Etusivu      Bändit      Media      Info      Viestit      Kohti rokkia      Linkit      Festarielämää                                In English


 

 

Markku Rok
Näkökulmia Rokkiin 2004

Ilosaarirock koskettaa. Sen kai voin todeta tässä kaikille. Ilosaarirock kosketti minua jo nuorena festivaalin kävijänä ja nykyisin työntekijänä. Minun ensimmäiset Ilosaarirock-kokemukseni sijoittuvat 1990-luvun alkuun. Ulkomaan esiintyjiä jännitimme ystävien kansa usein ja iloksemme usein totesimme ulkomaalaisten artistienkin löytäneen Joensuuhun. 1990-luvun loppupuolella siirryttyäni Ilosaarirockin tekijöiden joukkoon on kuvani Ilosaarirockista syventynyt huomattavasi. Näiden kahden näkökulmani joukkoon olen saanut myös kunnian vilkaista Ilosaarirockia kolmannesta näkökulmasta hetkellisesti. Hienoja keikkakokemuksia olen kokenut Ilosaarirockin lavoilla ja klubeilla.

Vanha sanonta kertoo elämän olevan hauras. Joskus olen kuullut niin sanottavan. Luulen sen pitävän paikkaansa. Elämän hauraus voidaan todeta koskettavan myös rockfestivaaleja, näitä nykyaikaisia elämysmatkailullisia sosiaalisia seikkailuratoja. Ei ainoastaan festivaalien tekijät ja organisaatiot ole inhimillisiä. Suomalainen rockfestivaalien kenttä on myös inhimillinen. Suomalaisten rockfestivaalien menestys ja suosio on ollut voimakkaassa nousussa. Tulevan kesän tapahtumien kilpaillessa asiakkaista me ilosaarirockilaiset uskomme jokaisen varmasti löytävän ne
omat ja miellyttävät elävän musiikin tapahtumat. Tulevan kesän festareista varmasti löytyy jokaiselle musiikin ystävälle jotakin, sillä tarjontaa erilaisista tapahtumista löytyy.

Tulevan kesän Ilosaarirockin suunnittelu aloitettiin hyvissä ajoin viime elokuussa 2003. Viime syksyä siivitti uuden ilmeen valinta vuoden 2004 Ilosaarirockiin. Samoin artistivalinnat vaativat meiltä kokouspöydän äärellä istumista ja lukuisia sähköisiä aivoriihiä. Ilokseni voin todeta jälleen Ilosaarirockissa esiintyvän sekä nuorekkaan että mielenkiintoisen kattauksen niin kotimaisia kuin ulkomaisia artisteja. Uutena lisänä Ilosaarirockissa on neljäs lava, joka nimettiin Rentolavaksi. Uuden neljännen lavan myötä Ilosaarirock kehittyy edelleen aikaisemmista vuosista ja näin pystymme tarjoamaan enemmän livemusiikkinautintoa festarikansalle.

Sulon päivänä perjantaina 13.2. Ilosaarirock on virtuaalisesti koko kansan edessä. Nöyränä, niin kuin ennenkin. Ilosaarirockia tehdään edelleen niin kuin itse me tekijätkin oltaisiin asiakkaina.

Saatanpa kertoa sanasen ajatuksistani tuonnenpanakin.


Näin paremman puolen syntymäpäivän kunniaksi
Joensuussa 11.2.2004

Markku Rok