Etusivu    Bändit    Media    Info    Viestit    Kohti rokkia    Linkit    Festarielämää                              In English


 

 

Quintessence

Helsinkiläinen Quintessence on osannut ottaa yleisönsä alusta asti. Jo yhtyeen ensimmäisen äänitteen - brittiläisen Doradon julkaiseman White Light -ep:n - julkaisukeikka oli loppuunmyyty. Vuonna 2002 julkaistiin Quintessencen debyyttipitkäsoitto Talk Less, Listen More, ja myös sen vastaanotto oli huikean kannustavaa.

Quintessencen musiikkia on vaikea kuvailla täsmällisesti: yhtyeen musiikissa on sävyjä niin jazzista, hip-hopista kuin soulistakin. Bändi on kasvanut aikojen saatossa kolmihenkisestä studioprojektista kuusihenkiseksi bändiksi, jonka keikoilla on totuttu näkemään myös vierailijoita. Quintessencen ammattitaitoisilla muusikoilla riittää hommia yhtyeen ulkopuolellakin: trumpetisti Verneri Pohjola on tunnettu nimi skandinaavisissa free-jazz -piireissä ja solisti Emma Salokoski taas on ehtinyt Quintessencen lisäksi tekemään soolo-ep:n. Lisäksi Salokoski vaikuttaa myös Don Johnson Big Bandin keikkakokoonpanossa.