Etusivu      Bändit      Media      Info      Viestit      Kohti rokkia      Linkit      Festarielämää                                In English


 

 

Korvatunturin kuulumisia, osa 2

Haastattelun edetessä samaisessa Joensuulaisessa kuppilassa Pukki intoutuu paljastamaan kiltteysstrategisia salaisuuksia. "Kiltteyshän ei ole suhteellinen käsite, joten sitä joko on kiltti tai sitten on tuhma. Tämä tarkoittaa sitä että yleisiä kiltteyssäädöksiä ei tule unohtaa rokissakaan", pukki heristää sormeaan.

"Lähdetäänpä esimerkiksi roskaamisesta. Roskaaminen on tuhmaa", Pukki aloittaa. Viime kesänä Muori joutui pesemään pukin punavalkoisen nutun kahteen kertaan kun Joulupukki oli istahtanut lepäämään nurmikolle, huomaamatta maassa lojuvia puoliksi syötyjä makkaraperunoita. "Muori manaili että ketsuppi, sinappi, majoneesi ja kurkkusalaatti punavalkoisessa nutussa tekevät sellaisen kemiallisen yhdisteen että sen pois hinkkaaminen oli kyllä tuntien työmäärä". Roskien laittaminen sinne minne ne kuuluvat on sitten kilttiä, Pukki tarkentaa.Toinen asia mikä saa Pukin harmistumaan on toisten ihmisten tai yhteisten tavaroiden särkeminen. Eräältä siviiliasuiselta tontulta oli Pukin kertoman mukaan särjetty Korvatunturille rekisteröity työsuhdepolkupyörä. "Itkuisena soitti Tonttu Torvelo toimistolle ja pyysi työkaluja, mutta eiväthän nekään auttaneet kun pyörä oli väännetty ihan solmuun."

"Öykkäröinti ja tappeleminen on taas SEKÄ tuhmaa ETTÄ tyhmää", toteaa pukki selkeästi. "Siinä syöksyvät kiltteyskäyrät laskuun kun pilaa sekä oman rokkimielensä että vielä toistenkin rokkimielen." Onneksi Ilosaarirockissa ei Pukin mukaan ole tällaista käytöstä juuri esiintynyt. Mitä nyt muutamana vuonna on joitakin raportteja tullut. Tämän sijaan Pukki suosittelee halailemista ja suukottelemista, mistä nyt ei varsinaisesti kiltteyspisteitä tule mutta hyvä rokkimieli kaikille ainakin.Viimeisenä Pukki haluaisi puuttua toisen oman ottamiseen. Pukilta oli viime vuonna tämän nukkuessa nurmikolla makkaraperunoiden päällä kähvelletty kävelykeppi, mikä häntä kovasti harmitti. Onneksi keppi löytyi vähän naarmuisena ojasta rokkialueen ulkopuolelta. Näpistelemisen sijaan Joulupukki suosittelee tavaroiden, ruoan ja erityisesti jouluglögin jakamista toisille. Siitä nimittäin ropisee kiltteyspisteitä kuin television plussa-mainoksissa. Pukki itse aikoo jakaa tänäkin vuonna rokissa lahjoja jo etukäteen.

Kyseltäessä Pukin kantaa omien juomaksien alueelle tuomiseen, Pukki ottaa vakaan linjan: "Kiltteyteen kuuluu järjestyssääntöjen noudattaminen". Vaikka kaikki säännöt eivät Joulupukkiakaan miellytä, on hän sitä mieltä että rokkipoliisien ohjeita alkoholinkäytöstä on noudatettava. "Mutta Pukin konttiin ei sitten kurkita", Pukki lopettaa.Kirjoita Joulupukille:
valkopartavanhaukki@hotmail.com


  takaisin