17.7.2005 - 11:53 Tyylikkäästi ikääntyvä MC 5

MC 5:n, mikä nykykuosissaan tarkoittaa herroja Michael Davis, Wayne Kramer ja Dennis Thompson, konsertti oli itselleni tämänvuotisen Ilosaarirockin Tapaus.

Kun keikka alkoi Ramblin' Rosella, oli systeemi selvää kauraa alusta asti. Seuraavana kuultiin erinomainen näkemys klassikosta Shakin' Street albumilta Back in the USA ja sitä seurasi Tonight samaiselta levyltä.

Monumentaalinen Sister Ann oli eräs konsertin huipentumista ja siksi sitä seurannut Call me Animal jäi täytepalaksi. Over and Overin myötä seurasi käänne parempaan ja dramaattinen balladi Miss X nostatti kylmiä väreitä, tosin ihoni oli kananlihalla suurimman osan keikasta. Future/Nowta seurasi klassikoiden klassikko Kick Out the Jams, jonka jälkeen heitettiin coverina Ray Charlesin I Believe to My Soul, joka - by the way, äänitettiin Kick Out the Jamsin sessioissa, mutta se jäi jostain kumman syystä julkaisematta. Miltei sokerit pohjalla, eli pitkä näkemys adrenaliinilatauksesta Rocket Reducer Number 262/Rama La Fa-Fa.

Vanhat herrat soittivat niin tiukasti kuin se suinkin on mahdollista, mutta totuuden nimessä visuaalisesti heistä vakuuttaa enää Wayne Kramer. Kiitokset bändille ja promoottorille. MC 5:n keikka on kärkiviisikossa kaikista tähän saakka kokemistani.

Pertti

Kuvat: Riikka KurkiTakaisin