Ruokaa ruokaa nam nam nam!

Festivaalihuuma koostuu hyvän musiikin ja letkeän meiningin lisäksi myös maukkaasta ruuasta! Ilosaarirockista löytyy ruokaa moneen makuun ja nälkään. Syödä pitää, jotta jaksaa tampata pimenevään iltaan saakka!

Food Stop

Food Stop uusi ruoka-alue, josta on haaveiltu jo vuosia. Food Stopissa baarit ja ravintolat lyövät hynttyyt yhteen: drinkki kouraan, ruokaa fiiliksen mukaan ja pöydän ääreen nauttimaan! Food Stop-alueelta löytyy runsaasti tilaa ruokailuun pöydän ääressä ja auringonpaahteelta suojassa. Ruokailuteltta ja sisustetut loossit odottavat festarinnälkäistä kansaa! Food Stop-alueella valinnanvaraa riittää niin liha-, kasvis- kuin vegaanistenkin ruokien ystäville, sekä uusia makuelämyksiä kaipaaville. Uusi Food Stop löytyy Metelli-teltan alueelta.

Makuja mielen mukaan

Ilosaarirockista löytyy runsaasti erilaisia ruokamaailmoja. Paikallisten makuelämysten nimeen vannoo Joen Ruokapriha joka taikoo lautasille mitä maukkaimmat annokset aina savustetusta lohesta riistaherkkuihin. Perinteikkäiden festariherkkujen kaipuuseen vastaa Sulo Catering, josta löydät niin makkaraperunat kuin falafel-annoksetkin. Jos bucket listille on kirjattu kevätkääryleet, niin raksi ruutuun ja suunnaksi HO DAI, sieltä niitä saa!

Pientä purtavaa ennen pittiin ryntäämistä tai jotain suolaista kavereiden kanssa jaettavaksi? Ruisherkku näyttää, mihin kaikkeen paahdetusta ruisleivästä höysteineen on. Oivallisina nälän taltuttajina toimivat myös Flying Reindeerin pohjoiset antimet.

Tuulahduksen Aasiasta Food Stopin tarjontaan tuovat myös vegaanisten annosten ammattilaiset Loving Hut Express sekä Premium Asian Food mitä maukkaimpien kana-annoksiensa välityksellä. Meksikolaisen keittiön antimista huolehtii Taste of Mexico cheddarkastiketta säästelemättä.

Jos Treffi Pub & Bistron burgerit eivät ole vielä vieneet kieltä mennessään, niin nyt on oivallinen aika testata. Reseptivihkoon on kirjattu, että salainen ainesosa näihin taitaakin olla tinkimätön grillausasenne! Miltä maistuu hyväntuulisuus? Tähän vastauksen antaa punavuorelainen Green Hippo Café raikkaan valikoimansa avulla. Pientä purtavaa, patukoita, smoothieita ja naksuja tarjoaa Päälavan ja Rentolavan väliltä löytyvä Lidl:n lounge, jossa voi viettää välipalahetkeä hulppeissa puitteissa.

Päälavan kupeesta löydät monenmoista evästä, oli suuntanasi sitten rentolavan letkeät rytmit tai hengähdyshetki suosikkiartistisi keikan jälkeen. Täältä löydät festivaalikansan sydämiin tiensä raivanneen kaksikon, kun Fafa’sin maukkaat kana- ja falafel-annokset saavat hymyn jokaisen huulille. Dead Burritos puolestaan tarjoaa mehevät liha- kana- ja kasvis-burritot puolestaan saavat jokaisen tuntemaan elävänsä!

Kuuluuko ananas pizzaan? Siitä voi olla montaa mieltä mutta se on varmaa, että Pizzapojat kuuluvat Ilosaarirockiin ja näin on tänäkin vuonna! Festariruuan klassikot ja uudet tuttavuudet löydät Leckersiltä – maistuisiko friteerattu kana vohvelilla? Heidät löydät myös Tähtiteltan läheisyydestä. Mihailin Tavernan pita-annokset itsevalmistetulla tsatsikilla ja hummuksella saavat puolestaan kreikan meren vaahtopäiden kuohunnan kuulumaan makunystyröissäsi jo ensipuraisun kohdalla.

Burgerinnälkään apua tarjoilee Kerubin Grilli päälavan ja tähtiteltan kupeessa. Halloumiranut ja puuhiiligrillin tirisevät herkut muistavat niin lihojen kuin kasvisruokienkin ystävää. Perinteisten burgeriherkkujen lisäksi uutuutena muun muassa kana- ja tofu-ramenit. Myös Local Bistro & Repo Food Truckilla hiiligrilli hehkuu punaisena jo legendan maineen niittäneiden vegaanisten maa-artisokkaburgereiden ja rotukarjaburgereiden ansiosta.

Kesän parhaan viikonlopun voit muistaa myös kesän parhaista jätskeistä! Madagaskarin vaniljaa vai tervajäätelöä? Vai josko sittenkin punaherukkasorbettia? Oli valintasi Jäätelövankkurin valikoimasta mikä tahansa, makuun et tule pettymään. Mikä olisikaan parempi tapa hengähtää hetkeksi kuin ottaa kuppi kuumaa kahvia ja nauttia Kihaus-kahvilan herkuista: maistuisiko aidot pohjoiskarjalaiset karjalanpiirakat tai vastapaistetut muurinpohjaletut?

Soundi-lavalla tampatessakaan ei tarvitse nähdä nälkään, kun Gastro Rullan tuhdit soija- ja kebabrullat sammuttaa festarikävijän kovemmankin nälän. Kusmiku Food Truckin burgereiden kylkeen vinkataankin ottamaan aimo annos sirkkaranuja! Kahvihampaan kolotukseen avun tarjoaa Eetti-kahvila lämpimällä tunnelmallaan, juomia ja kahvileipiä unohtamatta. Erikoiskahvien ja kuumien juomien kaipuuseen vastaa Coffee4You:n vaunu Tähtiteltan kupeessa.

Ai että! Meininki on kovaa ja ruoka on hyvää.


« Etusivulle

« »

Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl