Usein kysytyt kysymykset

Alue ja aikataulut | Liput ja rannekkeenvaihto | Cashless | Majoitus | Saapuminen | Vapaaehtoisuus | Yleisiä kysymyksiä

Jos mieltäsi askarruttaa Ilosaarirockiin liittyvä asia, etkä löydä vastausta täältä tai infosivuilta, vastaa kysymyksiisi mielellään.

Alue ja aikataulut

Millainen on Ilosaarirock-viikonlopun rakenne?

Ilosaarirock-viikonloppu kestää kolme päivää. Perjantai, lauantai ja sunnuntai ovat viralliset festivaalipäivät, jolloin koko festivaalialue on käytössä.

Onko Ilosaarirockiin ikärajaa?

Ilosaarirockiin ei ole ikärajaa. Alle 8-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi täysi-ikäisen Ilosaarirockin lipun omaavan valvojan seurassa. Kaikkien lavojen edustalle pääsevät myös alaikäiset.

Anniskelualueille pääsevät vain täysi-ikäiset. Suosituksena tietenkin on ettei perheen pienempien kanssa juhlita pimeään iltaan asti vaan mennään lapsen ehdoilla.

Saako alueelle tuoda omia juomia ja ruokia?

Alueelle saa tuoda avaamattomana alkoholittomia virvokkeita läpinäkyvissä muovipulloissa ja mehupurkeissa. Myös tyhjän ja läpinäkyvän muovipullon tuominen alueelle on sallittua. Pullon koko saa olla max 1,5 litraa.

Omia ruokia saa tuoda alueelle, mutta muista ettet pakkaa ruokia lasisiin tai metallisiin astioihin. Lasi- ja metalliastioiden tuominen alueelle on turvallisuussyistä kielletty.

Leirintäalueille saa tuoda myös omia alkoholijuomia.

Löytyykö alueelta vesipisteitä?

Kyllä löytyy. Ilosaarirockin alueella on monia vesipisteitä, missä voi käydä täyttämässä oman vesipullon.

Saako alueelle tuoda järjestelmäkameran, jolla otan kuvia omaan käyttööni?

Järjestelmäkameran saa tuoda alueelle ja kuvaaminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua. Ammattimainen keikkojen taltioiminen ei ole luvallista ilman artistin suostumusta.

Pääsenkö käymään välillä festarialueen ulkopuolella?

Kyllä pääset. Kaikille asiakkaille jaetaan rannekkeet ja voit poistua alueelta vapaasti niin usein kuin haluat. Myös leirintäalueilla voi leirintärannekkeella vierailla kesken päivän täysin vapaasti.

Liput ja rannekkeenvaihto

Millaisia lippuja Ilosaarirockiin on saatavilla?

Ilosaarirockiin myydään kolmen päivän lippuja joilla pääsee festaroimaan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Myynnissä on myös kahden päivän lippuja, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn perjantai-lauantai, lauantai-sunnuntai tai perjantai+sunnuntai. Lisäksi myynnissä on päiväliput perjantaille, lauantaille ja sunnuntaille.

Mistä lippuja voi ostaa?

Ilosaarirockin lippuja voi ostaa Lippu.fi:n ja Tiketin verkkokaupoista ja toimipisteistä. Joensuun seudulla lippuja on myynnissä levykauppa Levy-Eskoilla, Carelicumissa ja Prismassa.

Voiko lippuja ostaa kulttuuriseteleillä?

Ilosaarirockin lippuja voi ostaa kulttuuriseteleillä Tiketin ja Lippupisteen toimipisteistä. Tarkista eri vaihtoehdot Lippu.fi:n ja Tiketin sivuilta.

Pitääkö Ilosaarirockin lippu vaihtaa rannekkeeseen?

Kyllä pitää. Vaihdamme kaikki Ilosaarirockin liput (3 päivän, 2 päivän ja päiväliput) rannekkeisiin rannekkeenvaihtopisteissä.

Festivaalialueen lähellä oleva rannekkeenvaihtopiste avautuu perjantaina ja on auki koko viikonlopun.

Cashless

Mikä on cashless?

Cashless on maksamista sirullisella maksurannekkeella, ilman korttia tai käteistä. Tämä tarkoittaa sitä, että festivaalialueella käteinen tai pankkikortti eivät käy maksuvälineenä, vaan jokainen ostotapahtuma tehdään maksurannekkeen avulla.

Ranneke toimii tuttuun tapaan myös kulkutunnisteena eli kaikki festivaali- ja leirintäliput siirretään rannekkeen sirulle.

Mistä saan rannekkeeni?

Ilosaarirockin pääsylippu vaihdetaan rannekkeeseen festivaaliviikon aikana keskustan Rokkikontilla tai perjantaista alkaen pääportin rannekkeenvaihtopisteellä. Leirintöjen asiakkaat voivat vaihtaa rannekkeen myös leirinnän portilla.

Kuinka lataan rahaa rannekkeelleni?

Rahaa voi ladata ennakkoon henkilökohtaiselle festivaalitilille netissä tai ladata rahaa kortilla tai käteisellä festivaalialueen rahanlataus eli top-up-pisteissä. Ravileirinnässä on oma rahanlatauspiste. Käyttämättömät rahat saat takaisin festivaalin jälkeen.

Maksaako rahan lataaminen?

Ei maksa. Rahan lataaminen rannekkeelle on maksutonta. Rahat siirtyvät rannekkeelle viiveettä.

Kuinka lataan rahaa ennakkoon?

Rahaa ladataan ennakkoon luomalla festivaalitili. Se luodaan Ilosaarirockin sivuille tulevan linkin kautta. Tilin luomiseen tarvitsee nimen ja sähköpostiosoitteen lisäksi festivaalin pääsylipun viivakoodin yhteydessä olevan numerokoodin (huom. tiliä ei voi luoda leirintälipulla). Jos sinulla on kaksi lippua eri päiville, luo tili ensimmäisen päivän lipulla. Tili on suojattu käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Millä maksutavoilla voi ladata rahaa festivaalitilille?

Festivaalitilillä voi ladata rannekkeelle rahaa kaikilla yleisimmillä maksutavoilla: verkkopankki, luottokortti ja mobiilimaksut. Maksujen välittäjä on verkkokaupoista tuttu Checkout Finland oy.

Miten pitkään rahaa voi ladata festivaalitilille?

Rahaa voi ladata festivaalitilille kesäkuun puolesta välistä festivaalin sulkeutumiseen asti. Rahaa voi siis ladata tilille myös festivaalin aikana, esimerkiksi kotona tai verkon toimiessa myös festivaalialueella.

Miten saan kuitin ostostani?

Kaikki Ilosaarirockin ostoista tulevat kuitit tulevat sähköisinä. Festivaalitilin luoneille kuitit siirtyvät suoraan tilille. Kuitteja voi tarkastella tilillä vuoden 2019 loppuun asti. Tämän jälkeen tiedot hävitetään.

Voinko yhdellä festivaalitilillä ladata rahaa usealle lipulle?

Ei. Tili sekä ranneke ovat henkilökohtaisia ja niitä voi käyttää vain yksi ihminen. Yhdellä ihmisellä voi olla vain yksi tili ja yksi ranneke.

Minulla on kaksi eri päivän pääsylippua. Miten toimin?

Luo tili ensimmäisenä käyttämällesi lipulle. Tule lippujen kanssa rannekkeenvaihtoon. Ranneke aktivoidaan ensimmäisen päivän lipulle eli lipulle missä tilisi on. Toisen päivän lippu lisätään jo aktivoidulle rannekkeelle.

Paljonko rahaa pitäisi ladata?

Voit ladata rannekkeellesi 10–500 euroa. Lataamalla riittävästi rahaa voit viettää festaria rauhassa jonotta, eikä sinun tarvitse käyttää aikaa lataamalla rahaa festivaalialueen top-up-pisteillä rahan loppuessa.

Paljonko rahaa voi ladata?

Rahaa voi ladata tilille 10–500€. Rannekkeen sirulle voi ladata maksimissaan turvallisuussyistä kerrallaan 500€.

Miten pitkään rannekkeeni ja festivaalitilini toimii?

Rannekkeesi on toiminnassa koko festivaalin ajan ja voit käyttää sitä niin paljon, kun haluat. Tilin tiedot, kuten kuitit, ovat tarkasteltavissa 31.12.2019 asti. Tämän jälkeen kaikki tilillä olevat tiedot poistetaan.

Mitä voin ostaa sirurannekkeellani?

Siruranneke on ainut maksutapa Ilosaarirockissa. Voit käyttää sitä kaikilla anniskelualueilla, ruokamyynnissä, kioskeilla, aktiviteeteissa ja merchandise-pisteellä.

Mitä tapahtuu, jos sirurannekkeellani ei ole tarpeeksi rahaa?

Jos rannekkeellasi ei ole rahaa, et voi ostaa mitään. Rahaa voi ladata festivaalialueen top-up-pisteillä.

Onko cashlessin käyttö turvallista?

Kyllä on. Cashless on turvallinen ja toimintavarma suljettu järjestelmä. Kädessä kiinni oleva ranneke on hankala kadottaa ja sen väärinkäyttäminen on miltei mahdotonta. Ranneketta ei saa irti rikkomatta sitä, jolloin maksuvälineesi kulkee mukana huolettomasti festivaalin ajan.

Rannekkeessa olevaa sirua ei voi lukea perinteisen maksupäätteen sirun lukijalla, siruja luetaan vain järjestelmän toimittajan omilla laitteilla jotka ovat koodattu Ilosaarirockia varten. Kaupoista tutuilla maksupäätteillä ei rannekkeilta voida "ryöstää rahaa".

Ranteesta irti olevaa ranneketta ei hyväksytä maksuvälineenä.

Onhan tietosuoja huomioitu?

On. Järjestelmä toimii turvallisessa ympäristössä ja käyttöoikeudet ovat suojattuja. Ostotietoja ei yhdistetä henkilötietoihin. Järjestäjän nimetyillä vastuuhenkilöillä on kuitenkin oikeus toimia näin asiakkaan sitä pyytäessä.

Tietoja käytetään ainoastaan Ilosaarirockin cashless-järjestelmän toimintaan ja sen kehittämiseksi sekä tilastointiin. Tietoja käytetään myös viestimiseksi Ilosaarirockin cashless-järjestelmästä.

Kestääkö rannekkeeni vettä?

Ranneke ja sen siru kestävät vettä, aurinkorasvaa ja yleistä festivaalielämää.

Mitä tapahtuu, jos rannekkeeni häviää?

Jos huomaat rannekkeesi hävinneen tai rannekkeesi ei toimi, siirry selvittämään asia välittömästi pääportin infoon. Infon henkilökunta voi sulkea rannekkeen asiakkaan rannekkeen sirunumeron tai festivaalin pääsylipun avulla ja siirtää kaikki tiedot ja rahat uudelle rannekkeelle.

Ilmoitathan katoamisesta välittömästi, sillä jos hävinnyttä ranneketta on väärinkäytetty ennen sirun kuolettamista, festivaali ei korvaa väärinkäytöstä.

Miksi saldoni näyttää pienemmältä palautusta haettaessa kuin se oli festivaalin loppuessa?

Palautusjärjestelmä laskee oikean saldon automaattisesti. Heti festivaalin loppumisen jälkeen kaikki laitteet käydään läpi ja ostot tarkastetaan.

Asia kummastuttaa ja mielessä monta kysymystä. Mistä saan lisätietoa?

Lue ensin Ilosaarirockin sivujen cashless-osio ja nämä vastaukset. Jos et löydä kysymyksiisi vastauksia, vastaamme mielellään niihin osoitteessa .

Majoitus

Saako leirintäalueelta varata itse paikan vai täytetäänkö alue saapumisjärjestyksessä?

Paikan leirintäalueelta saa valita itse. Alueet on jaettu kortteleihin ja niiden välissä kulkee pelastustiet, joille leiriytyminen on kielletty. Alueella on leirintäoppaat ja järjestyksenvalvojat, jotka neuvovat tarvittaessa paikan löytämisessä. Isoille puolijoukkueteltoille ja matkailuajoneuvoille on varattu omat paikkansa viranomaissuositusten mukaisesti.

Saavun leirintäalueelle eri aikaan ystäväni kanssa. Miten saamme telttamme samaan leiriin?

Jos mahdollista, niin ensimmäisenä saapuvan kannattaa tuoda mukanaan molempien teltat ja laittaa ne pystyyn. Mikäli se ei ole mahdollista, niin ensimmäisenä saapuvan tulee pitää huoli, että oman teltan viereen jää tilaa kaverin teltalle. Muistakaa varata tilaa niin sen verran, että telttojen väliin jää turvallisuusmääräysten mukainen 1 metri.

Saapuminen

Mihin voin jättää autoni parkkiin festivaalin ajaksi?

Ilosaarirockin hiekkaparkkialueet löytyvät Ravileirinnän läheisyydestä. Alueille mahtuu rajoitettu määrä autoja. Parkkialue on maksullinen. Parkkipaikan ostaa ennakkoon, mutta parkkialueet täytetään tulojärjestyksessä. Myynti avautuu kevään aikana. Autoissa majailu ei ole sallittua.

Voinko yöpyä autossa?

Ajoneuvoissa yöpyminen on kielletty. Matkailuajoneuvoille on varattu oma maksullinen alueensa Ravileirinnästä.

Mihin voin jättää polkupyöräni?

Ilosaarirockin pyöräparkki sijaitsee jäähallin luona.

Miten pääsen rautatieasemalta festivaalialueelle?

Rokkibussit kuljettavat ihmisiä ilmaiseksi perjantaina ajan kaikilta Joensuuhun saapuvilta junilta festivaalialueelle. Asemalta on matkaa noin kaksi kilometriä, joten reippaimmat voivat kulkea myös jalan.

Vapaaehtoisuus

Miten pääsen vapaaehtoiseksi Ilosaarirockiin?

Ilosaarirockin vapaaehtoishaku alkaa huhtikuussa, jolloin laitamme nettisivuillemme sähköisen hakulomakkeen. Täytä lomake ja jää odottamaan yhteydenottoamme.

Yleisiä kysymyksiä

Saako järjestelmäkameran tuoda festarialueelle?

Kyllä saa. Muista kuitenkin, ettei keikkoja saa taltioida ammattimaisesti ilman artistin lupaa.

Millaisen vesipullon saa ottaa alueella?

Alueelle saa tuoda läpinäkyvän, maksimissaan 1,5 litran juomapullon tyhjänä tai avaamattomana. Huomaa, ettei alueelle saa tuoda edes tyhjiä alkoholipulloja.

Mitä alueelle ei saa tuoda?

Emme halua kieltää asioita turhanpäiten, mutta tietyt turvallisuusmääräykset sitovat meitä. Alueelle ei saa tuoda lasipulloja, metalliastioita, pitkiä sateenvarjoja tai kiinteitä tuoleja (retkijakkarat on ok). Yleisesti ottaen kiellettyjä asioita ovat päihteet sekä esineet, joilla voit vahingoittaa muita vieraita.

Saapiko juoda viinaa?

Saa, kunhan olet yli 18-vuotias. Festivaalialueella on anniskelualueita, joissa on A-oikeudet. Festivaalialueelle ei saa tuoda omia alkoholijuomia. Leirintäalueille saa tuoda omia juomia.

Lempibändi ei tulekaan, mistä saan rahat takaisin?

Ilosaarirock pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin. Yleisen käytännön mukaisesti yksittäisen esiintyjän peruessa ostettuja lippuja ei lunasteta takaisin. Ostetuista lipuista palautetaan rahat vain koko tapahtuman peruuntuessa.

Mitä bändejä siellä soittaa?

Hyviä bändejä. Ohjelmaa julkaistaan pitkin kevättä. Yleensä koko ohjelma on julkistettu viimeistään toukokuussa.

< Takaisin infon etusivulle

Kevätliput myynnissä!

Ilosaarirockin kolmen, kahden ja yhden päivän liput sekä Premium-liput ovat nyt myynnissä. Hanki lippusi ajoissa!


Osta liput >

Me kerromme sinulle ensimmäisenä

Uutiskirjeen tilaajana saat tiedot uusista julkaisuista ja muista festivaaliin liittyvistä asioista.


Tilaa uutiskirje >

Pääyhteistyökumppani

Koff