16.7.2005 - 17:30 Jonna sai teltan tuleen

Teltassa oli menoa ja meininkiä, kun ihana Jonna taustabändeineen kapusi lauteille iltapäivän kuumimpaan aikaan. Yleisöä oli pakkautunut lavan eteen kiitettävä joukko huutamaan Jonnaa lavalle hyvissä ajoin ennen keikan alkua. Hikisen eroottinen avausbiisi Palvomaan sua houkutteli teltan täyteen ja nosti jo entuudestaan kuuman tunnelman kattoon. Jonna sen sijaan oli koristanut paitansa hyvinkin epäseksikkäällä mustalla, irvistävällä apinannaamalla, jonka melkein voisi kuvitella olevan kannanotto johonkin. Miettiköön kukin tykönänsä mihin.

Viimeistään garagesti rokkaava Suunta muuttuu todisti sen, kuinka hyvin yhteen hioutunut orkesteri Jonna bändeineen on. Kesän keikkaputki on tehnyt tehtävänsä; Joensuuhunkin yhtye saapui suoraan Tampereelta. Keikan letkeyttä ja hyväntuulisuutta taisi korostaa entisestäänkin se, että Ilosaarirockin keikan jälkeen oli tiedossa ruhtinaallinen viiden päivän paussi ennen seuraavaa rutistusta. Niinpä spiikatessaan Tänään lähdetään -biisiä Jonna mainitsikin, että ehdotuksia otetaan vastaan - kehotetaanhan kappaleessakin "ajamaan minne vaan, ihan minne vaan!"

Helteen vastapainoksi oli tarjolla myös tervetulleita suvantovaiheita, niin kuin biisipari Toisen kanssa ja Lempi pehmentää pään, joista etenkin jälkimmäisen hurja kitarasoolo pehmensi pään lisäksi myös polvet. Se ei kuulu mulle -yhteislauluun ei siis tarvinnut kehottaa kahta kertaa. Itse asiassa muihin töihin kiirehtiessäni selän takana kaikuva Yhtä en saa taisi houkuttaa vastaavaan itseilmaisuun jokaisen kynnelle kyenneen.

Marjut
Kuva: Matti ImmonenTakaisin