Etusivu    Bändit    Media    Info    Viestit    Kohti rokkia    Linkit    Festarielämää                              In English


 

 LEHDISTÖTIEDOTE 18.7.2004
JULKAISUVAPAA HETIILOSAARIROCKIN OHJELMISTOON MUUTOKSIA, PERUUTUKSILTA VÄLTYTTIIN

Ruotsalaisen Promoen esiintyminen oli vaarassa jäädä toteutumatta, koska artistin lento Joensuuhun peruttiin koneen teknisen vian vuoksi. Esiintyminen saatiin kuitenkin siirrettyä Laulurinteen päälavalle heti Apulannan keikan jälkeen, klo 23.20 alkaen. Promoeta paikkaa Ylex-lavalla kotimainen kitarapopyhtye Kemopetrol. Tämän lisäksi Kemopetrol nähdään myös Kaarihallin Rumbaklubilla.

Joensuun Popmuusikoiden puheenjohtaja Markku Pyykkönen korostaa Promoen esiintymisen merkitystä festivaalille. Ilosaarirockissa on jo saatu ikäviä kokemuksia bändien peruutuksista, ja järjestäjät yrittivätkin kaikin tavoin saada Promoen paikalle. Pyykkönen toivoo mahdollisimman suuren osan festivaaliyleisöstä näkevät Promoen lavalla muutoksista huolimatta.

Kaiken kaikkiaan ulkomaalaiset esiintyjät ovat antaneet festivaalin järjestäjille jälleen kiitosta erinomaisesti hoidetuista järjestelyistä.

Klubiliput käyneet kaupaksi
Ilosaarirockin klubien menestys sai jatkoa. Raskaan musiikin klubi Metelli myytiin loppuun ovelta lauantai-iltana. Kaarihalliin oli kaupan tuhat pääsylippua.

Sunnuntain tarjonnasta uusi Lähtöklubi vetoaa ohjelmistonsa puolesta erityisesti yli kolmekymppiseen yleisöön. Ravintola Kimmelissä pidettävällä klubilla esiintyvät Runaway Boys, Melrose sekä Peer Günt.

Juhlinta on jatkunut rauhallisesti
Ensiavusta kerrotaan, että festivaali on sujunut edellisvuotta rauhallisemmin. Ensiaputeltassa on paikkailtu potilaita tyypillisten pikkuhaavojen ja nirhaumien sekä pienten auringonpistosten ja liiallisen alkoholinkäytön vuoksi. Joitakin rankemmin juhlineita on viety jatkohoitoon. Punaisella Ristillä on alueella vajaan kolmenkymmenen työntekijän miehitys koko ajan. Heistä kaksikymmentä kiertää alueella ja loput päivystävät teltalla.

Poliisin mukaan juhliminen on sujunut rauhallisesti, ilman suurempia järjestyshäiriöitä. Myös järjestyksenvalvojat ilmoittavat juhlimisen olleen varsin hallittua. Anniskelualueilla myynti käynnistyi rauhallisesti, iltapäivää kohden kiihtyen. Järjestyshäiriöitä ei ole ollut.

Jalkapalloa rokin välissä
Sunnuntaina aamupäivällä ratkaistiin jalkapallomestaruus rokkareiden ja urheilijoiden välillä. Leikkimielinen jalkapallo-ottelu FC Ilosaarirock vastaan SportClub Into päättyi tulokseen 5-1 rokkareiden voittoon. Jalkapalloa pelattiin myös Ilosaarirockin backstage-alueella. Perinteinen ystävyysottelu Ilosaarirockin ja Provinssirockin järjestäjien kesken päättyi 4-0 kotikentän voittoon.

Ilosaarirockin sivujen mediaosiosta löytyy tuoreita festivaalikuvia lehdistön käyttöön: www.ilosaarirock.fi.