Ilosaarirockissa riittää ohjelmaa iäkkäämmillekin festarikävijöille

Ilosaarirockissa vanhempia ihmisiä kiinnostavat esiintyjät, hyvä ruoka ja tunnelma. Festari on vuosien saatossa muuttunut monipuolisemmaksi, joten melkein jokaiselle löytyy jotakin.

Ville ja Sirkka ovat käyneet Ilosaarirockissa jo useamman vuoden ajan. Kuva: Terhi Hytönen

Festarikävijöistä löytyy kaikenikäisiä ihmisiä. Haastattelimme heistä iäkkäämpiä hauskojen festarimuistojen ja tarinoiden toivossa.

Ville ja Sirkka Joensuusta olivat sunnuntai-iltapäivänä katsomassa Anna Puuta. He kertovat olevansa entisiä nuoria. Lauantai jäi heiltä väliin, mutta perjantaina he olivat kuuntelemassa Ville Valoa ja Agentsia.

– Myös hyvä ruoka vetää puoleensa, Ville kertoo.

– Mä väitän, että täällä on vähän jokaiselle jotakin, että siinä mielessä kiehtova ympäristö, eivätkä esiintyjät häiritse toisiaan, kun esiintymispaikat ovat kauempana toisistaan, hän jatkaa.

Ville on ollut Ilosaarirockissa nuorempana enemmän, mutta viimeiset kymmenen vuotta on tullut käytyä suhteellisen ahkerasti. Sirkka on ollut Rokissa kolme–neljä kertaa.

Ville ja Sirkka kertovat festareiden monipuolistuneen vuosien saatossa.

– Ennen oli nuorisojuttua lähinnä, mutta nyt on iäkkäämmillekin ihmisille kuunneltavaa ja katsottavaa. Just tää Ville Valo ja Agents sai tulemaan ja tänä päivänä tietysti Anna Puu. Hyvin paljon on sitten tietysti semmoisia esiintyjiä, jotka on tuntemattomia jopa nimeltä, mutta nettisivut on tosi hyvät, kun sieltä saa esiintyjistä tietoa.

Kysyimme Villeltä ja Sirkalta myös, ovatko he olleet Ilosaaressa järjestettävässä Ilosaarirockissa. Ville kertoi, että he ovat olleet Ilovaarirockissa, mutta muuten hän ei ole ihan varma asiasta.

Kaksikko on ollut festarisäähän tyytyväinen.

– Ilma on aika monipuolinen ollut, että on sadetta ja aurinkoa, kun vertaa aiempiin vuosiin. Toissa vuonna satoi koko ajan ja viime vuonna taas oli hellettä, Ville kertoo.

– Kun vettä rupesi satamaan perjantaina, Ville totesi, että tästä ei festarikeli enää parane! Sirkka naurahtaa.

– Mukavat juhlat kaikin puolin, että kyllä voi tämänkin ikäisille suositella, he toteavat.

– Meillä vanhemmille menee vähän sillä tavalla, että valitaan se mieluisin yhtye ja tullaan katselemaan sitä ja käydään samalla syömässä ja sitten lähdetään pois, mutta sitten saattaa tulla tällaisia positiivisa yllätyksiäkin niin kuin tämä mikä nyt esiintyy (Joni Ekman & Koira). Olemme positiivisesti yllättyneitä. Ei tiedetä porukasta mitään, mutta hyvä meininki on pojilla, Sirkka kertoo.

– Puitteet on vallan mainiot, toteaa Ville.

 

Marjukka Leppästä kiinnostavat festareilla esiintyvät artistit. Kuva: Terhi Hytönen

Marjukka Leppänen, 66, Joensuusta oli myös festareilla sunnuntai-iltapäivänä.

– No minua kiinnostaa musiikki ja artistit, Leppänen kertoo.

Leppänen kertoo olleensa Rokissa viime vuonnakin.

Rouva kertoo olevansa rokkailemassa iloisilla mielillä.

– Tunnelma on hyvä, Leppänen kuvailee.

Leppänen kertoo, että yli 65-vuotiaat pääsivät aiemmin Rokkiin ilmaiseksi mutta eivät enää. Siitä huolimatta hän kuitenkin tuli festareille.

 

Hannu ja Anna Holopainen ovat Ilosaarirockissa talkoolaisina. Kuva: Terhi Hytönen

Anna ja Hannu Holopainen, 60 ja 63, ovat Ilosaarirockissa tyttärensä jalkapallojoukkueen talkoissa neljättä kertaa. He siivoavat Ravileirintää. Huomenna on vielä suurin ponnistus edessä.

Anna ja Hannu uskovat, että he osallistuisivat festareille muutenkin kuin talkoolaisina, jos esiintyjät vain kiinnostaisivat.

– Tää Dermot Kennedy oli ihan huippu, paras koko festareilla. Että joka kerta on ollut joku tähti, jota on kuunnellut. Tänä päivänä ei nyt oikein ole, tietysti Anna Puu ja Vesala olivat kovia. Hevi ja räppi meiltä menee ohi. JVG olisi kiinnostanut, mutta oli niin kylmä ettei viitsitty jäädä, Hannu kertoo.

Anna kertoo olleensa talkoita aiemmin Rokissa kerran myös vain festarikävijänä 90-luvulla. Hän kertoo olleensa juuri Ilosaaressa järjestettävässä Ilosaarirockissa.

– Konserttiyleisössä ollaan lähinnä oltu. Kuunneltu musiikkia. Me ei olla kauheesti tuolla baareissa oltu, Anna ja Hannu kertovat.

– Mut hyvin on tänne nuorten joukkoon sopeuduttu, että täällä on hirmu mukava henki ja yllättävän siistiä, Hannu kertoo.

Kaksikko kertoo suuntaavansa seuraavaksi kotiin, sillä enää esiintyjissä ei ole sellaisia, joita he ehdottomasti haluaisivat käydä kuuntelemassa. Festareiden panos kierrättämiseen on yllättänyt heidät positiivisesti.

– Nyt kun ollaan oltu siivoamassa monta kertaa, niin se on oikein ilo, että täällä lajitellaan roskat ja se yllätti ainakin ekan kerran. Kierrättäminen on meille tärkeää, Anna kertoo.

– Mukava ilmapiiri yllättää. Täällä on hyvin käyttäytyviä nuoria ihmisiä, Sirkka toteaa.

– Tää on Joensuulle myös tärkeä tapahtuma, että sitä tuntee semmosta ylpeyttä, että kotikaupungissa on tämmönen juttu, Hannu naurahtaa.

 

Teksti: Kasper Kärkkäinen
Kuvat: Terhi Hytönen


« Etusivulle

« »

Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl