17.7.2005 - 14:41 Rannalta reggaen juurille

Sunnuntaina Roots Cultivation pääsi korkkaamaan Linnunlahden hiekkarannan leppoisissa tunnelmissa. Yhtye soittaa suurella tunteella funkahtavaa seitkytlukulaiselta kuullostavaa Jamaica-reggaeta. Back to the roots.

Yhtyeen solisti on aito Jamaica man Lula Ribeiro. Muun yhtyeen jäneset ovat sen sijaan suomalaista verta. Kauniin tytön soittama huilu antaa pikantin lisän tämän vanhaa kunnon reggaeta soittavan orkesterin soundiin. Tältä ryhmältä ei myöskään tunnetta puutu. Taustalaulu menee joka kohdassa nuotin vierestä, mutta se ei haittaa, sillä laulu tulee suoraan sydämestä.

Pikkuhiljaa keikan aikana lisääntyvä rantakansa tykkää tästä. Sanoitukset ovat väliin ihanan naiveja:"When the sun is rising in the morning, shining for everyone." Laulut ovat siis täysin englanninkielisiä, mutta välihuutoja heitetään myös suomeksi:"Jotkut nukkuu vielä mutta ne ei tiedä mitä ne menettää!" Niinpä. Viimeiseksi ilmoille kajahtaa Peter Toshin klassikko Mama Africa. Tämä on täydellinen avaus viimeiselle festaripäivälle.

Markus Heikkilä
Kuvat: Riikka KurkiTakaisin