Toinen rokkipäivä aloitettiin energiatankkauksella värijauhebileissä

Insinööriliitto toimii tänä vuonna Ilosaarirockin yhteistyökumppanina ja juhlistaa samalla satavuotista taivaltaan. Verkkotoimituksemme kävi katsastamassa, roiskuuko lempi Rentolavan ääressä ja muodostuuko värijauheesta rakkauden väri.

– Idea värijauhebileisiin heitettiin ilmaan Ilosaarirockin taholta, kertoo Insinööriliiton projektipäällikkö Grete Ahtola. Kuva: Sampsa Geijer

Ilmassa raikuu kovia poksahduksen ääniä ja näkökenttään leijailee sankka värikäs sumu. Ilosaarirockin toinen päivä on korkattu koreasti. Kyseessä ovat ensimmäistä kertaa Ilosaarirockissa järjestettävät värijauhebileet.

Grete Ahtola, Insinööriliiton projektipäällikkö, kertoo idean väripulveribileisiin tulleen Ilosaarirockin suunnalta. Idealle oli etsitty toteuttajaa, ja Insinööriliitto tarttui siihen mieluusti. Ahtola kehuu yleistä tunnelmaa ja sitä, että väkeä on saapunut paikalle sopivasti.

Linnunlahti kylpee auringossa ja lataa rokkikansan akut täyteen. Ahtola valaisee värijauheen olevan allergiavapaata ja maissijauhepohjaista – ei siis haittaa, vaikka tanssahdellessa vetäisisikin hieman jauhetta henkosiinsa.

Ahtolalle on jäänyt positiivinen mieli projektista, ja hän on ollut tyytyväinen päästessään tekemään jotain normaalista poikkeavaa. Hän mainostaa, että Ilosaarirockin Lounge-teltassa on mahdollisuus tehdä leikkimielinen Ihastu Insinöörin -testi, jossa testataan, soveltuisitko juuri sinä insinöörin puolisoksi.

Kansainvälisten festareiden tunnelmaa myös Suomeen

Käytännössä bileet toimivat niin, että jokainen ottaa pienen pussin värijauhetta ja lennättää jauheen haluamaansa suuntaan. Astetta järeämmät vehkeet ovat värijauhepommi ja värijauhesammutin.

Väripulveribileiden tunnelmasta nauttivat joensuulaiset Anni Pesonen ja Saara Sahlsten. Sahlsten on kokenut rokkaaja, sillä Ilosaarirock-vuosia on kertynyt jo kunnioitettavat 20. Täysin uusi juttu värijauhebileet eivät heille ole, sillä he ovat nähneet kuvia kansainvälisiltä festareilta ja toivoneet vastaavaa myös Suomeen. Viimein toive toteutuu Ilosaarirockissa. Bileisiin he ovat varautuneet ottamalla vaihtovaatteet mukaan. Jokin pääsi kuitenkin yllättämään kaksikon.

– Ainut asia, johon emme osanneet varautua, oli suun pitäminen kiinni, Sahlsten naurahtaa.

Anni ja Saara rannan värijauhebileissä. Kuva: Sampsa Geijer

Lisämaustetta tavanomaiseen discotunnelmaan

Tapahtumatuotannon harjoittelija Jenny Koivisto on päätynyt heittelemään värijauheita rokkikansan iloksi. Koivistolle tämä on kolmas Ilosaarirock. Väripulveribileisiin hän varautui laittamalla huonoimmat vaatteet päälle huolimatta siitä, että jauhe lähtee helposti pois. Kysymme, haluaisiko hän tulevaisuudessa itse järjestää väripulveribileet:

– Ehdottomasti. Poikkeaa tylsästä discosta, hän tiivistää.

Värijauhe ei haittaa Jennyä, kun päällä on vähän vaatimattomampaa. Kuva: Markus Korpi-Hallila

Bilemeikit kuosiin!

Myös verkkotoimituksemme pääsi dippaamaan itsensä väripulveriin. Kääntäjämme Tuuli Ahonen kertoo rakkauden väreihin saaneen hänet paikalle.

– Eihän tällaista usein koe. Jauhe itse asiassa maistuu ihan hyvälle, Tuuli huomauttaa, kun jauhetta lentää kasvoille.

Lopuksi tapaamme Kortelaisen ukon pojiksi itseään tituleeravan veljeskolmikon. Ilosaarirockissa tärkeintä heille ovat yhteisöllisyys ja kaverit. Tapahtuma on heille ainut mahdollisuus tavata opiskelukavereita, sillä he asuvat nykyään muualla Suomessa.

– Olemme niin sanottuja paluurokkareita, he kertovat.

Veljekset innostuvat stailaamaan toimittajan takin uuteen uskoon, joten saamme osamme värijauhebileiden taiasta. Värijauhebileet luovat hyvää fiilistä lauantaipäivän alkuun, josta on hyvä jatkaa kohti illan koitoksia. Bilemeikit ovat nyt kuosissa!

Kortelaisen ukon pojat värien peitossa. Kuva: Sampsa Geijer

 

Teksti: Mirja Kallinen
Kuvat: Sampsa Geijer ja Markus Korpi-Hallila

Jaa tämä
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

« Etusivulle

« »

Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl