Are You On Tinder Yet? Kokeellinen twerk-teos

Are You On Tinder Yet? Kokeellinen twerk-teos

Are You On Tinder Yet?: ”Härski, hävytön, jollain tavalla anonyymi, snadisti brutaali sekä feministinen teos, gluteus maximus.”

Are You On Tinder Yet? on maskeja, hikeä, bassoa, biittejä, viihdettä, provokaatiota. Teos korostaa itsemääräämisoikeutta ja on vahvasti liitännäinen #metoo -kampanjaan sekä Alabaman aborttilakiin.

Teosta on lähdetty työstämään Tinder-sovelluksen, iskurepliikkien, yksityisyyden, vitutuksen, oman sukupuolen ja seksuaalisuuden ylistämisen, leikin, pelailun ja kokeilun kautta, twerkin ja nykytanssin tekniikoita hyödyntäen. Ajatuksella: ”Keho on keho, kehon osasta tai toiminnasta riippumatta.” Tämä on teos, joka kehittyy jatkuvasti, herättää kiinnostusta ja avaa lukuisia keskusteluita.

Are You On Tinder Yet? raivaa tilaa Ilosaarirock-festivaaleille 2019 sekä uudelle aikakaudelle. Tekijät toivovat, että twerk olisi tulevaisuudessa normaali tanssitekniikka muiden joukossa, eikä vain kaupallista esineellistämistä ja ihmisten runkkumateriaalia.

Tanssitaiteilijat Mustonen & Syvälahti lanseerasivat reilu vuosi sitten käsitteen ”kokeellinen twerk”, jonka parissa he ovat lähteneet työskentelemään erinäisten teosten muodossa. Käsite on tällä hetkellä affektiivisuutta, nykytanssia, twerkkiä, rajapintoja sekä paljon kysymyksiä.

Koreografia & tanssi: Wilma Mustonen & Ronja Syvälahti
Äänisuunnittelu: Jere Valima
Kuvat: Justiina Mäkinen

Kesto: 30 min
Esitystä pääsee seuraamaan perjantaina klo 20:30 Tähtiteltan läheisyydessä

< Takaisin ohjelmasivulle

Perjantai 12.7.: AidaArchitects (UK)DJ Snake (FRA)EllipsEttaEva + ManuIBELuukas OjaPale Waves (UK)Pariisin KevätPää KiiSwallow the SunVesalaVestaViikate – Kuu kaakon yllä 10vVille Valo & AgentsWheelLauantai 13.7.: Alcest (FRA)Beast in BlackCheat Codes (USA)ChisuDermot Kennedy (IE)Elias GouldFGettomasaHenrik!Ida Paul & Kalle LindrothJ. KarjalainenJesse MarkinJori SjöroosJVGLost SocietyLxandraMONO (JPN)MouhousOlavi UusivirtaPasaRicky-Tick Big Band & Julkinen SanaRumaSamuli Putro – Suuret rukouksetSunrise AvenueSydän, sydänTurmion KätilötSunnuntai 14.7.: AdikiaAlmaAnna PuuGasellitHuoraJoni Ekman & KoiraJukka NousiainenKingston Wall by JJylli, Kuoppis & VHBKynnetMaustetytötPauliina KokkonenPerturbator (FRA)Pyhimys & SaimaaRadio SupernovaRae Sremmurd (USA)RistoSANNIShame (UK)SOFAStam1naThe Chainsmokers

Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl