rahaa voi ladata?

Rahaa voi ladata tilille 10–500€. Rannekkeen sirulla voi olla turvallisuussyistä kerrallaan maksimissaan 500€.

Miten Pivon bonusraha toimii?

Saat Pivon bonusrahaa ladatessasi kampanja-aikana Pivon kautta rahaa festaritilillesi. Pivon bonusrahan määrä riippuu lataussummasta. Pivon bonusraha aktivoituu käyttöön, kun rannekkeellesi ladatut muut rahat on käytetty. Pivon bonusrahaa ei palauteta ja se on käytössä vain Ilosaarirock 2019 -tapahtumassa.

Miten pitkään rannekkeeni ja festaritilini toimii?

Rannekkeesi on toiminnassa koko festivaalin ajan ja voit käyttää sitä niin paljon kun haluat. Tilin tiedot, kuten kuitit, ovat tarkasteltavissa 31.12.2019 asti. Tämän jälkeen kaikki tilillä olevat tiedot poistetaan.

Minulla on festarilippu ja leirintälippu. Miten toimin?

Luo festaritili festivaalin pääsylipulle. Lisää leirintälippu festaritilin kautta kohdasta ”lisää muu lippu”. Leirintälipun voi lisätä rannekkeen sirulle myös leirintäalueelle saapuessasi.

Tule pääsylippujen kanssa rannekkeenvaihtoon. Ranneke aktivoidaan festarilipulle eli lipulle missä tilisi on. Jos olet liittänyt leirintälipun festaritilillesi, sen tiedot siirtyvät automaattisesti rannekkeen sirulle. Jos et ole lisännyt leirintälippua festaritilille, ota lippu mukaasi saapuessa leirintäalueelle ja lisää se rannekkeelle leirinnän portilla.

Minulla on kaksi pääsylippua. Miten toimin?

Luo festaritili festivaalin ensiksi käytettävälle pääsylipulle. Lisää toinen pääsylippu festaritilin kautta. Toisen pääsylipun voi lisätä rannekkeen sirulle myös infossa festivaalialueelle saapuessasi.

Miten ranneke tietää minkä päivän pääsylipun olen ostanut?

Rannekkeenvaihdossa rannekkeen siru aktivoidaan pääsylipun avulla. Pääsylipulta siirtyy tiedot siitä, mille päiville se on ostettu. Festivaalin porteilla siru luetaan ja portti ilmoittaa, oletko oikeutettu sisäänpääsyyn kyseisenä päivän.

Mitä voin ostaa sirurannekkeellani?

Siruranneke on ainoa maksutapa Ilosaarirockissa. Voit käyttää sitä kaikilla anniskelualueilla, ruokamyynnissä, kioskeilla ja merchandise-pisteellä.

Mitä tapahtuu, jos sirurannekkeellani ei ole tarpeeksi rahaa?

Jos rannekkeellasi ei ole rahaa, et voi ostaa mitään. Rahaa voi ladata festivaalialueen top-up -pisteillä tai verkossa festaritilisi kautta.

Miten saan kuitin ostostani?

Kaikki Ilosaarirockin ostoista tulevat kuitit tulevat sähköisinä. Festaritilin luoneille kuitit siirtyvät suoraan tilille. Kuitteja voi tarkastella tilillä vuoden 2019 loppuun asti. Tämän jälkeen tiedot hävitetään.

Miten näen rannekkeen saldon?

Rannekkeen saldon näkee maksupäätteellä jokaisen oston yhteydessä tai voit tarkistaa saldon festivaalialueen top-up -pisteillä tai myyntipisteellä. Saldo näkyy myös festaritililläsi.

Latasin rahaa aamulla kotona, mutta rannekkeen saldo näyttää ettei rahaa ole. Mitä teen?

Rannekkeen siru tarvitsee hieman aikaa päivittääkseen itsensä oston yhteydessä. Elä siis ole liian nopsa, vaan pidä rannekettasi rauhassa kiinni kassan maksupäätteessä. Näin siru kerkiää hoitamaan maksun sekä päivittämään tiedot tilisi kanssa.

Tilin saldo ei ole minusta oikein, mitä teen?

Jokaisen oston yhteydessä näet oston summan ja oston jälkeen tilille jäävän saldon. Jos sinulla on kuitenkin epäilyjä ostoistasi, tarkistat ostot omalta festaritililtäsi.

Huom! Välillä laitteissa saattaa festivaaliolosuhteiden takia olla viivettä, minkä takia ostohistoriasi ei näy reaaliaikaisena. Tällaisissa tapauksissa suosittelemme odottamaan seuraavaan päivään, jolloin ostot ovat varmasti päivittyneet.

Miten automaattinen rahanpalaus toimii?

Automaattinen rahanpalautus toimii niillä, jotka ovat luoneet festaritilin ja ladanneet sitä kautta rahaa. Automaattisista rahanpalautuksista huolehtii Checkout Finland oy. Automaattipalautukset alkavat keskiviikkona 17.7.2019. Rahat näkyvät joko pankkitilillä tai luottokorttilaskussa riippuen lataustavasta.

Huomaathan, että pankeilla ja korttitoimittajilla on eri käytäntöjä, miten palautukset näkyvät: tilillä voi näkyä joko palautussumma tai käytetty eurosumma.

Ainoa poikkeus palautuksille on festarialueen top-up -pisteillä tehdyt lataukset, joiden arvo ylittää festaritilille ladatut rahat.

Jos olet ladannut rannekkeellesi lisää rahaa festivaalialueen top-up-pisteellä ja rannekkeellesi on jäänyt enemmän rahaa kuin verkossa ladattu kokonaissumma, saat festaritilin kautta ladatut rahat automaattisena rahanpalautuksena ja loppuosa haetaan palautuslomakkeella.

Esimerkki:
Heikki lataa etukäteen festaritililleen 150€. Lisäksi Heikki lataa festivaalialueen top-up -pisteellä rahaa 300€. Festivaalin lopussa Heikillä on rannekkeella jäljellä 200€. Tällöin automaattisena rahanpalautuksena Heikin tilille maksetaan festaritilin kautta ladattu 150€ ja 50€ hän hakee palautuslomakkeen avulla.

Milloin haen käyttämättömiä rahoja palautuslomakkeella?

Palautuslomakkeella haetaan rannekkeelle jääneitä rahoja palautukseen silloin, kun festaritilillä ei ole luotu, festaritilille ei ole ladattu rahaa tai kun rannekkeelle on jäänyt enemmän rahaa kuin festaritilille on kokonaisuudessaan ladattu.

Käyttämättä jääneet rahat voi hakea takaisin myös Ilosaarirockin sivulta löytyvän palautuslomakkeen avulla. Lomake aukeaa torstaina 18.7.2019 klo 15. Rahojen palautusta voi hakea 31.7.2019 klo 23:59 asti. Palautukset tulevat asiakkaan ilmoittamalle tilille viikon sisällä palautuksen hakemisesta. Palautus on maksutonta.

Palautuslomakkeeseen tarvitaan nimi, sähköposti, pankkiyhteystietosi ja festivaalirannekkeen sirusta löytyvät tunnistenumerot.

Miksi saldoni näyttää pienemmältä palautusta haettaessa kuin se oli festivaalin loppuessa?

Palautusjärjestelmä laskee oikean saldon automaattisesti. Heti festivaalin loppumisen jälkeen kaikki laitteet käydään läpi ja ostot tarkastetaan.

Mitä tapahtuu jos rannekkeeni häviää?

Jos huomaat rannekkeesi hävinneen tai rannekkeesi ei toimi, siirry selvittämään asia välittömästi pääportin infopisteelle. Infon henkilökunta voi asiakkaan rannekkeensirunumeron tai vaihtoehtoisesti festivaalin pääsylipun avulla sulkea ranneke ja siirtää kaikki tiedot ja rahat uudelle rannekkeelle.

Ilmoitathan katoamisesta välittömästi, sillä jos hävinnyttä ranneketta on väärinkäytetty ennen sirun kuolettamista, festivaali ei korvaa väärinkäytöstä. Rannekkeen voit sulkea myös festaritilin kautta.

Asia kummastuttaa ja mielessä monta kysymystä. Mistä saan lisätietoa?

Lue ensin Ilosaarirockin sivujen cashless-osio ja nämä vastaukset. Jos et löydä kysymyksiisi vastauksia, vastaamme mielellään niihin osoitteessa .

Majoitus

Saako leirintäalueelta varata itse paikan vai täytetäänkö alue saapumisjärjestyksessä?

Paikan leirintäalueelta saa valita itse. Alueet on jaettu kortteleihin ja niiden välissä kulkee pelastustiet, joille leiriytyminen on kielletty. Alueella on leirintäoppaat ja järjestyksenvalvojat, jotka neuvovat tarvittaessa paikan löytämisessä. Isoille puolijoukkueteltoille ja matkailuajoneuvoille on varattu omat paikkansa viranomaissuositusten mukaisesti.

Saavun leirintäalueelle eri aikaan ystäväni kanssa. Miten saamme telttamme samaan leiriin?

Jos mahdollista, niin ensimmäisenä saapuvan kannattaa tuoda mukanaan molempien teltat ja laittaa ne pystyyn. Mikäli se ei ole mahdollista, niin ensimmäisenä saapuvan tulee pitää huoli, että oman teltan viereen jää tilaa kaverin teltalle. Muistakaa varata tilaa niin sen verran, että telttojen väliin jää turvallisuusmääräysten mukainen 1 metri.

Saapuminen

Mihin voin jättää autoni parkkiin festivaalin ajaksi?

Ilosaarirockin hiekkaparkkialueet löytyvät Ravileirinnän läheisyydestä. Alueille mahtuu rajoitettu määrä autoja. Parkkialue on maksullinen. Parkkipaikan ostaa ennakkoon, mutta parkkialueet täytetään tulojärjestyksessä. Autoissa majailu ei ole sallittua.

Voinko yöpyä autossa?

Ajoneuvoissa yöpyminen on kielletty. Matkailuajoneuvoille on varattu oma maksullinen alueensa Ravileirinnästä.

Mihin voin jättää polkupyöräni?

Ilosaarirockin pyöräparkki sijaitsee jäähallin luona.

Miten pääsen rautatieasemalta festivaalialueelle?

Rokkibussit kuljettavat ihmisiä ilmaiseksi perjantaina ajan kaikilta Joensuuhun saapuvilta junilta festivaalialueelle. Asemalta on matkaa noin kaksi kilometriä, joten reippaimmat voivat kulkea myös jalan.

Vapaaehtoisuus

Miten pääsen vapaaehtoiseksi Ilosaarirockiin?

Ilosaarirockin vapaaehtoishaku alkoi huhtikuussa. Lue aiheesta täältä, täytä lomake ja jää odottamaan yhteydenottoamme.

Yleisiä kysymyksiä

Saako järjestelmäkameran tuoda festarialueelle?

Kyllä saa. Muista kuitenkin, ettei keikkoja saa taltioida ammattimaisesti ilman artistin lupaa.

Millaisen vesipullon saa ottaa alueella?

Alueelle saa tuoda läpinäkyvän, maksimissaan 1,5 litran juomapullon tyhjänä tai avaamattomana. Huomaa, ettei alueelle saa tuoda edes tyhjiä alkoholipulloja.

Mitä alueelle ei saa tuoda?

Emme halua kieltää asioita turhanpäiten, mutta tietyt turvallisuusmääräykset sitovat meitä. Alueelle ei saa tuoda lasipulloja, metalliastioita, pitkiä sateenvarjoja tai kiinteitä tuoleja (retkijakkarat on ok). Yleisesti ottaen kiellettyjä asioita ovat päihteet sekä esineet, joilla voit vahingoittaa muita vieraita.

Saapiko juoda viinaa?

Saa, kunhan olet yli 18-vuotias. Festivaalialueella on anniskelualueita, joissa on A-oikeudet. Festivaalialueelle ei saa tuoda omia alkoholijuomia. Leirintäalueille saa tuoda omia juomia.

Lempibändi ei tulekaan, mistä saan rahat takaisin?

Ilosaarirock pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin. Yleisen käytännön mukaisesti yksittäisen esiintyjän peruessa ostettuja lippuja ei lunasteta takaisin. Ostetuista lipuista palautetaan rahat vain koko tapahtuman peruuntuessa.

Mitä bändejä siellä soittaa?

Hyviä bändejä. Ohjelmaa julkaistaan pitkin kevättä. Yleensä koko ohjelma on julkistettu viimeistään toukokuussa.

< Takaisin infon etusivulle

Me kerromme sinulle ensimmäisenä

Uutiskirjeen tilaajana saat tiedot uusista julkaisuista ja muista festivaaliin liittyvistä asioista.


Tilaa uutiskirje >

Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl