Vapaaehtoisuus

Kulkutunnisteet | Staff-piste Joensuu Areenalla | Portit ja kokoontumispaikat | Tavaroiden säilytys ja parkkeeraus | Ruokailut | Taukotupa | Staff-camp | Staff-paita | Osallistuminen | Kierrätys | Turvallisuus

Tämän vuoden vapaaehtoishaku on päättynyt! Suuri kiitos kaikille hakemuksen lähettäneille.

Vapaaehtoiseksi tulevien kannattaa tutustua alla olevaan infoon. Siinä on paljon hyödyllistä tietoa käytännön järjestelyistä. Kysyäkin saa: .

Tiukentuneiden sähköpostiasetusten vuoksi osa Ilosaarirockin sähköposteista saattaa päätyä roskapostikansioon. Tarkistathan myös sen säännöllisesti, jos infopostia tai pääsylippuvoucheria ei tunnu tulevan.

Hae rannekkeesi Staff-pisteeltä Joensuu Areenalta

Ilosaarirockin staff auttaa vapaaehtoisten ongelmissa ennen ja jälkeen festivaalin osoitteessa . Tapahtuman aikana Staffin toimipiste jakaa vapaaehtoisille sisäänpääsyyn tarvittavat rannekkeet ja vapaaehtoispaidan. Toimipiste sijaitsee Joensuu Areenan ala-aulassa ja on auki keskiviikosta lauantaihin.

Staff-toimipisteen aukioloajat:
Ke klo 12–18
To klo 10–18
Pe klo 10–22
La klo 10–16

Ilosaarirockissa on suuri joukko vapaaehtoisia ja usein kaikki saapuvat samaan aikaan. Varaudu siis jonoihin. Ota mukaan staff-pääsylippusi eli voucher sekä henkilöpaperit.

Pidä ranneke ja sen sirunumero tallessa! Numerosta kannattaa ottaa vaikka kuva! Sirunumerolla saat käyttämättömät rahat takaisin ja sen avulla voidaan ratkoa ongelmia, jos vaikka rannekkeesi häviää.

Portit ja kokoontumispaikat

Ilosaarirockin pääportille ja turvatarkastukseen on tehty vapaaehtoisille omat staff-kujat. Niiden kautta kulkeminen käy nopeasti. Varauduthan, että turvatarkastus tehdään kaikille.

Ilosaarirockissa on kaksi yleistä kokoontumispaikkaa: kokoontumispaikka A turvatarkastuksen luona ja kokoontumispaikka B Taukotuvalla. Jos vastaavasi on ilmoittanut jommankumman näistä kokoontumispaikoista, olethan siellä ajoissa. Vastaavat hakevat kootusti kokoontumispaikoista vapaaehtoiset ja saattavat oikeaan paikkaan. Vastaavat voivat pyytää sinua tulemaan myös suoraan tehtäviin.

Tavaroiden säilytys ja parkkeeraus

Vapaaehtoiset voivat säilyttää henkilökohtaisia tavaroitaan vapaaehtoistehtävien suorittamisen ajan tehtäväpisteellä. Festivaalin yleinen tavaranarikka löytyy chill out zonelta ja maksaa 4€ / käynti.

Autojen parkkipaikka on maksullinen myös vapaaehtoisille. Polkupyörille on festivaalialueen vieressä pyöräparkki (3€ / parkkeeraus).

Ruokailut

Jokaiselle vapaaehtoiselle kuuluu lämmin ruoka. Vapaaehtoisten ruokailu on Tiedepuiston staff-ruokalassa festivaalialueen vieressä. Ruokailu tapahtuu ruokalippua vastaan. Ruokalippu toimii vain Tiedepuiston staff-ruokalan portilla ja se luetaan koskettamalla rannekkeen sirua lukijalaitteessa. Etu- ja jälkikäteen töissä olevien ruokaliput jakaa toimipisteen vastaava.

Staff-ruokala on auki viikonlopun aikana:
Pe klo 17–22
La klo 12–22
Su klo 12–21

Taukotupa

Vapaaehtoisten oma rentoutumispaikka Taukotupa sijaitsee Metelli-lavan takana. Käynti sinne on Tähtiteltan puolelta. Rokin vapaaehtoiset saavat Taukotuvalta omaan kuppiin ilmaista reilua kahvia ja teetä. Jos omaa kuppia ei ole, on kuppimaksu 1€. Kuppiin voi sitten santsata ilmaiseksi niin paljon kun kuppi kestää.

Taukotuvalta voi ostaa myös omakustannushinnalla mm. leipiä, limua, namuja ja muuta pientä purtavaa. Ruokavaliot on huomioitu: valikoimista löytyy mm. vegaanisia ja gluteenittomia tuotteita. Taukotuvalla on myös netti, vessat ja vesipiste.

Myös Taukotuvalla maksetaan cashless-sirurannekkeella. Rakennuksen ja purun aikaan Taukotuvalla käy myös käteinen.

Taukotupa on auki viikonlopun aikana:
Pe klo 9–01
La klo 9–00
Su klo 9–00

Staff-camp Ravileirinnässä

Joensuun ulkopuolelta tulevien vapaaehtoisten on mahdollista majoittua Ilosaarirockin Ravileirinnän staff-campissa. Majoittua voi perjantaista maanantaihin. Leiriytymistarvikkeita festivaali ei tarjoa, joten oma teltta ja makuupussi mukaan.

Staff-paita

Mahtava staff-paita jaetaan jokaiselle vapaaehtoiselle. Paidat jaetaan henkilökohtaisesti sopivien kokojen riittävyyden takaamiseksi. Staff-paitaa käytetään vapaaehtoistehtävien aikana, pitäähän maailman parhaimpien vapaaehtoisten joukon erottua. Paidan saa vielä mukanaan kotiin muistoksi.

Osallistuminen

Vapaaehtoiset osallistuvat festareille pääasiassa festivaalin aukioloaikoina, eli perjantaista sunnuntaihin ja iltapäivästä yöhön. Osallistuminen tapahtuu kahtena eri päivänä yhteensä noin 16 tuntia.

Jos et jostain vakavasta syystä pääse tulemaan sovittuna aikana, ilmoitathan asiasta heti vastaavallesi!

Kierrätys

Ilosaarirock tekee parhaansa ollakseen ympäristöystävällinen tapahtuma ja tähän tarvitaan jokaisen, myös sinun, panostasi. Rokissa voi kierrättää mm. energia- eli polttokelpoisen jätteen, biojätteen, metallin, lasin, puun ja ongelmajätteet.

Turvallisuus

Ensiapu, poliisi ja palokunta päivystävät koko Rokin ajan. Samoin tekee Ilosaarirockin turvallisuushenkilöstö ja järjestyksenvalvonta, mutta lopulta jokainen ihminen vaikuttaa toimillaan omaan ja kanssaihmisten turvallisuuteen. Jos näet vaaratilanteen, ilmoita heti vastaavallesi tai järjestyksenvalvojilla ja toimi heiltä saamiesi ohjeiden mukaisesti.


Tervetuloa vapaaehtoiseksi Ilosaarirockiin!

Kysymyksiin ja ongelmiin vastataan osoitteessa .

< Takaisin infon etusivulle

Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl