ViestitViestit : Ohjelma : Jäi lippu ostamatta!
  Et ole kirjautunut sisään.
Voit lukea viestejä, mutta kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.
| Kirjaudu sisään | Rekisteröidy | Haku | Ohje | Päivitä Päivitä
Vastaa tähän viestiin Vastaa tähän viestiin

Kirjoittaja Aihe: Jäi lippu ostamatta!
vierailija Kirjoitettu: 24-Huh-09 14:33
  MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Kamala pettymys tämän vuoden ohjelma! Onneks sentään sulolle on tulossa muutama hyvä, joten sinne siis. Mut nyt kyllä riman ali tän vuoden rokki!
 
vierailija Kirjoitettu: 24-Huh-09 14:57
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
miten ihmeessä tuolla bändikattauksella voi lipun hinta olla 70€!?
Sit vielä miettikäähän nyt kaikki et minkä noista vois vakavissaan laittaa pääesiintyjäks!?
 
vierailija Kirjoitettu: 24-Huh-09 16:04
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Kyl nyt tais niin omaltakin osalta kayda, mutta eihan kaikkia aina voi miellyttaa...Ja mita lipun hintaan tulee, niin kyl toi femman nousu vaikutti myos paatokseen, ei tarttis aina kiinnittaa parvea noit saatanan Kotiteollisuuksia/Pimppeja/Egotrippeja jne...
 
verkko Kirjoitettu: 24-Huh-09 16:09
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Lipun hinta on iso asia ja se tiedetään hyvin myös järjestäjän päässä. Koska Ilosaarirock ei tavoittele maksimaalista taloudellista tuottoa, niin lipun hinta pyritään pitämään aina niin alhaalla kuin se taloudellisesta vain on järkevää. Tänä vuonna se järkevä taso tällä ohjelmalla ja palvelutasolla on 70 euroa. Kunkin on itse sitten päätettävä, että onko Ilosaarirock kaikkineen sen arvoinen.

Täältä voi käydä lukemassa myös aiempia ketjuja aiheesta ja niissä on käsitelty hintatasoa runsaasti eri näkökulmista:

http://www.ilosaarirock.fi/teemz/teemz.cgi?board=_master&action=opent
opic&topic=2533&forum=Yleinen_hpin


http://www.ilosaarirock.fi/teemz/teemz.cgi?board=_master&action=opent
opic&topic=2207&forum=Yleinen_hpin

http://www.ilosaarirock.fi/teemz/teemz.cgi?board=_master&action=opent
opic&topic=2421&forum=Yleinen_hpin

Myös UKK:n selvitykseen lipun hinnan muodostumiseen vaikuttavista asioista kannattaa tutustua:
http://www.ilosaarirock.fi/2009/info/ukk.html#ukk05

Verkkotoimitus
 
vierailija Kirjoitettu: 24-Huh-09 17:11
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
mie kyl ostan lipun.
 
vierailija Kirjoitettu: 24-Huh-09 22:54
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
joo samoin. Jää
lippu ostamatta haistakaa ---.

[Muokannut verkko 24-Huh-09 22:59]
 
vierailija Kirjoitettu: 24-Huh-09 23:04
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
surullista ja typerää! miksi miksi miksi tätä samaa?
 
verkko Kirjoitettu: 25-Huh-09 09:41
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Tällaista täsmälleen samanlaista keskustelua on ollut joka kevät koko sen ajan, kun meillä keskustelupalsta on ollut sivuillemme. Täsmälleen samalla tavalla, usein jopa samoilla sanoilla, on kerrottu esille nostettu ohjelman huonous, lipun riistohinta ja varma yleisökato. Näitä sitten eri versioina ja näkökulmista pyöritellään. Suurin osa kirjoittajista varmaankin on myös vilpittömästi tätä mieltä, mutta ainakin tähän asti heidän näkemyksensä ovat osoittautuneet vääriksi. Osa kirjoittajista lienee myös palstoilla trollailutarkoituksessa. Terveisiä erityisesti Jyväskylään, jossa eräs henkilö on jo vuosia jaksanut muistaa palstaamme hengentuotteillaan. Vähän kummallinen harrastus, tavallaan aika surullistakin.

Valittajat voidaan jakaa tiettyihin ryhmiin. On aika hankalaa sanoa, että mihin ryhmään kukakin kuuluu, mutta ehkä tämä ryhmittely auttaa ymmärtämään tätäkin palstaa ja ehkä verkkokeskustelua laajemmaltikin.

1. Trollit
Trollin tavoitteena on vain saada ihmiset pillastumaan ja koska niin moni pitää Ilosaarirockista niin paljon, niin haukkumalla sitä kohtuuttomasti pyritään herättäämään reaktio. Periaatteessa siis sama efekti kuin haukkumalla toisen äitiä, kotipaikkakuntaa, ammattia, mielibändiä, yms.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Trolli

2. Asennevalittajat
A) Tällä porukalla motiivit nousevat omasta psyykestä, tavasta suhtautua ympäröivään todellisuuteen. Tällaiset ihmiset mollaavat kaikkea mikä liikkuu ja sen lisäksi asfalttia. Tämä on heidän tapansa suhtautua elämän ilmiöihin ja sitä he toteuttavat täälläkin.

B) Asenne saattaa myös olla tilapäisempi asia, esim. meille kaikille tuttu ns. huono päivä. Kun sitten ahdistaa, niin otetaan tunteen varsinaisen syyn sijaan joku toinen asia, jota pätkitään ahdistuksen lievittämiseksi/poistamiseksi.

3. Väärinymmärtäjät
Jos odottaa hienossa ravintolassa saavansa nopeasti ja halvalla purilaisen ja ranskalaiset paperimukissa olevalla limunaadilla höystettynä, pettyy ja valittaa. Mutta vika ei varsinaisesti silloin ole kyllä ravintolassa, vaan odotuksissa. Jotkut odottavat Ilosaarirockilta aika tavalla mahdottomia. Yksi asia on maailman suurten artistien haikailu. Metallicaa tai muuta sen koko luokan orkesteria me emme yksinkertaisesti paikalle saa, vaikka rahatkin jostain esiin kaivaisimme. Toinen odotustyyppi on noin kuvaannollistesti sanottuna kaupallisten radioiden soittolistojen mukaan syntyneet odotukset. Siellä on toki paljon Ilosaarirockissa soittavaa ja sinne kelpaavaa, mutta artistit valitaan kuitenkin ennen kaikkea musiikillisten ansioiden mukaan, jossa kaupallinen menestys ei ole ainoa peruste kumpaankaan suuntaan. Ohjelmavalinnoista, kuten muistakin tärkeistä asioista, enemmän tuolla UKK:ssä.
Yksi väärinymmärtäjien porukka on se, jonka mielestä mikään ei saa maksaa mitään. Raaka elämän tosiasia vaan tässä systeemissä on se, että lähes kaikki maksaa ja jonkun maksu on suoritettava. Ilosaarirock pyritään tekemään taloudellisesti, mutta ennen kaikkea onnistunutta tapahtumaa, ei onnistunutta tilinpäätöstä ajatellen. Se, että jotkut tekevät festivaaleja bisneksenä, on sekin hyvä asia. Mutta vaikka Ilosaarirock onkin kuinka voittoa tavoittelematon festivaali, niin kyllä asiat silti maksavat.

4. Tyylin puolustajat
Kun ihminen ottaa musiikkityylin omakseen, hän omaksuu musiikillisten arvojen lisäksi usein hyvin paljon muitakin asioita osaksi omaa itseään ja minäkuvaansa. Ihmisellä on tapana haluta levittää itselleen tärkeitä asioita toisille ja tällaisessa ympäristössä se tarkoitta esim jonkin musiikin tyylisuunnan tai jopa yksittäisen artistin kiivasta esiintuomista. Usein tähän liittyy myös toiseuden käyttö, eli määritellään sitä omaa juttua sen mukaan, mitä se EI ole. Hyvänä esimerkkinä siitä tälläkin palstalla välillä leimahdelleet hevimusiikin ja hiphopin kuuntelijoiden väliset sanasodat. Haukkumalla toista tuodaan esille omaa asiaa. Eri asia sitten on, mitä järkeä tämmöisessä on...
Eräs tämän porukan alalaji on myös jotain toista festaria kiivaasti kannattavat, jotka tällä palstalla keskustellen haluavat edistää sitä omaa asiaansa.

5. Valintansa tehneet
Ilosaarirockin ohjelma on pääosin kuva siitä, mitä musiikkimaailmassa tapahtuu juuri nyt. Pääosa musiikin kuluttajista (siis eivät todellakaan kaikki) suuntautuvat teini-iässä tiettyihin tyyleihin ja artisteihin. Silloin myös luodaan kaikkein kiihkeimmät ja kiinteimmät suhteet artisteihin, se yksinkertaisesti kuuluu siihen ikävaiheeseen. Myöhemmät ihastumiset artisteihin eivät yleensä enää vedä vertoja sille hienolle, tuliselle nuoren ihmisen kiihkolle, jolla artisteihin teini-iässä suhtaudutaan. Joka tapauksessa, kun se oma juttu on löytynyt, niin usein sitten hieman jämähdetään siihen hyviksi ja miellyttäviksi havaittuihin valintoihin. Musiikkimaailmassa kuitenkin puskee koko ajan uutta esiin ja sitä Ilosaarirock pyrkii esittelemään. Nämä uudet kasvot ovat useinkin vieraita ja ne omat suosikit vuosien myötä pikkuhiljaa hajoavat tai katoavat. Kun ne omat valinnat vähenevät artistilistalta, uusien nimien astuessa tilalle, alkaa tuntuu siltä, että ei tämä Ilosaarirock ENÄÄ ole mistään kotoisin. Ennen oli paremmin ja tällaisten ihmisten näkökulmasta se onkin totta.

6. Huolestujat
Nämä (kylläkin hyvin harvinaiset) ihmiset ovat syystä tai toisesta aidosti ja syvästi huolissaan siitä, mihin Ilosaarirock on menossa. Heidän mielestään on tehty jotain väärää, joka sotii Ilosaarirockin perimmäistä olemusta vastaan. Tätä ihmistyyppiä on itse asiassa hyvin paljon mukana tekemässä Ilosaarirockia


Ylipäätään verkkokeskusteluun kuuluu se, että kielteisistä mielipiteistä ja tunteista on helpompi kertoa. On ikäänkuin syvällisempää tuomita jokin asia kuin kertoa olevansa tyytyväinen tai jopa onnellinen jostain. Populaarikulttuurissa asioiden jakaminen hyviin ja huonoihin on usein hyvin jyrkkää ja tämäkin vaikuttaa reaktioihin. Lisäksi kielteiset reaktiot ovat usein hyvin voimakkaampia, kun taas myönteiset ovat enemmän sellaisia hyväksyvän pään nyökytyksen tasoisia olotiloja. Mitä voimakkaampi reaktio, sitä todennäköisemmin ihminen ilmaisee itseään.

Joka vuosi on tätäkin palstaa hallinnut tässä vaiheessa vuotta itse asiassa melko kielteinen ilmapiiri. Suurin osa näistä mielipiteistä on varmaankin aitoja, mutta kirjoittajat ovat erehtyneet yleistämään oman ja/tai lähipiirinsä reaktionsa aivan liian laajalle. Sehän se on tyypillistä meille ihmisille. Lähempänä festivaalia palstalla kirjoittajina taas ovat enemmistönä Ilosaarirockiin tulijat ja silloin sävy on taas toinen.

Kielteisten mielipiteiden ja tunteiden ilmaiseminen ei ole kiellettyä ja olisi silkkaa typeryyttä kieltää sellaiset täältä palstalta. Pakollista rekisteröitymistä on mietitty monesti. Ainakin toistaiseksi olemme pitäneet avoimuuden hyötyjä suurempina kuin haittoja. Kyllähän se aina välillä tahtoo käyrä nousta joitakin viestejä lukiessa, mutta toisaalta avoimuus mahdollistaa hyvin matalan kynnyksen viestimisen. Avoin keskustelupalsta tekee sen, että järjestävä organisaatio saa suorastaan silmänräpäyksessä tietoa asioista, jotka eivät toimi. Tämä keskustelupalsta on festivaalin jatkuvan kehittämisen kannalta äärettömän tärkeä väline. Tämän avulla pidetään organisaatiota ikäänkuin aina valppaana, sillä eihän kukaan halua saada höykytystä omasta tekemisestään. Jos tällaista väylää ei olisi, jäisivät myös todelliset purinat ja ongelmat kovin helposti piiloon, eikä kehitystä pääsisi tapahtumaan.

Tämmöinen aamuinen essee tästä aiheesta, toivottavasti joku jaksoi lukea loppuun asti

Verkkotoimitus[Muokannut verkko 25-Huh-09 20:41]
 
vierailija Kirjoitettu: 25-Huh-09 10:34
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
no tämän ilosaarirockin syöksykierre on jatkunut jo vuosia.. ilmeisesti suuntana on todellakin hipit ja iloisuus.

hyvänä esimerkkinä yleisön laskenut kiinnostus on, että edes nämä lippujen jemmaajat(ostavat monta lippua tuottojen toivossa) eivät saa myytyä lippujaan viikkoa-päivää ennen rokkia edes puoleen hintaan.
 
vierailija Kirjoitettu: 25-Huh-09 10:45
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
^^ Hahaha! Sai trokari nokilleen! Ilmankos niin katkera.
 
vierailija Kirjoitettu: 25-Huh-09 22:35
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Mitä hyvää siellä oli viime vuonna.?
En kyllä keksi mitään.
 
vierailija Kirjoitettu: 27-Huh-09 14:24
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
VERKKOTOIMITUS ROKS! <-- Terveisiä sinne.
Miä aion tulla joka tapauksessa. Kyse on jo perinteistä ja kaiketi taidan tykätä siitä rokki fiiliksestä minkä Ilosaari täräyttää joka vuosi (toivottavasti siis vielä jatkossakin). Tovotaan hyviä säitä rokkiviikonlopulle ja pidetään meiniki korkeella!

ROK ROK!

Veke Ristiinasta

Ps. Vorniva Turska
 
vierailija Kirjoitettu: 27-Huh-09 16:26
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Joka vuosi ei voi onnistaa, tänä vuonna ei tuuri käynyt.
Artistikattaus ei osu omaan makuun. Tunnelma Rokissa onkin aina ollut se pääasia, mutta valitettavasti siitä ei kärsi maksaa 70 euroa.

Linjasta on hyvä pitää kiinni (tuoda esiin valtavirralle tuntemattomampia artisteja tai potentiaalisia uusia tulokkaita yleensä) mutta minä olen vakavasti sitä mieltä että 65€ on ehdoton yläraja hinnalle perinteisistä suomalaisista joka maitolaiturin kiertävistä artisteista, tiettyihin genreihin perehtymättömälle tuntemattomista marginaalibändeistä sekä nimekkäistä harvemman makuun iskevistä yhtyeistä.

Hinta alkaa olla sen verran korkea että sille rahalle tulisi jo pikkuhiljaa saada vastinetta. Mieluummin hilatkaa se lipun hinta oikeasti taivaaseen ja hankkikaa jotain oikeasti hyvää, ansioitunutta ja legendaarista joka iskee useampaan makuun ja siirtäkää nämä marginaalipumput sekä peruskotimaiset klubeille.

Talkoot on tietysti tunnelman vaihtoehto mutta oluenmyynti 11h putkeen ei oikein innosta kun tietää mitä vastineeksi saa
 
vierailija Kirjoitettu: 27-Huh-09 21:05
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Entä jos ei kuulu mihinkään noista valittajaryhmistä, onx sit pakko tulla Ilosaareen? Festivaalialueen ulkomaisista bändeistä tarpeeksi monta käynyt lähiaikoina Suomessa keikoilla...mihin jäi Volbeat ja In Flames? Everything Is Made In China on varsin surullinen tapaus verrattuna Ilosaarirockin aikaisempiin vastaaviin bändeihin.
 
vierailija Kirjoitettu: 27-Huh-09 21:29
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Eikö Volbeat oo käyny tarpeeksi Suomessa ja sehän on ainakin kahdella fezivaalilla tulevanakin kesänä?
 
vierailija Kirjoitettu: 28-Huh-09 18:34
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Onhan Volbeat käynyt Suomessa, ja esiintyyhän Volbeat muuallakin päin. Kaikilla immeisillä ei valitettavasti aina pääse asiat järjestymään niin, että muualle päin Suomea pääsisi festareita viettämään.

Pk-yrityksissä Rokkiviikonloppu voi henkilöstörakenteesta riippuen olla lähes mahdoton saada vapaaksi. Samaten näissä yrityksissä vapaat menevät yleensä pomon mieltymysten mukaan. Itselleni kävi niin ikävästi, että työnteko vie Provinssin, Ruissin ja Ankan, Tuskasta puhumattakaan. Ilosaari oli siis ainoa perinteinen festari minne pääsisin, ja 70€ on aivan liikaa hintaa.

Jos Volbeat olisi paikalle saatu, niin lipun olisin hankkinut välittömästi. Kyllä, tämänhetkisessä artistikattauksessa ei ole nimiä siihen tahtiin että maksaisin niistä mitään.
 
vierailija Kirjoitettu: 28-Huh-09 21:04
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
UKK:
"9. Ilosaarirockin ohjelmalinjaukset
... Me kun uskomme, että festivaaleilla voi esitellä yleisölle uusia, nousevia kykyjä."


HKK (H kuten harvoin):
Millaista ohjelmalinjausta noudattaa se, että teidän ohjelmalistassa toistuu jatkuvasti samoja nimiä; sellaisia "festaribändejä" (=ainut järkevä syy niiden olemassaololle?) kuten Scandinavian Music Group, PMMP, Kakkahätä, Don Johnson Big Band, Eläkeläiset sekä tavanomaiset Egotrippi, Kotiteollisuus, Apulanta jne? Miksi tällaiset toisaalta käsittämättömät mainstream-valinnat vievät vuodesta toiseen, siis aina samat bändit !, keikkapaikan uusilta ja oikeasti kyvykkäiltä artisteilta/bändeiltä? Tähän haluaisin kuulla selvityksen. Entä minä Ilosaarirock-vuonna "Tuomot ja Ristot" eivät enää ole uusia nousevia kykyjä? : )

 
vierailija Kirjoitettu: 28-Huh-09 21:24
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
"Aina samat?" Alueella peräti 3 samaa bändiä kuin 2008. Nämä ei ole kai aikaisemmin soittaneet rokissa: Bad Brains,
Beenie Man,
The Dillinger Escape Plan,
Dizzee Rascal,
Dungen,
Everything Is Made in China,
Femi Kuti & The Positive Force,
ISIS,
Killing Joke,
Maxïmo Park,
Röyksopp,
Tragedy,
Walls of Jericho,
Anna Puu,
Black Motor,
The Capital Beat,
Eleanoora Rosenholm,
Eläin,
Hannibal & Joku Roti Mafia,
Huoratron,
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo,
Maria Lund,
Major Label,
Melankolics,
Murmansk,
Nopsajalka & Sound Explosion Band,
Puppa J & Punky Reggae Band,
Reino & The Rhinos,
Snow White's Poison Bite,
Stratovarius,
Synkän Keijon Ilosaari Multishow,
Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi
 
vierailija Kirjoitettu: 28-Huh-09 22:05
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Kannattaa kuulkaas muistaa, että täällä ei negatiivista palautetta haluta kuulla!
 
vierailija Kirjoitettu: 28-Huh-09 23:17
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Niin jäi ostamatta. Illalla baareihin, se saa tänä vuonna piisata.

Anteeksi, kun tämän sanon, mutta mielestäni Ilosaarirockin ohjelma on tähänastisista käymistäni ehdottomasti heikoin. Ensimmäisen kerran kävin tapahtumassa 1990 ja sen jälkeen on tainnut pari kertaa jäädä välistä.
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 07:02
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
"Alueella peräti 3 samaa bändiä kuin 2008"

Kannattaa tarkistaa ne muutkin vuodet. Tässä nyt puhuttiin yleisellä tasolla eikä ainoastaan vuosista 2008 ja 2009. Tjeu:

Eläkeläiset: 1999, 2002, 2005, 2006, 2008

Kotiteollisuus: 1999, 2001, 2002, 2004, 2005, 2008, 2009

CMX: 1999, 2001, 2003, 2005, 2007, 2009

Egotrippi: 2000, 2003, 2004, 2006, 2009

Don Johnson Big Band: 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 (Fat Beat Sound System), 2009


Tuossakin vain osa toistuvista.

Ja verratkaapa huviksenne tätä vuotta kokonaisuudessaan vuoteen 2005: http://www.ilosaarirock.fi/2005/bandit.html.

Asa, Children of Bodom, Don Johnson Big Band, Disco Ensemble, Husky Rescue, Kotiteollisuus, PMMP, Stam1na, Ruudolf, Tohtori Orff & herra Dalcroze, Hero Dishonest, Scalping Screen, CMX.

Tämä vuosihan on kuin jostain kaitafilmistä.

Siinä.
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 10:28
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Jos käyt katsomassa nuo 32 Ilosaarirockissa ennen soittamatonta bändiä tuskin ehdit mitenkään myös niitä "joka vuosi esiintyviä" katsomaan. Jos ei joku pakota. En oikein ymmärrä mistä tässä nyt valitetaan.
 
verkko Kirjoitettu: 29-Huh-09 10:34
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Joku tykkää nähdä samoja aina uudestaan, toiselle riittää yksi nähty keikka kultakin artistilta, makuasioita nämäkin. Alueella esiintyy 50 artistia ja siihen päälle reggaediskon ja klubien artistit, jolloin luku nousee merkittävästi. Tähän määrään vertailu on se jonkinlainen järkevä (jos sellaista ylipäätään onkaan) lähtökohta.

Suomessa on loppujen lopuksi aika vähän isompien lavojen mittasuhteisiin musiikkinsa ja suosionsa puolesta sopivia bändejä. Ylipäätään suomalainen musiikkikenttä on niin pieni, että on aivan selvä lähtökohta, että samoja artisteja esiintyy useinkin festivaaleilla. Olisi monin tavoin järjetöntä tehdä jotain sääntöjä, että artisti voi esiintyä jollain festivaalilla vain tietyn määrään kertoja tietyssä ajassa. Artistit voivat pitkän uransa aikana olla ajankohtaisia eri tavoin, useimmiten tietysti uuden musiikin julkaisemisen myötä. Tai jostain muusta syystä.

Tässäkin asiassa tullaan taas sinne perimmäisen kysymyksen äärelle, että mikä kellekin maittaa. Se, ettei makuasioista voisi kiistellä, on puppua, sillä niistähän juuri pitääkin. Jollekin Ilosaarirockin ohjelma on kenties liikaa tuttuja artisteja sisältävä, toinen taas haluaisi nähdä ne jotkut suosikkinsa vuosi vuoden jälkeen uudestaan. Ohjelmaa rakennetaan säilyttämään tasapaino ennenkin esiintyneiden ja aivan uusien artistien välillä. Meistä tämä tasapaino on aika kohdillaan, mutta muutakin mieltä voi omien mieltymystensä takia tietysti olla.

Näissä arvioissa on aina sisäänrakennettuna myös jonkinlainen vertailu eri tapahtumien välillä. Enemmän kuin mielellämme lukisimme joskus pitkän ja perusteellisen analyysin suomalaisten festivaalien ohjelmista pidemmällä aikavälillä. Tämä vinkkinä bloggareille tai musiikkimedioiden edustajille. Tästäkin keskusteluketjusta löytyy hyviä pohjia aiheen käsittelyyn.

Se, että täällä ei negatiivista palautetta haluttaisi kuulla, on noin selkokielellä sanottuna puppua. Joku saattaa käsittää pyrkimyksemme vastata näihin palautteisiin haluna väheksyä tai kieltää eri näkökulmien esittämisen. Sitä se suinkaan ole, vaan pyrkimystä valottaa asioita festivaalin järjestäjän näkökulmasta ja viedä keskustelua eteenpäin. Toki vaadimme asiallista käyttäytymistä ja kielenkäyttöä, mutta se on tolkullisen keskustelun syntymisen takia tärkeää. Toivomme myös perusteluja näkemyksille, aivan kuten tässä edellä on ansiokkaasti tehty. Aikaisempien vuosien esiintyjälistojen läpikäyminen ja päätelmien esitteleminen on hieno tapa perustella näkemyksiään. Perusteluista johdetut päätelmät ovat sitten jälleen keskustelun alaisia ja siitähän hyvässä keskustelussa on aina kysymys: asioiden todellisen luonteen paljastamisesta keskustelun, perustelujen ja erilaisten näkemysten voimin. Meistä yhteiseen lopputulokseen pääseminenkään ei ole ollenkaan aina välttämätöntä, vaan hyvä keskustelu voi päätyä myös lopputulokseen, jossa ollaan yhtä mieltä siitä, että ollaan eri mieltä. Ei se niin kauheaa ole.

Verkkotoimitus
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 11:27
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
"En oikein ymmärrä mistä tässä nyt valitetaan"

Ei siinä valitettu mitään vaan kysyttiin selkeästi mikä ajatus tässä on taustalla, että jatkuvasti on samoja kiinnityksiä. Joku Don Johnson esiintyy nyt kahdeksatta (koko bändi seitsemättä) kertaa Ilosaarirockissa ja Eläkeläiset ovat esiintyneet ainakin sen 5 kertaa jo. Kummallakaan ei IMO ole mitään kunnollista annettavaa. Eikö se sitten ole ihmettelyn aihe? Kuinka moni edes pitää noista niin paljon, että ne on saatava mahdollisimman usein paikalle?


Ja sitten taas Verkko. Kiitos vastauksesta. Se on totta, että lavanne ovat kovin isoja. Mutta minun mielestäni myös nämä kaksi esimerkiksi mainitsemaani ovat kumpikin ylihypetettyjä (sanonko mitä). Nyt kysynkin, että millä tavalla esimerkiksi nuo kaksi ovat olleet ajankohtaisia bändejä? Okei, Eläkeläisillä oli joku juhlavuosi viime vuonna, mutta DJBB julkaisee levyn joka kolmas vuosi ja on lähes joka vuosi teillä keikalla. Mikä niissä on niin älyttömän hienoa, että ne pitää saada sinne. Sano(kaa) nyt, että ne tekee keikat teille alennushintaan, niin revin pelihousuni, koska se ei ole missään tapauksessa reilua peliä, jos se vaikuttaa teidän päätöksiin.

Haaste jutunaiheesta oli hyvä. Toivottavasti joku lehti vaikka tarttuu siihen.

Ja NYT valitan. Minun mielestäni samojen bändien, jotka on nähty jo kymmenen kakskyt kertaa ja joilla ei ole mitään uutta annettavaa (kaikilla mitään koskaan ollutkaan), kauppaaminen yleisölle on ..rseestä. Sanokoon joku vielä kerran, että "Ei ole pakko osallistua", mutta se on turhaa, koska jäi se lippu jo ostamatta ja nyt puhutaan siitä MIKSI. Ilosaari on todella hieno festivaali, mutta en jaksa tukea noita samoja spedejä joka ikinen kesä. Pieni toivekin olisi kaikille, myös ohjelmaryhmälle: Menkää nyt ihmeessä katsomaan kaikki ne Don Johnsonit sun muut, ettei ainakaan pariin vuoteen tarvi niitä kiinnittää!

Kiitos.
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 13:30
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
"Alueella peräti 3 samaa bändiä kuin 2008"

Mainitsemistasi bändeistä Hannibal on esiintynyt rokissa eri kokoonpanoissa ainakin viisi kertaa. Samoin Puppa J. Samoin Nopsajalka. Sound explosion band on nähty myös sellaisenaan. Synkän Keijon Ilosaari Multishow koostuu käytännössä räppäreistä, jotka on nähty Ilosaaren lavalla sekä klubeilla yhteensä varmaan kymmeniä kertoja (kuten Joda ja Ruudolf).

Aikanaan olin ihan kiinnostunut näkemään jonkun Soul Captain Bandin tai Tulenkantajat rokissa. Nyt nämä samat naamat eri nimillä on käyneet kuluttamassa rentolavaa puhki viimeiset kuusi vuotta. Illalla samat jannut on vielä Rytmiklubilla. Siis niinku.

Kaikella kunnioituksella artisteja kohtaan.
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 14:38
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Ja Melankolics on mielestäni ollut ainakin klubilla. Ja Reino & the rhinos oli viime vuonna klubilla.

Suomessa tuo kärki on musiikkialalla sen verran kapea, että ei kai tuolta toistolta voi välttyäkään. Onhan se Cmx tai Apulanta soittanut varmasti Provinssissakin helvetin monesti. Tuota DJBB:a en jaksa kyllä itsekään.

On kuitenkin bändejä, joita on ihan selvästi suosittu ohjelmistossa.
Esim:
Ville Härkönen eri bändeineen (yht. 9 esiintymiskertaa)
Eläkeläiset (yht. 6 kertaa)
Kotiteollisuus (yht. 9 kertaa)
Kumikameli (yhteensä 9 esiintymiskertaa!)
Insomnium (7 Kertaa)
Happoradio (6 kertaa)
Giant Robot (6 kertaa)
Scalping Screen (6 kertaa)
Stella (5 Kertaa)
51 koodia (4 kertaa)

Tietoja löytyy siis vuodesta 99. Mukaan on laskettu tämän vuoden keikka.

Tuossa on 10 bändiä jotka ovat soittaneet rokissa tai klubeilla yhteensä 67 keikkaa, mikä tekee n. puolitoista festarillista. Itse rokissa keikkoja yhteensä 37. Eli 6,7 tai 3,7 esiintymistä per bändi. Kuka huomaa, mitä yhteistä näillä bändeillä on?
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 14:45
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
kaikki ovat kiteeltä
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 14:46
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
No kai nyt kotikaupungin bändejä pittää kannattaa.
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 14:53
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
"No kai nyt kotikaupungin bändejä pittää kannattaa."

Kohtuus kaikessa.
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 14:59
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
listasta unohtu nightwish, sekin ollu ainakin 4 kertaa
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 15:04
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Joo, ja on niitä muitakin, ei ollutkaan tarkoitus kaikkia mahdollisia laittaa.
 
verkko Kirjoitettu: 29-Huh-09 15:07
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Ilosaarirockia järjestää Joensuun Popmuusikot ry (per. 1971) ja yhdistyksen sääntöjen toinen pykälä kuuluu näin:

2§ Toiminnan päämäärät

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tukea popmusiikin harrastusta Pohjois-Karjalassa sekä kohottaa sen taiteellista tasoa.

Tämän(kin) pohjalta on aivan selvää, että Ilosaarirock pyrkii tarjoamaan paikallista musiikkia enemmän. Saman kuvion voi varmasti löytää miltä tahansa elävän musiikin yhdistyksen järjestämältä festivaalilta.

Samojen bändien ja artistien esiintyminen on jonkun mielestä hyvä asia, toisten huono. Kuten aiemmin kerroimme, ei Suomen musiikkikartalta yksinkertaisesti löytyisi riittävästi tekijöitä täyttämään lavoja joka vuosi uusin naamoin. Se mikä kenenkin mielestä on oikea määrä, vaihteleekin sitten kovin.

Näillä järjestelyillä, tällä ohjelmamäärällä ja tällä lipun hinnalla pitää taloudesta pitää hyvin tiukka ote, mutta ei yhtään bändiä ole otettu ikinä Ilosaarirockiin, koska sen olisi saanut halvalla. Artistit valikoituvat Ilosaarirockiin sen mukaan millä tavoin Ohjelmaryhmä pyrkii kunakin vuonna rakentamaan mielenkiintoisen, tasokkaan ja myös lippuja myyvän ohjelman. Sen työn onnistuminen arvioidaan aina vasta silloin, kun näkee miten liput käyvät kaupaksi.

Keskustelu jatkukoon.

Verkkotoimitus

PS Ai niin, Giant Robotia ei oikein parhaalla tahdollakaan voi kuvata pohjoiskarjalaiseksi yhtyeeksi, vaikka hieno bändi ovatkin

[Muokannut verkko 29-Huh-09 15:08]
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 15:25
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Eikös Robotissakin oo soittajistoa täältä päin? En tosin oo varma, mutta muistelen, että keyboardiston äärestä löytyy ns. maakunnan omia kykyjä.
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 16:24
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
No sehän tekee bändistä ilman muuta tässä tapauksessa pohjoiskarjalaisen. Hienosti haettu.
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 17:07
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
ei se ollut hakemista, vaan ihan muistelua ja pohdiskelua, en siis ollut tuota aiempaa listaa tehnyt.
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 17:10
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
"Artistit valikoituvat Ilosaarirockiin sen mukaan millä tavoin Ohjelmaryhmä pyrkii kunakin vuonna rakentamaan mielenkiintoisen, tasokkaan ja myös lippuja myyvän ohjelman. Sen työn onnistuminen arvioidaan aina vasta silloin, kun näkee miten liput käyvät kaupaksi."

Siis eihän lipun ostanut ihminen ole automaattisesti ihminen, joka on tyytyväinen ohjelmistoon. Suuri osa ostaa sen lipun huolimatta siitä onko ohjelmisto mieluinen vai ei, kuten perinteiden ylläpidon, nostalgian, velvollisuudentunnon tai hyvien bileiden vuoksi. Tunnen ja tiedän paljon tällaisia ihmisiä. Enpä ole itsekään ikinä pelkästään ohjelmiston takia lippua ostanut, vaan pikemminkin juuri em. syistä. Tosin hyvät bileet -syy alkaa olla aika kyseenalainen ylihintaisen kaljan ja kyttäysmentaliteetilla varustetun järjestyshenkilöstön ansiosta.

 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 18:55
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
"ei yhtään bändiä ole otettu ikinä Ilosaarirockiin, koska sen olisi saanut halvalla"

Onko jämpti?

 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 18:58
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Ilosaarirokin keskustelupalstaa vaivaa se sama vika kuin lähes kaikkia keskustelupalstoja (sanomalehti Karjalainen veti jo omat johtopäätöksensä ja lopetti nimettömät kirjoittelut). Silloin kun saa möläytellä mitä vaan vastaamatta kirjoituksistaan, homma menee aivan perseilyksi. Joo, kyllä on perusteltuja mielipiteitä ja saa olla negatiivista palautetta ja lässyn lässyn. Ei tätä saatanan urpoilua voi järjestävästä organisaatiosta lukea kuin perversseimmät ja ne joille tästä maksetaan (toivottavasti). Kyllä ihminen on sitten viisas. Ja nyt jatkakaa, en kuluta enää aikaani tähän.
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Huh-09 19:27
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
^ oikeestaan aika hyvin sanottu
 
verkko Kirjoitettu: 29-Huh-09 20:53
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Tämä on sitä yleisönpalvelua, että tätä luetaan ja täällä myös keskusteluun osallistutaan. Vapaaehtoisvoimin tätäkin tehdään, tekijöiden mielenlaadusta on hankalampi sanoa.

Noin yleisesti jos tätä keskustelupalstaa vertaa muihin rekisteröinnistä vapaisiin palstoihin, niin taso on kyllä korkea. Ihmisillä vain on erilaisia näkemyksiä ja odotuksia muun muassa Ilosaarirockin suhteen ja täällä he niitä jakavat. Keskustelu vie aina asioita eteenpäin ja me vastailemme täällä pitäen mielessä paitsi itse näkemyksiään esittävät, myös kaikki muut, jotka tätä palstaa lukevat.

Kuten aiemmin totesimme, tämän tyyppistä keskustelua käydään vähän eri painotuksilla joka vuosi. Itse asiassa tänä vuonna kitkeryyttä on ollut ehkä jopa vähän vähemmän ja tässäkin ketjussa on monia näkemyksiä, joiden perustelussa on nähty kosolti vaivaa. Sitä pitää aina kunnioittaa.

Sen, millä motiivilla kukin sen lippunsa ostaa, on tietysti aika hankalaa sanoa. Siihen vaikuttavat ohjelma, omat kokemukset, kavereiden näkemykset, tapahtuman läheisyys jne. Kävijätutkimuksemme mukaan lähes kaikki kävijät olivat joko erittäin tyytyväisiä (45,9 %) tai tyytyväisiä (45 %) Ilosaarirockiin kokonaisuudessaan. Vain 2,9 prosenttia kyselyyn vastanneista oli hiukan pettynyt tapahtumaan ja 4,3 prosenttia ei osannut sanoa. Kaksi kolmannesta pitää festaria todella viihtyisänä ja jopa 96 prosenttia vastanneista tuntee sen vähintäänkin jokseenkin viihtyisäksi.Ilosaarirockin yleisöstä 95,8 prosenttia pitää tapahtumaa järjestelyiltään vähintäänkin jokseenkin sujuvana tapahtumana. 91,3 prosenttia yleisöstä pitää ohjelmaa korkeatasoisena ja 93,6 prosenttia yleisöstä pitää sitä persoonallisena. 6,4 % oli sitä mieltä, että ohjelma ei poikkea muiden festivaalien ohjelmasta. Tässä lienee aika hyvin lueteltu syitä, miksi kaksi kolmasosaa festarivieraista on joka vuosi sellaisia, jotka ovat ennenkin olleet Rokissa. Mutta kaikkia ei voi ikinä miellyttää, sekin on fakta.

Verkkotoimitus
 
vierailija Kirjoitettu: 30-Huh-09 12:55
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Itse arvioin kaikkien festareiden ohjelmaa täysin sillä perusteella, mitä ulkomaalaisia kullekin festarille saapuu. Kotimaiset nimet ovat kuiteskin niin suurelta osin samat joka festareilla ettei niistä sen suurempaa numeroa viitsi tehdä. Itse kylläkin kuuntelen suurimmaksi osaksi kotimaisia bändejä, mutta ei minua haittaa jos nyt se oma lempparibändi sattuu puuttumaan, koska aina on ihan tarpeeks niitä kotimaisia nimiä joita käyn joka tapauksessa katsomassa. Eli kotimaiset nimet ovat vain se kerma sen kakun päällä, jonka ulkomaiset nimet muodostavat. Ja jälleen kerran on Ilosaaressa komea kakku ja kermaa vähintäänkin tarpeeksi minun makuun.
 
vierailija Kirjoitettu: 03-Tou-09 20:38
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Mutta missä on kirsikka? En saa mistään bändistä pääesiintyjää tekemälläkään.
 
vierailija Kirjoitettu: 03-Tou-09 21:27
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Ei saakeli... Aika vitun säälittävä tuo rokin esiintyjä lista. Huhhuh... Ilosaarirock myy aina vaa sen takia koska ootte vitun bilehileitä. Ette työ mittäänn bändejä sinne mee kattoo ku munkin bändi on parempi. Säälittävää... menkää jettiin juhlimaan elkääkä maksako itteänne kipeiksi.
 
vierailija Kirjoitettu: 03-Tou-09 23:50
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
siun bändi on ihan paras
 
vierailija Kirjoitettu: 04-Tou-09 18:01
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Monien näiden valittajien viestit jokseenkin huvittavat. Toivotaan niin älyttömästi sitä Volbeattia ja Disturbeddiä, että sitten ollaan vihaisia ärrimörrejä kun se himotuimmat listan ykkönen ei tulekkaan.

En varmasti puhu vain itseni puolesta kun sanon, että ISIS tai Tragedy hakkaavat Volbeatin ja Disturbedin mennen, tullen ja vielä todellakin palatessa ja, että otan nämä bändit ilosaaren 500 kertaa mieluummin kuin Volbeatin tai Disturbedin. En tarkoita tällä sitä, että juuri Volbeat tai Disturbed olisi niitä huonoimpia bändejä mitä maa päällään kantaa vaan sitä, että niinkin pienestä maasta kuin Suomesta löytyy varmasti todella paljon musiikin kuuntelijoita, joille ISIS ja Tragedy (tai muu ilosaaressa soittava bändi) on juuri se mitä on sinne odottanut. Omalta kohdalta voin esimerkiksi sanoa, että olen viimeiset pari vuotta luukuttanut ISIStä Tragedya ja Röyksoppia todella paljon ja se yllätys minkä koin kun avasin bändit 13.2 ja näin nämä kaikki kolme siellä oli todella suuri. En varmasti ole yksin tämän tunteen kanssa.

Voin suurella varmuudella sanoa, että Ilosaari on esiintyjiensä osalta monelle Suomalaiselle tänä(kin) kesänä juuri se festari minne rahansa haluaa tuhlata.
 
vierailija Kirjoitettu: 04-Tou-09 18:26
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Mie en jaksa ymmärtää. Ohjelma on suunnilleen yhtä hyvä kun viime vuosina eikä viis euroa lisää hintaa ole maailmanloppu, eihän sillä edes saa mitään. Onko ne ne samat ihmiset, jotka yhtäällä valittaa että Ilosaaren esiintyjät on aina samat ja toisaalla valittaa että viime vuonna oli paljon paremmat esiintyjät, miksei tänä vuonna voi olla samat? Mie ainakin aion tuhlata rahani Ilosaareen. Näin nopeasti laskien festarin ja klubien ohjelmassa on minulle yhteensä seitsemän ehdotonta esiintyjää, jolloin voisin laskea yhden bändin hinnaksi kympin ja vielä kymppi hyvästä fiiliksestä. Ei se niin paha ole.
 
vierailija Kirjoitettu: 04-Tou-09 19:46
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Myös valittajista valittajat voidaan jakaa tiettyihin ryhmiin.


1. Ilosaarirockia tukevat.
Nämä ihmiset tukevat Ilosaarirockia vaikka siellä esiintyisi mikä, järjestelyt ontuisivat kaikin puolin ja lipunhinta kohoaisi järjettömiin. He kokevat tämän silmittömän tukensa niin tärkeäksi, että ilmoittavat lipunostoaikeistaan myös ketjussa, jossa käsitellään ostamatta jättämistä. Respect!

2. Vahingoniloiset.
Vahingoniloiset naureskelevat trokareille, jotka eivät menesty Ilosaarirockin lipuilla.

3. Kapeakatseiset.
Tämä ryhmä on puolisokea 'valittajien' sekä 'tutkijoiden' perusteluille ja näkevät vain sen, joka on helpompi hyväksyä.

4. Neuvojat.
Neuvojat tietävät parhaiten mitä kukin festivaalivieras kaipaa.

5. Hyökkääjät.
Kaikki asiallinenkin keskustelu tyrmätään urpoiluksi perustelematta.

6. Myötäilijät.
Ei mitään lisättävää.

7. Huvittelijat.
Huvittelijat huvittelevat kaikki päivänsä valittajien viesteillä. Huvittelijoille on ominaista tunnistaa mielibändinsä paremmiksi kuin valittajien mielibändit ja sekin tuo suurta hupia.

8. Muiden puolesta puhujat.
Muiden puolesta puhujat tietävät Ilosaarirockiakin paremmin miten kiinnitetyt bändit tekevät kauppaansa.

9. Ymmärtämättömät.


X)
 
vierailija Kirjoitettu: 06-Tou-09 18:39
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
<- Loistava lista, paitsi että unohdit ne, joiden valittamisesta valittamisen syyt nousevat omasta psyykestä.

Verkkotoimitus, ovatko nuo luvut siitä kävijäprofiilitutkimuksesta, johon oli linkki täälläkin jossain? Jos on niin saisiko sen linkin tähän vielä? Olisi kiva tietää, mihin vuoteen tuo kysely liittyy.
 
vierailija Kirjoitettu: 06-Tou-09 18:50
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Itse yritin tossa aikasemmassa viestissäni (jossa puhutaan isiksen,tragedyn ja röyksoppin parhaudesta) vain perustella, miksi Ilosaari vuodesta toiseen myydään loppuun ja on monille juuri se paras festari.
 
vierailija Kirjoitettu: 06-Tou-09 20:26
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Ai eikö tohon valittajista valittajat -listaan tule niitä, jotka oikeasti on sitä mieltä, että ohjelma on ihan hyvä eikä siinä ole valittamista? Onko siis tämä "Ilosaaren Ohjelma On Vittu Huonoin Ikinä"-mielipide ainoa oikea?
 
verkko Kirjoitettu: 06-Tou-09 20:44
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Kuten olemme aiemminkin todenneet, makuja on monia ja kukin tulkoon onnelliseksi omallaan. Yksi festivaali ei voi kaikkia miellyttää, mutta onneksi Suomessa on nykyään paljon hienoja tilaisuuksia nauttia pitämästään elävästä musiikista. Joillekin se on Ilosaarirock, toisille joku muu lukuisista tarjolla olevista vaihtoehdoista.

Nuo asiakastutkimuksen luvut ovat toissa vuodelta, viime vuonna toteutimme asiakaskyselyn verkossa, jolloin sen olemus ja tavoitteet ovat hieman erilaisia. Tuo oli siis paikan päällä tehdystä kyselystä. Se linkki oli varmaankin Joensuun yliopiston tutkimuskokonaisuuteen, jossa tutkittiin itäsuomalaisten kulttuuritapahtumien alueellista vaikuttavuutta. Niihin voi tutustua täällä:
http://mot.joensuu.fi/sivut/hankkeet/tapahtumamatkailu/tapahtumakohta
iset-raportit.php


Verkkotoimitus


 
vierailija Kirjoitettu: 06-Tou-09 23:14
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Tämän vuoden Ilosaaren ohjelmiston vahvuus piilee sinne että siihen on saatu koottua laidasta laitaan (joka tyylilajista) hyviä nimiä, osa Suomen parhaita. Ketä te sitten haluatte nähdä jos ne eivät riitä? Itseasiassa rockin ohjelmisto tuon kannalta on tämän kesän ykköstasoa, syystä että sitä ei täytetä ainoastaan sillä liian laajalla metallimusiikkivalikoimalla joka ongelmana mm. Provinssissa - sama pätee myös ulkomaisiin esiintyjiin. Itseäni miellyttää myös brittibändien kattaus, etenkin Maxïmo Park, tosin sääli on että saattapi jäädä yhtyeen viimeiseksi Suomen vierailuksi oletettavasti marginaalisen kuulijakunnan takia.
 
vierailija Kirjoitettu: 07-Tou-09 00:31
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
^Ai keta haluttais kuulla? No itelle uppois ainaki Faith no more, Prodigy, Ghostface Killah, Murs, Pendulum, Everybody gets hurt, Hoods, Sick of it all, Soulfly/Cavalera Conspiracy, No shame, I walk the line, Suicidal Tendencies, Accu, Mighty mighty Bosstones, Dropkick Murphys, Street Dogs, Rancid, Danzig, Motorhead, Sepultura, Anthrax, Heartburns, Exodus, Publick Enemy, Cypress Hill, Madball, Ratface, Bolt, Method Man, The Specials, Valkyrians, Manowar, Coheed and Cambria, Beastie Boys, Death before dishonor ja vaikka mika muu!

Rokin listalta oikeesti kiinnostaa ainoastaan Bad Brains, jonka live kunto on nykyaan totaalisen ala-arvoinen, Tragedy, seka Dillinger escape plan, ja Huoratron jotka on jo nahty. Aika vahan loppujenlopuksi tulis 70e lippu + 30e leirinta + bensat fygyille katetta. Melkein kaikki mielenkiintoset yhtyeet on todellakin ripoteltu eri festivaaleille ja nykyisessa taloustilanteessa ja lippujen ollessa vaikka suhteellisestikin hinnoissaan on kylla jo
pakko kattoa mihin massit riittaa, ja tana kesana voi hyvin olla ettei Ilosaari ole yksi niista...
 
vierailija Kirjoitettu: 07-Tou-09 15:27
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Niin sitä katsellaan samaa ohjelmaa eri lääkityksellä ja analyysi on sen mukaista. Mä en mitenkään, vaikka kuinka yritän ajatella eri tavalla, näe että 70 euroa olisi kallis hinta tämän vuoden ohjelmasta. Tai että mikään 2000-luvun vuosi olisi ollut kallis. Arvostuskysymyksiä nämä, mutta jotain objektiivistakin: jo keskisuurten ulkkibändien keikkaliput ovat 30-45 eur, siis jäähallin ja kultsan keikat. Isohkojen kotimaisten keikat 15-20 €. Näin stadissa ainakin. Et kyllä tolle rahalle vastinetta on, vaikka varsinaista suosikkibändiään ei näkisikään.
 
vierailija Kirjoitettu: 07-Tou-09 16:31
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Ihan vaan jäin miettimään, että kuinka moni Ilosaarirockin ulkomaisista esiintyjistä ottaa edes 30 euroa Suomen keikan lipusta, saati 40-50 euroa?

Kotimaisista bändeistä tuolla on ehkä 5-6, joiden keikoille lippu maksaa säännöllisesti 15 euroa tai yli, ja näin on lähinnä vain Tavastialla. Muilla klubeilla ja muualla Suomessa ehkä yksi tai kaksi noista maksaa yleensä 15 euroa tai yli.
 
vierailija Kirjoitettu: 07-Tou-09 17:58
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
"Nuo asiakastutkimuksen luvut ovat toissa vuodelta..."

Kiitos tiedo(i)sta Verkolle. Lienee siis paikallaan huomauttaa, että nuo luvut koskevat vain vuoden 07 Rokkia, mikä ei käynyt ilmi tuossa alkuperäisessä viestissä. Tuliko verkkokyselyssä kuitenkin samansuuntaisia numeroita?
 
verkko Kirjoitettu: 07-Tou-09 18:35
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Verkossa tehdyssä kyselyssä kysyttiin erilaisia asioita, liittyen festivaalin valintaan, tiedon hankkimiseen yms. Eli sen tutkimuksen tavoite oli kartoittaa muita festivaaliin liittyviä asioita.

Lähdeviittaukset ja niiden täsmällisyys ovat tosiaan meillä välillä heikkoja

Verkkotoimitus
 
vierailija Kirjoitettu: 08-Tou-09 11:15
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Joo ei noista ulkeista kukaan maksaisi 40-50 euroa omalla keikallaa. Isis olisi jotain 30 eur. Beenie Manista en osaa sanoa mitään.
 
vierailija Kirjoitettu: 08-Tou-09 11:23
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Isis 30 euroo? Mees ny tutkituttaa paas, Nosturii makso lippu 15 egee pari vuotta sitte, nykyaa varmaa olis jossain parin kyban hujakoilla...
 
vierailija Kirjoitettu: 08-Tou-09 11:43
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Isis ja Jesu ovat olleet Nosturissa keikalla lähes tasan neljä vuotta sitten, ja lippu on maksanut 20 euroa. En sitten tiedä, onko tuo Jesu pelkkä lämppäri vai joku sellainen, joka on oleellisesti vaikuttanut tuohon hintaan..? Mutta jos Isis+neverheard-lämppäri on neljä vuotta sitten maksanut 20 e, niin tänä päivänä Isis+neverheard-lämppäri saattaisi hyvinkin maksaa lähelle kolmeakymppiä. Tuskin kuitenkaan yli.
 
vierailija Kirjoitettu: 08-Tou-09 11:59
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Beenie Man varmaan maksaisi n. 30 euroa, sitä luokkaa on noitten tuntemattomien rap-suuruuksien suomen keikkojen liput olleet, ja veikkaan että Beenie Manilla hinta ois samaa luokkaa. Rap-suuruuksilla tarkoitan esim. wu-tang porukkaa.
 
vierailija Kirjoitettu: 08-Tou-09 12:21
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Näitä klubikeikkahintoja löytyy meteli.netistä:

Anna Järvinen (2009) 15e
Maria Mena (2009) 17e
The Coffinshakers (2002) 6e
Obituary (2008) 24e
ISIS (2005) 20e
Dillinger Escape Plan (2008) 25e
Dungen (2009) 15e
Everything Is Made In China (2009) 10e
The Haunted (2008) 15e
Killing Joke (2005, peruuntui) 25e
...
Scandinavian Music Group (2009) 12e
PMMP (2009) 15e
Stratovarius (2006) 14e
Children of Bodom (2006) 22e
Stam1na (2008) 12e
Disco Ensemble (2009) 18e
 
vierailija Kirjoitettu: 08-Tou-09 13:09
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Yrittäkää nyt PELLET tajuta että ei klubi, jäähalli ja festari lipun hintoja voi verrata toisiinsa.
Kun joku bändi soittaa esim. Nosturissa tai jaffalassa, niin se ansaitsee LÄHES AINA suuremman keikkapalkkion kuin jostain festarilta.
Poikkeuksena jotkut kaikkein suurimmat festarit, jotka voivat maksaa jollekin megabändille ( Foo Fighters, Metallica etc.) enemmänkin...

 
t0mmi Kirjoitettu: 08-Tou-09 13:30
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Terveiset taas sinne Jyväskylään. Oikeasti asia on kylläkin siten, että bändit saavat festarikeikoista paljon enemmän keikkapalkkiona kuin klubikeikoista.
 
vierailija Kirjoitettu: 08-Tou-09 21:05
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Pakko kommentoida tähän väliin, vaikkei aiheeseen liitykään.

Enpä olis ihan heti arvannut, että Disco Ensemble on soolona kolmanneksi kallein heti Bodomin ja Stratojen jälkeen noista suomalaisesiintyjistä. Disco Ensemblen keikalle maksaa nimittäin näköjään järjestään 18 tai jopa 20 euroa ja sisäsuomessakin vähintään 15. Pakko kysyä, että millä lihaksilla? Eihän tuollaista hintaa ota edes joku CMX tai Maija Vilkkumaa, joiden kohdeyleisökin on sosioekonomiselta asemaltaan hiukan eri luokassa kuin DE:n vastaava, mikä siis koostuu lähinnä isin viikkorahoilla elävistä teinitytöistä. Bändi on vieläpä keikkaillut tässä viime vuosina aika runsaasti, että kyse ei ole mistään exclusive-keikoista.

Helvetti, Eppu Normaalinkin (yli miljoona myytyä levyä, kymmeniä kulta- ja platinalevyjä) klubikeikat on halvempia!
 
vierailija Kirjoitettu: 09-Tou-09 13:16
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Eihän nyt herran jestas sentään bändit voi määritellä keikkalippujensa hintoja sillä perusteella, että mihin tuloryhmään heidän faninsa keskimäärin kuuluvat!
 
vierailija Kirjoitettu: 09-Tou-09 14:13
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Ruisrock sai sunnuntaille Faith no moren, päivälippu 60 egee, Mielestäni varsin kohtuullista. FNM:n Kaisanimen keikalle lippu oli muistaakseni 59,- , joten Ruisrockissa saa aikapaljon kaupanpäälle, mikäli tulee paikalle vain tuon FNM:n takia.
 
vierailija Kirjoitettu: 09-Tou-09 19:37
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Ja sitten takaisin asiaan. Helpotti tavallaan tehdä lopullinen päätös olla ostamatta lippua monen vuoden jälkeen, "toivottavasti" moni muukin tajuaa tehdä saman... Skarppausta ens vuodeks, buukkaajat!
 
vierailija Kirjoitettu: 10-Tou-09 00:14
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Nii-ih, se on vähän miten sitä katsoo. Itse en tajunnut jättää ostamatta kun sattuu olemaan itseä enemmän miellyttävä ohjelma esimerkiksi viime vuoteen nähden, jossa siinäkään ei ollut suuremmin valittamista. Tuntemattomia nimiä löytyy vaikka millä mitalla mutta lähes joka vuosi on rokin jälkeen levyhylly karttunut jollain uudella nimellä.
 
vierailija Kirjoitettu: 10-Tou-09 13:21
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Niinpä jää kyllä itselläkin lippu ostamatta. Itsehän olin tulossa pelkästään ryyppäämään sinne enkä ajatellut käydä itse alueella ollenkaan, ajattelin että koska nyt on noin "ei-mainstream" bändit lipun hinta olisi ollut alle 50e. Mutta tuolla hinnalla ja kallistuneella leirinnällä olisi luvassa kyl aivan turhan kallis ryyppyreissu

Toivottavasti muutkin älyäsivät äänestää lompakollaan
 
vierailija Kirjoitettu: 10-Tou-09 16:48
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Se ettet juuri sinä tule on ihan O.K, mutta miksi toivot etteivät muutkaan tulisi. Omituista. Jos ei ole ihmisiä ei ole kohta festareitakaan. Rokki soimaan, hyvät kinkerit tulossa!
 
vierailija Kirjoitettu: 10-Tou-09 21:52
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
^Tai sitten kun ihmiset tajuavat olla maksamatta miten paljon tahansa mistä tahansa, alkavat esiintyjien hinnat taas laskea ja liput halventua niin voi taas niukkatulosempikin käydä isoilla festareilla. Sitä odotellessa,rokkitähdet vittuun, alakulttuuri eläköön!
 
vierailija Kirjoitettu: 10-Tou-09 22:58
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Halventumiseen kannattaa uskoa, näin varmasti tulee tapahtumaan heti kun vain kovasti niin uskotaan. Höpö höpö.
 
vierailija Kirjoitettu: 11-Tou-09 09:11
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Päinvastoin saisi lippujen hintaa nostaa reilusti. Olisi ehkä sitten pelimerkkejä hoitaa paikalle isompia ja ennenkaikkea ajankohtaisempia bändejä. Se nyt on aika se ja sama kustantaako se lippu sen 50e vai 150e kun kerran vuoteen maksaa. Olettaen, tietenkin että sillä jotain mielenkiintoisempaa saisi paikalle. Sama ilmiö tosin vaivaa kaikkia Suomen festareita, uskomaton kitinä aina siitä lipun hinnasta. Kalliimmaksi se jokatapauksessa tulee kun nykyisellään joutuu kesällä lähes poikkeuksetta suuntaamaan rajojen ulkopuolelle mikäli haluaa nähdä oikeasti kiinnostavia ja tuoreita nimiä.
 
petruzcha Kirjoitettu: 11-Tou-09 13:58
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Näitä nyt ei todellakaan jaksa enää edes lukea, joka vuosi samaa paskaa. Lippujen hinnat on liian korkeat tai bändit on paskoja. On se kyllä niin hauskaa kun saa toiset vittuuntumaan, ei sinne rokkiin ole pakko mennä jos ei kiinnosta. Omasta mielestäni rokissa on tähän mennessä ollut joka vuosi vähintäänkin muutama sellainen bändi josta tykkää, ja tuntemattomistakin hyviä löytyy aina. Niin laaja on tuo kattaus kuitenkin että luulisi jokaiselle löytyvän jotakin. Mutta minkäs nämä ihmiset itselleen mahtaa kun kerran valittamisesta tykkäävät.

Kiitos muuten aivan mahtavasta bändikattauksesta se on tänä vuonna jopa parempi kuin muutamana edellisenä.
Rokkia odottelen innolla.
 
vierailija Kirjoitettu: 12-Tou-09 11:02
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
HALLOO ONKO VALLOO,

Ensin sanotaan et kaamee pettymys ja sitten , no kait se on lippu kuiteskin ostettava. Kamoon, äänestä jaloillas ja seiso sanojes takana.
 
vierailija Kirjoitettu: 12-Tou-09 11:07
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Kun olisi etes jotain tolkkua esiintyjissä.
Ruotsistahan olisi saanut vaikka mitä, mm. Andreas Johnson, loistava lavaesiintujä. jA PALJON MUITAKIN..
Suomessakin on runsaasti sellaisia nousevia bändejä joita olisi ollut ilo kuulla.

Minne jäi se huipennus, että joku huippubändi vika päivänä, no tosin viime vuonna taisi olla naitwissi? Eli ok. Mutta tänä vuonna..?
 
vierailija Kirjoitettu: 12-Tou-09 12:24
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Hyvä sietokyvyn mittari tämä keskustelupalsta. Miulla on huono sietokyky, se vähän harmittaa.
 
verkko Kirjoitettu: 12-Tou-09 12:32
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Niinhän se tapaa olla, että metsä vastaa miten sinne huudetaan. Eli suuret tunteet herättävät suuria tunteita. Sinällään on tavallaan hyvin imartelevaa, että Ilosaarirockin ohjelma on näin tärkeä asia monille, että verenpaine nousee. Mutta toisaalta kannattaa muistaa, että tämä on kuitenkin vain yhden rockfestivaalin yhden vuoden ohjelma. Maailmassa on muutama tärkeämpikin asia

Mutta kukin tulkoon onnelliseksi omilla valinnoillaan, oli kyse sitten vaikka festivaalilipun ostamisesta tai ostamatta jättämisestä.

Verkkotoimitus
 
vierailija Kirjoitettu: 12-Tou-09 13:33
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
"Eihän nyt herran jestas sentään bändit voi määritellä keikkalippujensa hintoja sillä perusteella, että mihin tuloryhmään heidän faninsa keskimäärin kuuluvat!"

Ei se nyt ainoa peruste ole, mutta vaikuttaa asiaan ihan varmasti tämän hinta/mittaluokan bändeillä. Millä perusteella mielestäsi Disco Ensemblen keikasta voi pyytää enemmän kuin CMX:n tai Maija Vilkkumaan? Kaipaan mahdollisimman objektiivisia perusteluita. Perusteluksi ei riitä, että CMX on paska. Ilmeisesti yksi syy on mahdollisesti se, että DE on juuri nyt jotenkin "kuuma" bändi - joskaan en itse tätä varsinaisesti ymmärrä. Ehkä olen vaan niin kalkkis.
 
vierailija Kirjoitettu: 12-Tou-09 13:35
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
"Näitä nyt ei todellakaan jaksa enää edes lukea"

Näköjään.
 
vierailija Kirjoitettu: 12-Tou-09 13:56
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Miepä ostin lipun.
 
vierailija Kirjoitettu: 12-Tou-09 17:36
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Minä myös!
 
humppa Kirjoitettu: 12-Tou-09 18:28
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
ja mie
 
vierailija Kirjoitettu: 13-Tou-09 17:34
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Köyhistä toi 70€ voi olla kova hinta mutt meille porvareille toi ei tunnu missään, eli köyhät kyykkyyn!
 
vierailija Kirjoitettu: 13-Tou-09 17:36
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
juuri ostettu lippu...
 
vierailija Kirjoitettu: 14-Tou-09 08:48
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
3 lippua kans kävin tie hakemassa eilen (itelle + 2 kaverille).
 
vierailija Kirjoitettu: 14-Tou-09 13:32
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Kyllä tämä vuosi on selvä rimanalitus järjestäjiltä, valitettavasti. Mutta epäilemättä bändien kiinnitys on herkkä laji eikä aina voi onnistua. Mutta että 70e lipusta ja pääesiintyjiksi saatu Kotiteollisuus ja PMMP??? Ei hyvää päivää. Yhtään kansainvälisesti tunnettua ja ajankohtaista nimeä ei ole listalla ja pääesiintyjiksi joudutaan laittamaan kaikilla festareilla nähtävät, jokavuotiset, keskinkertaiset suomalaisbändit? Ilosaarirockin perinteellä, maineella ja kokemuksella olisi odotannut jotain aivan muuta, vaikea uskoa että olette itsekään kovin ylpeitä tämän vuoden suorituksesta.

Epäonnistumisesta huolimatta toivon silti, että aurinko paistaa ja liput myydään loppuun, kyllähän hauskaa voi olla ilman bändejäkin.
 
vierailija Kirjoitettu: 14-Tou-09 16:24
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Edelleenkään Ilosaaressa ei ole pääesiintyjiä.
 
vierailija Kirjoitettu: 14-Tou-09 17:08
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Mikä ilolla huomiotakoon. Pääesiintyjiä tahtovat vain ne jotka tahtovat kilpailuttaa kulttuurinkin. Pääesiintyjä lienee jokaisella festivaalivieraalla oman makunsa ja tilanteensa mukainen.
 
vierailija Kirjoitettu: 14-Tou-09 17:32
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
mulle "pääesiintyjä" on päälavalla sunnuntaina kello 20.00.

 
vierailija Kirjoitettu: 14-Tou-09 19:44
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Sunnuntaina klo 15 YleX-lavalla.
 
vierailija Kirjoitettu: 14-Tou-09 19:46
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Sunnuntaina klo 15 ylexillä, kyllä!
 
vierailija Kirjoitettu: 15-Tou-09 15:29
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Itse toki ostan lipun ja se femman korotus ei kyllä omasta mielestäni niin paha ole. Kaikkien festareiden hinta nousee tai vähintäänkin pysyy samana joka vuosi.
Enkä Iloon ole menossa pelkästään artistien takia vaan festarin!
Tämä tapahtuma vaan on niin pro

Ainoa josta nyt mieleen tuli sanomista on Kotiteollisuus sunnuntain viimoisena esiintyjänä. Miksi tämän luokan bändi?
 
vierailija Kirjoitettu: 15-Tou-09 17:44
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Saadaan alue nopeammin tyhjäksi?
 
vierailija Kirjoitettu: 15-Tou-09 18:29
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Saatas nyt ekaksi tuo alue edes täyteen... Saahan nähdä?
 
vierailija Kirjoitettu: 18-Tou-09 14:31
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Lippu on kyl jo ostettu, mutta kovin ihmetyttää valinnat molempien päivien viimeisten bändien osalta. pmmp ja kotiteollisuus, huh. No mut pääseepähän aikaisemmin pois alueelta.
 
vierailija Kirjoitettu: 04-Kes-09 19:53
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
The Darkness on jääny viimeseks kunnon pääesiintyjäks Ilosaaressa :/ vertaa vaikka provinssiin jossa ollu mm. foo fightersii, flogginii ja nyt manowar. Nämä mainittakoon isoina niminä. Sitten on hienoja "haistoja" kuten vaikkapa hot leg ja seasick joe tänä kesänä! Kumpikin kävisi ilosaareen kuin nenä naamaan. Lippujen hinnatkaan ei ole edes suhteessa paljoakaan kovemmat kuin ilosaareen. Verkko sanoo, että ilosaaren tavoitteena ei ole tehdä voittoa, että talkoo pohjalla mennään. Ookoo se on ihan hyvä periaate, mutta miksi ilosaaresta ei voisi tulevaisuudessa tehdä sitten kaupallista festaria, jos sillä saisi tänne vaikkapa juuri provinssin tasoisia esiintyjiä!!?? Jos joku tietää nii kertokkaa Uskoisin, että en ole ainoa joka niitä haluaa nähdä/kuulla. Pmmp lauantain pääesiintyjä nii aika sanattomaks vetää!! Muilla festareilla täysin rivibändi... Toivottavasti taso nousee ensi kesäksi!
 
vierailija Kirjoitettu: 04-Kes-09 20:34
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
flogginin suuruudesta en sanois mitään, mutta tosiaan tuo steve oli loistava veto ja hot legs kuulostaa yllättävänkin hyvältä näin darkness-fanin korvaan
 
vierailija Kirjoitettu: 04-Kes-09 23:07
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Steven veto tosiaan arvostettava, mutta pidän Femi Kutia vastaavana kulttuurityönä.
 
vierailija Kirjoitettu: 06-Kes-09 18:18
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
No voi elämä! Jos ei kiinnosta maksaa pääsylipun hintaa, niin on sit hyvä ja pysyy poissa. Se on niin yksinkertaista.
 
vierailija Kirjoitettu: 06-Kes-09 21:32
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Turhaa te täällä itkette paremman ohjelmiston perään.Itse olette syyllisiä tähän touhuun.Ei kannata panostaa ohjelmistoon, kun kurakin paikallisille kelpaa!
 
vierailija Kirjoitettu: 07-Kes-09 10:47
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Älä valita! Ihme itkemistä! Hyvät bileet tulossa.
 
vierailija Kirjoitettu: 08-Kes-09 12:33
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Kyllähän täälläkin esiintyjätoiveet palstalla hot legiä toivottiin ja taisipa joku uskaltaa toivoa jotain rootsimpaa matskuakin.
No, provinssi hoiti senkin sitten kotiin Seasick Steven muodossa.
Nähdään Seinäjoella suckers!
 
vierailija Kirjoitettu: 08-Kes-09 12:56
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Ohjelmahan on uskomaton! Ei liikaa päällekkäisyyksiä, ei liikaa saman tyylin edustajia, eikä yhden-kahden artistin varaan rakennettua viikonloppua. Tänäkin vuonna aion mennä tuulen mukana ja bongata tuntemattomia suuruuksia.
 
vierailija Kirjoitettu: 08-Kes-09 20:06
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Ihmeellistä urputusta.
 
vierailija Kirjoitettu: 24-Kes-09 19:00
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Tästä festarista ollaan näköjään todella tekemässä hippien pössyttely juhlaa kun bändejä katsoo. Rock sanan voisi ottaa festarinimen lopusta vastedes pois.
 
vierailija Kirjoitettu: 24-Kes-09 19:19
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
http://abitreenit.yle.fi/treenaa/lukio/aine/5/37/237
 
vierailija Kirjoitettu: 25-Kes-09 00:57
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Vaikka itselle on se mahtavin rokkikesä ikinä niin vähän luulen ettei tänä vuonna myydä loppuun
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Kes-09 10:13
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Jos ei myydä loppuun niin se tulisi ainakin Popmuusikoiden päässä ottaa jonkinnäköisenä statementtina, eikä mennä yleisen taloustilanteen taakse. Hyvin moni tuttavani, joukossa kunnon vanhoja rokkikonkareita, ovat jättäneet liput hommaamatta sen vuoksi että esiintyjäkaarti ja hinta eivät kohtaa. Vuodesta toiseen ei voi luottaa leppoisan tunnelman ja hyvien järjestelyiden vetovoimaan. Mielellään sitä kaljaa kalja-alueella kiskoo, mutta ei silloin jos taustamusiikki on sietämätöntä paskaa.
 
vierailija Kirjoitettu: 29-Kes-09 10:59
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Tarjouduthan samalla tarjoamaan ensi vuodelle oikeanlaista statementtiä, ettei samat mahdolliset virheet enää pääse toistumaan?
 
Soikka Kirjoitettu: 29-Kes-09 21:30
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Toivottavasti täällä valittajat sitten muistavat vaikuttaa ensi vuoden rokkiin kertomalla mitkä artistit olisivat sopivia.
 
vierailija Kirjoitettu: 30-Kes-09 08:44
PoistaPoista    MuokkaaMuokkaa
 
  ProfiiliProfiili
Kai täällä on vinkunut yksi jos toinenkin pitkin matkaa mutta kun ei niin ei
 

Vastaa tähän viestiin Vastaa tähän viestiin