16.7.2005 - 13:31 Popkatuklubin yleisö ilmiliekeissä

Musiikkilehdet ja musiikkiaiheiset nettisivut ovat pullollaan keikka-arvioita erilaisista yhtyeistä, mutta harvemmin nähdään arvosteluja yleisöstä, joka on kuitenkin olennainen osa keikkaelämystä. Klaus Thunder & Ukkosmaine -duon kosketinsoittaja Wilhelm Meister lupautui arvostelemaan yhtyeensä perjantaisen Popkatuklubi-keikan yleisön...  

Teatteriravintolan perjantaisen Popkatu-klubin yleisö oli Klaus Thunder & Ukkosmaine -yhtyeen keikalla runsasta ja hyväkäytöksistä. Yleisö vakuutti asiantuntemuksellaan jo pikaisen soundcheckimme aikana, he nimittäin lähtivät mukaan niin sanottuun yleisönhuudatusmeininkiin jo ennen keikkaa. Se meni jotenkin tähän tapaan:

Me: "Ukkos!"
Yleisö: "Maine!"
Me: "UKKOS!"
Yleisö: "MAINE!"

Me: "Niini!"
Yleisö: "Vaara!"
Me: "NIINI!"
Yleisö: "VAARA!"

Varsinaisen keikan alussa yleisö taputti käsiään innostuneesti. Kun syöksyimme lavalle, kuulimme runsaasti kannatushuutoja (muun muassa "Jee!" ja "Wo-hoo!"). Keikan aikana yleisö tanssi. Pyynnöstämme he jopa liikkuivat lähemmäksi esiintymislavaa. Kun poistuimme joissain kappaleissa yleisön joukkoon, taputtivat jotkut ihmiset meitä selkään, sekä läiskivät käsiään yhteen innokkaasti, vieläpä aika rytmikkäästi. Eturivissä oli paljon kauniita tyttöjä, sekä myös muutama poika. Yleisön tarkka lukumäärä ei ole selvillä, mutta he tunsivat selvästi olevansa lähestulkoon stadionyleisö, kuten erään välispiikin aikana huomattiin:

Me: "Teitä näyttää olevan aika paljon, montako teitä on?"
Yleisö: (sekalaista mongerrusta, josta erottuivat ainakin luvut "kolme" ja "tuhat")
Me: "Teitä täytyy olla ainakin tuhat, onko teitä tuhat?"
Yleisö: "Joo!"
Me: "Onko teitä kymmenentuhatta?"
Yleisö: "Joo!"

Kun settimme päättyi, taputti yleisö raivokkaasti käsiään yhteen. Päättelimme sen tarkoittavan sitä, että he haluavat kuulla lisää. Varmistimme asian kysymällä yleisöltä. He halusivat kuulla vielä kolme kappaletta, jotka soitimme ilomielin. Kaiken kaikkiaan Popkadun yleisö jätti itsestään positiivisen kuvan. Poistuimme lavalta hikisinä ja onnellisina, tyytyväisinä yleisöömme.

Wilhelm Meister / Klaus Thunder & Ukkosmaine
Kuva: Jouni MielonenTakaisin