Fantomas

Erilainen superkokoonpano

Kun ikäloput ex-radikaalit rockmuusikot huomaavat pankkitilinsä lähenevän nollarajaa, otetaan pahimmassa tapauksessa käyttöön keino, jonka hyödyntämisestä pitäisi antaa lakisääteinen rangaistus: he perustavat superkokoonpanon. Ennen toisiaan vihanneet kehäraakit, dollarinkuvat epileptisesti silmissään vilkkuen, kokoontuvat yhteen soittamaan vanhoja stankkuja ja leppoisasti muistelemaan menneitä. Suokaa anteeksi, minun on mentävä nurkan taakse oksentamaan.

Vaan Ilosaaren kakkoslavalle nouseva Fantomas on loistava esimerkki, mitä tapahtuu, kun näkemykselliset ja vielä suhteellisen nuoret rokkarit lyövät päänsä yhteen: syntyy ISO ÄÄNI, joka arvaamattomuudellaan haastaa kuulijansa hektiseen kissa- ja hiiri -leikkiin.

Vasta yhden albumin julkaissut Fantomas on todellinen superkokoonpano. Laulaja Mike Pattonin kaikki varmaan tuntevat urastaan Faith No Moren laulajana, rumpali Dave Lombardo on juuri SE legendaarinen Slayer-tahdittaja, Tervor Dunn on soittanut mm. Mr. Bunglesssa ja John Zornin Masadassa ja kitaristi sekä mauttoman hiuslaitteen omistava Buzz Osbourne on legendaarisen Melvinsin johtohenkilö.

Moisella arsenaalilla voisi soittaa mitä tahansa, ja välistä tuntuukin että Fantomas tekee juuri niin. Antaapa herra Pattonin itse kuvailla yhtyeen musiikkia: "Se on nopeaa. Todella, todella nopeaa. Hardcorea sekoitettuna meluun, ei tippaakaan improvisaatiota, vaan loppuun asti sävellettyä. Hieman vaikutteita piirrettyjen musiikista ja hieman b-leffojen soundtrackeista. Niin kuin dataa heitettäisiin päin näköä jatkuvalla syötöllä. Ei mitään kertosäkeitä ja säkeistöjä. Paljon yksityiskohtia. Kourallinen kirsikoita kakun päällä, mutta ilman kakkua. Tarkoituksena oli tehdä kummallista musiikkia, joka myös rokkaisi, ja mielestäni niin myös tapahtui, ja Luojan kiitos löysin oikeat muusikot".

Niille, jotka lisävalaisua kaipaavat: ajattele John Zornin Naked Cityä soitettuna metalliarsenaalilla. Ihan vain selvyyden vuoksi: tämän yhtyeen keikalla tulette kuulemaan Pattonin kurkusta kaikkea muuta paitsi normaalia laulua.

Älkääpä sitten viitsikö pyytää Fantomasia soittamaan "Epiciä" tai "Angel Of Deathia".

Epäviralliset kotisivut
http://www.fantomas.net


<<<