17.7.2005 - 16:27 Paksumpaa biittiä

Fat Beat Sound system aloitti keikkansa pilvisessä säässä nopeatempoisella tasabiitillä. Sen jälkeen lähdettiinkin sitten dubhenkiselle low- ja mid-tempo reissulle rytmimusiikin maailmaan. Kukaan ei taida tietää, keitä kaikkia tähän yhtyeeseen oikeastaan kuuluu. Kyseessä on kollektiivimuotoinen musiikkiprojekti, jossa ihmisiä on mukana tavalla tai toisella melkoinen joukko. Tämänkin shown aikana lavalla ennätti käydä ainakin kymmenen eri ihmistä huilunsoittajasta human beatboxiin. Musiikki on sekoitus dubbia, reggaeta, hiphoppia ja montaa muuta eri rytmimusiikin tyylilajia.

Lavalla heitetään hyvää läppää ja sielläkin näyttää olevan yhtä hauskaa kuin yleisöllä. Loppua kohden porukka innostuukin tanssimaan oikein kunnolla. Kliimaksi koetaan, kun "kaikki juoksee" -huudon jälkeen yhtyeen jäsenet ryntäävät yleisön sekaan juoksemaan ja heidän palatessaan lavalle jengi hyppii kuin viimeistä päivää.

Tämä on sitä aitoa monikulttuurisuutta, josta viralliset tahot paasaavat. Ilman maahanmuuttajia tällaista musiikkia ei Suomessa syntyisi. Kiitos!

Markus Heikkilä
Kuvat: Minna PahkinTakaisin