Jaakko Teppo -kuplettikilpailu

Jaakko Teppo ‑kuplettikilpailun finalistit on valittu

Lue lehdistötiedote: Jaakko  Teppo -kuplettikilpailun tuomaristo julki!

Kesällä 2008 Popkadulla miteltiin ensimmäistä kertaa Jaakko Teppo -henkisessä laulelmakilpailussa. Kisa sai suuren suosion - kisaajia oli kaikkiaan 53 - eikä kilpailun tasossakaan ollut valittamista. Puheet suomalaisen kupletin kuolemasta osoittatuivat ennenaikaisiksi. Loppukisassa voittajaksi leivottiin savonlinnalainen näyttelijä-trubaduuri Matti Muhonen, jonka Ihanaa elämää -levyn julkistamista juhlistettiin Popkadun Jaakko Teppo -illassa viime kesänä. Kilpailun satoa kuultiin myös Kari Kurosen Kesävieraat-singlellä.

Välivuoden jälkeen kilpailu tulee taas. Otsikkoa on viilattu pilkun verran Tepon leipälajin, kupletin suuntaan: nyt kisataan Jaakko Teppo -tyylisessä kuplettikilpailussa. Kovin ahtaasti ei otsikkoon suhtauduta. Kilpailun tarkoituksena on edelleen etsiä Jaakko Teppo -tyylisiä laulelman tai kupletintekijöitä kautta maan. Muutenkin kupletin juoni on tuttu. Kisa on avoin sekä pöytälaatikkokirjoittajille että ammattilaisille ja kilpailulla etsitään nimenomaan esityksiä, ei niinkään viimeiseen asti sovitettuja ja hiottuja musiikkikappaleita. Kilpailuun osallistutaan tallenteella ja kilpailuaikaa on toukokuun lopulle 2010. Tallenteiden perusteella kilpailun tuomaristo valitsee kolme parasta esitystä 13.7.2010 osana Popkadun Jaakko Teppo -iltaa järjestettävään loppukilpailuun, jossa julkistetaan myös voittaja. Palkintona voittaja saa mainetta ja kuniaa sekä levytyssopimuksen Pilfink Recordsin kanssa.

Vuonna 2008 Jaakko Teppo arveli kentällä olevan ainakin yhden kuplettimaakarin kokoinen aukko. Siksi syvällä laji on suomalaisten selkäytimissä ja munaskuissa, että tilausta tekijämiehelle tai naiselle on aina. Tepon sanoin: ”Kansalaiset! Metwurst! Kupletin tekoon ja heti!”

Kilpailun järjestää joensuulainen Popkatu-yhdistys yhdessä Pilfink Recordsin kanssa.

JAAKKO TEPPO -TYYLINEN KUPLETTIKILPAILU

Kilpailun tarkoituksena on etsiä Jaakko Teppo -tyylisiä laulelman- tai kupletintekijöitä kautta maan. Kisa on avoin sekä pöytälaatikkokirjoittajille että ammattilaisille. Tällä kilpailulla etsimme nimenomaan esityksiä, emme niinkään viimeiseen asti sovitettuja ja hiottuja musiikkikappaleita.

Kilpailuaika on 30.5.2010 saakka.

Tulokset julkistetaan ja parhaiten menestyneet esitykset nähdään Joensuussa Popkadulla heinäkuussa 2010.

SÄÄNNÖT

 1. Jaakko Teppo kuplettikilpailu

  Kilpailun tarkoituksena on etsiä Jaakko Teppo -tyylisiä laulelman tai kupletintekijöitä kautta maan. Kisa on avoin sekä pöytälaatikkokirjoittajille että ammattilaisille. Tällä kilpailulla etsimme nimenomaan esityksiä, emme niinkään viimeiseen asti sovitettuja ja hiottuja musiikkikappaleita. Kilpailuaikaa on 30.5.2010 saakka. Tulokset julkistetaan ja parhaiten menestyneet esitykset nähdään Joensuussa Popkadulla heinäkuussa 2010. Kilpailun järjestää joensuulainen Popkatu-yhdistys.

 2. Kilpailuun osallistuminen

  Esikarsintaa varten kilpailijat valmistavat video- tai äänitallenteen, joka toimitetaan järjestäjälle DVD- tai CD-levyllä, usb-muistitikulla tai sähköpostin välityksellä (dvd-, mpg-, avi-, wmv-, mov-, cda-, wav tai mp3-muotoisena). Tavallinen kotiäänitystaso riittää. Tallenteen enimmäispituus on neljä (4) minuuttia. Kukin kilpailija osallistuu kilpailuun yhdellä laululla. Loppukilpailussa kilpailijat voivat esittää useampia lauluja.

  Tallenne toimitetaan 30.5.2010 mennessä osoitteeseen:

  Popkatu-yhdistys/Teppo-kilpailu, PL 23, 80101 Joensuu.

  Email: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

  Tallenteen mukana pitää olla seuraavat tiedot: laulun nimi, esittäjän nimi sekä tekijän/tekijöiden nimet. Lisäksi tulee mainita laulun yhteyshenkilön nimi, osoite, puhelinnumero sekä mahdollinen sähköpostiosoite.

  Kilpailun tuomaristo valitsee tallenteiden perusteella kolme parasta esitystä Popkatu-tapahtumassa 13.7.2010 järjestettävään Jaakko Teppo -iltaan, jossa julkistetaan myös voittaja. Loppukilpailussa kilpailijat esittävät 10-15 minuutin esityksen, johon laulu sisältyy. Kilpailun voittajan valitsee tuomaristo.

 3. Palkinnot

  Voittaja palkitaan levytyssopimuksella. Levytyssopimus käsittää yhden (1) singlen Pilfink Recordsille.

 4. Kulut

  Kolmen parhaan matkakulut (menopaluu, VR/Matkahuolto) kotipaikkakunnalta Joensuuhun (majoituksineen) korvataan.

 5. Osallistumisoikeus

  Kilpailu on kaikille avoin sävellys ja sanoituskilpailu. Laulu tulee sisältää sekä sanat että sävelmän ja oltava näytteellä esitettävässä muodossa. Kilpailuun lähetettävien laulujen sävellysten ja sanoitusten/tekstien pitää olla millään kaupallisella myynnissä olevalla äänitteellä julkaisemattomia (ja kustantamattomia).

 6. Laulujen käyttö

  Kilpailun järjestäjällä on oikeus korvauksetta arkistoida kilpailuaineisto haluamallaan tavalla ja haluamassaan teknisessä muodossa Popkatu-yhdistyksen sisäiseen käyttöön sekä oikeus tallentaa kaikkien laulujen tekstit ja nuotit sekä enintään minuutin kestoinen osa kilpailuun lähetetystä äänitteestä Popkatu-yhdistyksen, Jaakko Tepon sekä kilpailun yhteistyötahojen kotisivuilla yleisön tutustuttavaksi. Samoin järjestäjillä on oikeus käyttää esitystä myös muissa mahdollisissa medioissa kilpailun promootiotarkoitukseen (televisio, radio, mobiili).

  Mikäli laulujen tekijät ovat Teosto ry:n tai muun tekijöiden oikeuksia hallinnoivan järjestön asiakkaita, hankkii Popkatu-yhdistys tarvittavat tallennus, esitys ja välitysluvat ao. järjestöltä niiden valvonnassa olevien oikeuksien osalta. Tästä on ilmoitettava järjestäjille kilpailuun osallistumisen yhteydessä.

 7. Vastuu lauluista

  Järjestäjä sitoutuu käsittelemään lauluja huolellisesti.

  Tekijät ja näyteäänitteiden esittäjät vakuuttavat antaneensa suostumuksensa Popkatu-yhdistykselle kilpailusääntöjen 6. kohdassa määriteltyyn käyttöön. Samoin äänitteen lähettäjä vastaa yksin siitä, että hänellä on kaikkien näytteellä esiintyvien mahdollisten muusikoiden, äänittäjien ym. näytteeseen liittyvien henkilöiden lupa näytteen lähettämiseksi kilpailuun ja vastaa mahdollisista seurauksista, jos näin ei ole. Kilpailunäytteen lähettäminen toimii tämän pykälän hyväksyntänä.

 8. Aikataulut

  Tallenteet lähetetään Popkatu-yhdistykselle 30.5.2010 mennessä. Myöhästyneitä tallenteita ei käsitellä. Kilpailun tuomaristo julkistetaan 30.5.2010 mennessä. Kolme loppukilpailuun päässyttä esitystä julkistetaan 20.6.2010 mennessä internetissä Popkatu-yhdistyksen kotisivuilla.Jatkoon päässeille ilmoitetaan valinnasta myös kirjallisesti ja heille lähetetään tarkemmat ohjeet loppukilpailua varten. Loppukilpailu järjestetään 13.7.2010 osana Popkadun Jaakko Teppo -iltaa.

  Osoite: Popkatu-yhdistys/Teppo-kilpailu, PL 23, 80101 Joensuu

  Email: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

  Internet: www.popkatu.fi

  Lisätietoja: Matti Asikainen p. 0400 411 758

 
first
  
last
 
 
start
stop