Vapaaehtoisuus

Miten vapaaehtoiseksi haetaan? | Rokki-tet! | Hyvä tietää | Vapaaehtoistehtävät | Seurat ja yhdistykset

Uusia ihania tuttavuuksia! Mahtava kokemus! Kurkkaus kulissien taakse! Eipä!! Kaikkea tätä ja paljon paljon muuta on tarjolla Ilosaarirockin vapaaehtoisille. Vapaaehtoiset luovat Ilosaarirockille ominaisen hymyilevän, aurinkoisen ja ystävällisen tunnelman ja se välittyy eteenpäin. Ilosaarirock käynnistyi vapaaehtoisvoimin ja se on arvoistamme tärkein.

Vapaaehtoiseksi voi tulla ihan kuka tahansa ilman erityistä ammattitaitoa, hommia löytyy kaikille.

Vapaaehtoiset osallistuvat festareille pääasiassa festivaalin aukioloaikoina, eli perjantaista sunnuntaihin ja iltapäivästä yöhön. Osallistuminen tapahtuu kahtena eri päivänä yhteensä noin 16 tuntia.

Miten vapaaehtoiseksi haetaan?

Vapaaehtoiseksi hakeminen on helppoa. Täytät vain hakulomakkeen mahdollisimman hyvin, lähetät sen ja odottelet Ilosaarirockin yhteydenottoa sähköpostilla tai puhelimitse.

Alle 18-vuotiaan hakijan tulee tämän lisäksi toimittaa meille huoltajan suostumus vapaaehtoisuuteen. Lupa toimitetaan skannattuna osoitteeseen tai tulostettuna Popmuusikoiden toimistolle.

Ei kannata hermostua, jos yhteydenottoa ei ihan heti kuulu, linjat kuumentuvat yleensä toukokuun loppupuolella kesän saapuessa. Kaikille hakijoille ilmoitetaan vapaaehtoiseksi pääsystä torstaihin 4.7. mennessä.

Hakulomake löytyy täältä.

Rokki-tet!

Ilosaarirock tarjoaa 50 ensikertalaiselle vapaaehtoiselle 12–15 -vuotiaalle nuorelle mahdollisuuden tutustua Ilosaarirockin kulissien taakse. Ensikertalaisten Rokki-tettiin haetaan normaalilla vapaaehtoishakemuksella ja alaikäisiltä tarvitaan huoltajan suostumus.

Hyvä tietää

Jokainen vapaaehtoinen saa mahtavan vapaaehtoispaidan. Paitaa käytetään vain vapaaehtoisena ollessa, pitäähän maailman parhaimpien vapaaehtoisten joukon erottua. Paidan saa vielä mukanaan kotiin muistoksi.

Kaikki vapaaehtoiset saavat vapaaehtoisrannekkeen, joka toimii tunnisteena ja kulkulupana festivaaliviikonloppuna. Niinä aikoina, kun et ole osallistumassa vapaaehtoistehtäviin, voit nauttia festivaalitunnelmasta ja katsella bändejä.

Ruoka vapaaehtoisen tiellä pitää. Nälkää ei vapaaehtoisten tarvitse nähdä, sillä jokainen vapaaehtoinen saa tehtävien lomassa nauttia lämmintä kotiruokaa.

Vapaaehtoisten oma rentoutumispaikka Taukotupa toimii vapaaehtoisten kahvilana. Taukotuvalta voi ostaa pienellä omakustannehinnalla kahvia, pullaa, leipää, namuja ja muuta pientä purtavaa.

Joensuun kantakaupungin ulkopuolelta tulevien vapaaehtoisten on mahdollista majoittua Ravileirinnän staff-campissa. Majoittua voit perjantaista maanantaihin. Telttailuvälineet pitää tuoda itse.

Vapaaehtoistehtävät

Kierrätys ja siivous
Kierrätys ja siivous pitää huolen, että festivaalialue ja leirinnät pysyvät viihtyisinä ja että roskat menevät oikeisiin paikkoihin. Tehtävät vaihtelevat kierrätysoppaana toimimisesta kiertäviin partioihin. Siivouksen vapaaehtoisena pääset usein liikkumaan paljon festarialueella.

Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelun tehtäviä tehdään mm. narikassa, infossa ja bändipaitojen myynnissä. Näihin tehtäviin etsitään kaikenikäisiä iloisia, hymyileviä, asiakaspalveluhenkisiä ja tarkkaavaisia vapaaehtoisia, erityisosaamista ei tarvita.

Leirintä
Leirintä majoittaa asiakkaita. Kaikenikäisten vapaaehtoisten tärkeimpänä tehtävänä on ottaa majoittujat vastaan, ohjata heidät oikeille paikoille ja toivottaa porukka tervetulleiksi.

Rannekkeenvaihto ja lipunmyynti
Rannekkeenvaihto ja lipunmyynti huolehtii, että jokaisella asiakkaalla on oikea ranneke ja lippu oikeaan paikkaan. Tähän hommaan kaivataan asiakaspalveluhenkisiä iloisia vapaaehtoisia, kuten kaikkiin muihinkin töihin.

Aluevisuaalisuus
Aluevisuaalisuus tarvitsee apujoukkoja tekemään festivaalista visuaalisesti viihtyisän ja mielenkiintoisen.

Catering
Catering ravitsee nälkäisiä rokkilaisia, artisteja ja vapaaehtoisia. Catering-pisteillä myydään kahvia ja muita herkkuja sekä tehdään leipiä ja huolehditaan esiintyjistä. Kaiken ikäisiä vapaaehtoisia tarvitaan artisticateringiin ja taukotuvalle. Erityisosaamista ei tarvita, mutta hygieniapassista sekä ruuankäsittelykokemuksesta on etua – mainitsethan näistä hakemuksessasi.


Tervetuloa vapaaehtoiseksi Ilosaarirockiin!

Kysymyksiin ja ongelmiin vastataan osoitteessa .

Seurat ja yhdistykset

Haluatteko osallistua Ilosaarirockin järjestämiseen seuran tai yhdistyksen voimin ja kerryttää esimerkiksi turnauskassaa? Ilosaarirock tekee mielellään yhteistyötä erilaisten yhdistysten ja seurojen kanssa ja hommia on tarjolla esimerkiksi siivouksen, järjestyksenvalvonnan, festivaalin rakentamisen ja purkamisen ja ravintolatoiminnan parissa.

Lisätietoja voi kysyä osoitteesta .

< Takaisin infon etusivulle

Kevätliput myynnissä!

Ilosaarirockin kolmen, kahden ja yhden päivän liput sekä Premium-liput ovat nyt myynnissä. Hanki lippusi ajoissa!


Osta liput >

Me kerromme sinulle ensimmäisenä

Uutiskirjeen tilaajana saat tiedot uusista julkaisuista ja muista festivaaliin liittyvistä asioista.


Tilaa uutiskirje >

Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl