Giant Robot

Me olemme 70-luvun lapset!

Bändi jota on kuvattu cooliksi, muttei snobiksi. Tätä lausuntoa ehkä valaisee bändin oma määritelmä ihannefanistaan: Kaskelotti tai kuka tahansa, jolla on neliraitainen tuulipuku. Kuten tästä on jo pääteltävissä Giant Robot yhdistelee musiikissaan monia eri tyylejä rockista hiphopiin ja konemusiikkiin. Eikä tätä tehdä otsa rypyssä, vaan seassa vilahtelee pilkettä, joka myhäilyttää. Onpa yhtyettä verrattu Englannin hörhöihin Apollo Four Forty-yhtyessä.

Yhtyeen tunnetuin kappale on radiossakin kovasti soitettu Helsinki Rock City, josta on myös remiksattu useita versioita. Uusi ep Jennifer Kissed Me jatkaa letkeintä menoa jota kylmyydestä on ikinä tuotettu.

Bändin lava-aktia on koettu Ilosaarirockissa jo toissa vuonna, mutta positiivisessa mielessä mitään varmaahan ei tästä ryhmästä uskalla luvata. Paitsi sen, että silloin tanssitaan.Ylioppilaslehden haastattelussa tätä iloista tilannetta kuvataan:

"Mä en ole ihan varma kuinka monta meitä on", Giant Robotin seremoniamestari Tuomas Toivonen pohtii. "Yhdessä vaiheessa luku oli kolmesta kymmeneen, nyt se on kuusi plus yksi plus vaihteleva määrä ekstrarobotteja."

Kevään aikana bändi kiersi Suomea ja kävi myös Islannissa heittämässä keikan, jolloin hämärien syy-seuraus-yhteyksien vuoksi tulivuori Hekla otti ja purkautui. Ensi kesänä bändiä koetaan Ilosaarirockin lisäksi myös mm. Hulfsfredissa.

What is Giant Robot? it's good, it's global, but finnish. it's punk and pornos. it's the music of love.

http://www.katastro.fi/giantrobot/


<<<