Etusivu      Bändit      Media      Info      Viestit      Kohti rokkia      Linkit      Festarielämää                                In English


 

 

Reilun kaupan kahvila Rokissa

Reilua kauppaa käydään myös Rokissa, sillä rannan tuntumaan tulee Reilun kaupan kahvila, jossa Rokväki voi käydä kahvihampaan kolotustaan hoidattamassa. Tässä tarkempaa tietoa Reilusta kaupasta ja sen tuotteista.


Reilu kauppa tukee oikeudenmukaista kaupankäyntiä

Kahvi, suklaa, banaanit, appelsiinit, tee. Monet päivittäin nauttimamme elintarvikkeet on viljelty kehitysmaissa. Kuitenkin vain pieni osa tuotteista maksamastamme hinnasta päätyy kehitysmaissa asuville viljelijöille, ja monet heistä elävätkin taloudellisessa ahdingossa, kun tuotteista saadut tulot eivät riitä elämiseen tai lasten koulutukseen.

Reilu kauppa tukee oikeudenmukaista maailmankauppaa. Reilun kaupan merkkijärjestelmässä tuotteiden viljelijä saa tuotteestaan korvauksen, joka kattaa viljelyn aiheuttamat kustannukset. Reilun kaupan ansiosta viljelijä pystyy kehittämään tuotantoaan, elättämään perheensä ja lähettämään lapsensa kouluun.

Reilun kaupan järjestelmässä toteutuvat myös työntekijöiden oikeudet, ja lapsityövoiman käyttö on ehdottomasti kiellettyä.

Reilun kaupan järjestelmään kuuluu 800 000 viljelijää lähes 50 eri maassa. Kun mukaan lasketaan myös viljelijöiden perheet, Reilu kauppa tuo paremman elämän yhteensä 5 miljoonalle kehitysmaan ihmiselle.

Reilun kaupan järjestelmä osoittaa, että kuluttaja voi vaikuttaa jokapäiväisillä kulutus- ja ostopäätöksillään positiivisesti kehitysmaissa asuvien ihmisten elämään. Reilu kauppa ei ole hyväntekeväisyyttä vaan kaupallista yhteistyötä, jonka tavoitteena on ihmisten ja luonnon hyvinvointi sekä korkealaatuiset tuotteet.

Suomessa on myynnissä yhdeksää eri Reilun kaupan tuotetta: banaaneja, kahvia, teetä, kaakaota, suklaata, sokeria, hunajaa, ananaksia ja appelsiineja.

Reilusta kaupasta jää hyvä maku!

Lisätietoja: www.reilukauppa.fi
  takaisin