Leirintäalueet vertailussa – tilaa löytyy rämäpäälle ja rentoilijalle

Ravileirinnässä rymyäminen kuuluu monen festarikokemuksiin, mutta rauhallisempikin vaihtoehto on tarjolla. Lue molempien vaihtoehtojen parhaat puolet ja päätä, missä joukossa seisot.

Ravileirintä on Ilosaaren klassikko ja kuuluu jokaisen katu-uskottavan festarivieraan kokemuksiin. Tänä vuonna sillä on uusi haastaja, raviradan länsipään aidoilla suojattu Nice and Easy -alue. Lisähinta mahdollistaa pienen luksuksen.

Maija, 23,  ja Anna, 22, istuvat iisileirinnän katoksen suojassa glitteröimässä itseään.

– Täällä on sisävessat, ilmainen suihku, paljon bajamajoja ja puhelimen latauspiste. Lippu tänne maksaa enemmän, mutta alueen sisällä palvelut ovat ilmaisia, naiset kertovat.

Festarikokemusta tytöiltä löytyy, mutta telttaleirinnässä he yöpyvät ensimmäistä kertaa. Myös Ilosaarirock on heille uusi kokemus.

– Ajateltiin uskaltautua ja tulla tänne rauhallisemmalle puolelle, ettei tarvitse heti kokeilla extreme-versiota. Se, että pääsee sisävessaan ja suihkuun, oli myyntivaltti. Muilla festareilla ollaan majoituttu kavereiden luona sisätiloissa, naiset kertovat.

Rauhassa levätyn yön jälkeen virkeänä uuteen päivään! Kuva: Henri Huikuri

Rauhallisesta yöstä vauhdikkaaseen päivään

Naisten yö kului bileissä keskustassa, ja alueelle he saapuivat neljän aikaan aamulla.

– Täällä oli silloin tosi hiljaista, ja nukuttiin kuin tukit. Ei täällä mitään meluhaittaa ollut. Vasta aamulla kymmenen aikaan alkoi kuulua meteliä. Korvatulpat oli tosi hyvä juttu, kun ihmiset alkoivat heräillä ja itse halusi vielä nukkua. Unimaski olisi saattanut helpottaa nukahtamista, aamulla oli aika valoisaa.

Naiset eivät ole vielä ehtineet tutustua naapurileiriytyjiin.

– Mikäli tässä tilaisuus tulee, niin ehkä. Eiköhän tästä tule hauska ja vauhdikas päivä, se on ainakin tavoitteena. JVG:n keikka voisi olla kova tänään.

Chillailua omalla terassilla

Riikka, 22, Julia, 22, Mimmu, 22, Moona, 21 ja Joona, 26, ovat ottaneet alueen haltuun ja rakentaneet tyylikkään telttaterassin. Vantaalta ja Raumalta saapuneet nuoret päätyivät Ravileirintään somevinkin kautta.

Jodelissa sanottiin, että Ravileirinnässä on parhaat bileet. Täällä onkin chilliä, täällä voi olla crocsit jalassa ja tutustua ihmisiin. Kaikki on kaikkien kaa. Tämä alue on laaka, joten täällä näkee heti, missä joku menee. Festarialue on heti tuossa vieressä ja siihen pääsee suoraan.

Omalla terassilla kelpaa köllötellä. Kuva: Henri Huikuri

Leppoisa yö taivasalla

Joukkiolla on kokemusta telttaleirinnästä muilta festareilta.

– Me ollaan oltu viisi vuotta putkeen Ruisrockissa, mutta tänä vuonna jätettiin se väliin ja tultiin kokeilemaan uutta maastoa. Ensimmäinen yö sujui leppoisasti taivasalla. Pitkäksi kyllä meni, mutta nukuttiin sikeästi.  Eilen oli havaittavissa, että ihmiset olivat ottaneet osumaa sateesta. Ehkä ensi yöstä tulee parempi.

Seurueen yö kului tyypilliseen festarityyliin.

– Missä meillä on se kaljabongi? Tällä leikittiin paljon. Pelattiin pelejä ja laulettiin ja ehkä tanssittiin, en muista ihan varmasti. Tuollainen raumalainen pantteri eksyi meidän terdelle ja lepuuttaa nyt jalkojaan.

Tänään lähtee!

Oluset pysyvät tällaisella ilmalla juomakelpoisina ilman lisävarustustakin.

– Me ei varauduttu mitenkään, koska tiedettiin että on viileää. Kun on lämmin, juomat pysyy kylminä varjossa, auton alla. Mä olen joskus kaivanut pienen kuopan teltan alle.

Sää näyttää kuitenkin lupaavalta ja joukkio odottaa hyvää festaripäivää.

– Tänään on pääpäivä! Seuraavana yönä valvotaan niin pitkään kuin mehut riittää. Käsijarrut jätetään himaan!

Tänään ei jarrutella! Kuva: Henri Huikuri

 

Teksti: Niina Turunen
Kuvat: Henri Huikuri

Jaa tämä
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

« Etusivulle

« »

Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl