Etusivu      Bändit      Media      Info      Viestit      Kohti rokkia      Linkit      Festarielämää                                In English


 

 

Korvatunturin kuulumisia, osa 3

Seuraavaksi toimittajamme pääsi tenttaamaan Joulupukilta Pukin musiikkimausta. "Kyllä Ilosaarirockin musiikkitarjonta on aina ollut Pukille mieleen", Pukki aloittaa. Korvatunturilla seurataan tarkkaan musiikkirintamaa jotta tiedetään mitä lapsille voi jouluna viedä ja mitä ei. "Tänäkin vuonna on oikein sydäntä lämmittänyt nähdä että niin paljon mukavia ihan ulkomailta astikin tulevia pumppuja on tulossa." Cradle of Filth ja Blood for Blood ovat Pukin suosikkilistan kärjessä: "toivottavasti eivät musisoi päällekkäin eri paikoissa", pukki huoahtaa.Muista ulkomaisista yhtyeistä Pukki pitää kuulemma kovasti Promoesta ja Glueciferistä. "Mutta aion kyllä ihan itänaapurin kollegan Pakkasukon mieliksi käydä Spitfiren katsastamassa, kun Pakkasukko on tuolla rockbridgessä käynyt meidän suomalaisia soittoniekkojamme kuuntelemassa ja katselemassa".

Katsoessaan tämän vuoden yhtyelistaa Pukki yltyy muistelemaan vuoden 2003 Ilosaarirockia: "Jättiläisrobotin tahdissa pantiin viime vuonnakin jalalla koreasti, samoin kuin Don Johnsonin orkesterin. Arktisen sonaatin ollessa lauteilla jouduin kylläkin jonkin mosh'n'go-turjakkeen takana seisomaan enkä nähnyt juuri mitään siltä mopinheilutukselta..."

"Sitä pelimannia, mikäs sen nimi nyt oli -- Mariskahan se taisi olla -- sitä tekee myös kovasti mieli näkemään", Pukki innostuu. "Quintessence toi viime vuonnakin kesän rokin keskelle ja Martti Servon pelimanniryhmä oli kyllä aivan hulppea toisen rokkipäivän avaus. Kovasti odotan näkeväni tuon saman pumpun uudelleen tänäkin vuonna".

Maija Vilkkumaan nimi listassa saa Pukin vallan riemastumaan: "Sitä orkkaa pogotaan jotta parta tutajaa", valistaa Joulupukki nuorison kielellä. Suomalaisista suosikeista ei tahdo tulla pukin listassa loppua: "On noita soittoniekkoja ja pelimanneja ja erilaisia ryhmiä niin monta että ei niitä oikein voi erikseen ruveta erittelemään. Mutta pelimanniryhmistä tuota Kotiteollisuutta taitaa löytyä aika monesta lahjakääröstä tuossa puolen vuoden päästä", Joulupukki paljastaa.Kun Joulupukilta kysytään lopuksi onko Korvatunturilla olemassa jonkinlaista mustaa listaa artisteista joita Pukki ei konttiinsa laittaisi, vastaa Pukki salamyhkäisesti: "Ei ole sellaista, ja vaikka olisikin niin sanoisin että sellaista ei olisi. Mutta Music Televisionia kannattaa pitää auki jos haluaa päästä kuulolle siitä mitä tuolla listalla ehkä löytyisi jos sellainen olisi".

Haastattelun lopuksi Pukki haluaisi vielä toivottaa terveisiä kaikille maailman ihmisille: "Jouluhan on joka vuosi mutta Ilosaarirock vain kerran kesässä!"Kirjoita Joulupukille:
valkopartavanhaukki@hotmail.com


  takaisin