Etusivu      Bändit      Media      Info      Viestit      Kohti rokkia      Linkit      Festarielämää                                In English


 

 

Korvatunturin kuulumisia

Toimittajamme tapasi siviiliasuisen Joulupukin eräässä Joensuun kaupungin kuppilassa. Pukki oli parkkeerannut punaisen Ladan näköiseksi reeksi naamioimansa punaisen Ladan Joensuun kuuluun toriparkkiin ja kävellyt kenenkään tunnistamatta kaupungin vilkkaan keskustan halki: "Tässä Hell's Angels - rotsissa voin partoineni kulkea missä tahansa herättämättä lainkaan huomiota. Ihmiset katsovat pikemminkin poispäin kuin kohti", Pukki turinoi tuoppinsa ääressä. "Hiiskatti sentään kun näitä Terminator-laseja ei saa vahvuuksilla niin tuli pikkaisen kolhaistua tuota parkkimittaria.", Pukki manaa.Korvatunturilla ollaan saatu joulun 2003 tilinpäätös vihdoinkin päätökseen. Näyttäisi siltä että hyvän joulumielen kasvu ylitti jälleen kerran odotukset. "Näin hyvällä tolalla eivät markkinat ole olleet kuin viimeksi -69 kun keskiolut tuli ruokakauppoihin", toteaa Joulupukki ja pyyhkii vaahtoa parrastaan. "Toisaalta nyt odotellaan juomaverotuksen laskun takia ehkä vieläkin suurempaa mukavan joulumielen kasvua jouluksi 2004", pukki naurahtaa ja koputtaa puuta.

Tilinpäätökset ovat kylläkin helpottuneet Pukin pajassa viime aikoina kun Korvatunturi on ulkoistanut suurimman osan lahjapajoista Nikelle, Nokialle, Hennes & Mauritzille ja Microsoftille. Myös puuronkeitto on ulkoistettu Saarioiselle, ja Pukin sanojen mukaan Muorilla jää nykyään aikaa paljon muuhunkin kuin puuronkeittoon. Eräänä jouluna kylläkin syötiin logistiikkaongelmien tahi väärinymmärrysten vuoksi Korvatunturilla maksalaatikkoa, mutta ei se joulumieltä pilannut, päinvastoin.

Tonttuja ei toki olla ulkoistamisen vuoksi jouduttu irtisanomaan: "olemme siirtäneet resursseja lahjapajoista tarkkailutehtäviin", pukki toteaa. Itse asiassa aivan viime aikoihin asti oli osaavasta tonttutyövoimasta pulaa, jolloin tarkkailupalveluja jouduttiin ostamaan esimerkiksi Interpolilta ja Mossadilta, mutta "90-luvun alussa saimme onneksi rekrytoitua suuren määrän entistä KGB-väkeä valvomaan lasten kiltteysastetta", pukki jatkaa. "Kyllä meillä ollaan tehostettu toimintoja entisestäänkin mutta saneerata ei ole tarvinnut", pukki iloitsee.Joulupukin kansliasta ilmoitetaan että Korvatunturi lähettää tänäkin vuonna korkeimman tason delegaation Ilosaarirockiin, eli Pukki itse on tulossa katsastamaan rokkiväen kiltteyden. "Kun yhteen paikkaan on kerääntynyt niin paljon kilttejä ihmisiä, ei sitä voi lahjatoivomuslistaakaan kotiin jättää", myhäilee Pukki.

Useina edellisinä vuosina Ilosaarirockia tarkkailemassa ovat olleet ainoastaan siviilipukuiset tontut, mutta Pukki on sitä mieltä että paikalle tarvitaan myös virkapukuisia tonttuja ennaltaehkäisemään pikkutuhmuuksia. "Kyllä viime rokissa Pukin läsnäolo näkyi selvästi kiltimpänä käyttäytymisenä. Pukilla ja paikan lukuisilla rokkipoliiseilla on virka-apusopimus", Pukki paljastaa.

Reellä ei Joulupukki rokkiin pääse, sillä ilmailulaitoksen kanssa ollaan sovittu että lennellään sillä ainoastaan jouluaikana. "Mutta onhan minulla tuo punaisen Ladan näköiseksi reeksi naamioitu punainen Lada jolla ajattelin rokkiin ajaltaa", Pukki toteaa. "Aattoaamusta täytyy jo lähteä matkaan että ehtii riittävän aikaisin perille kuuntelemaan rokkiaattona rokkirauhan julistusta. Tuo kun tahtoo tuo autonpentele aina joskus jättää ladunvarteen", Pukki jatkaa.
Kirjoita Joulupukille:
valkopartavanhaukki@hotmail.com


  takaisin