16.7.2005 - 18:17 Antaa sellon laulaa!

Apocalyptica esiintyi Ilosaarirockissa nyt ensimmäistä kertaa ja lumosi helteisen Pohjois-Karjalan monipuolisella keikallaan. Yhtyeen esiintymisvuoro oli toisena päälavalla Indican esiintymisen jälkeen. Kuitenkin faneja oli kertynyt jo hyvissä ajoin lavan edustalle odottamaan bändin "historiallista" ensiesiintymistä Ilosaaressa. Apocalyptica todisti, että sellotkin osaavat laulaa.

Lavan edustalla yhtyeen esiintymistä odottivat mm. lieksalaisneidot Kaarina Kekkonen ja Heini Hiltunen. Tytöt olivat sitä mieltä, että ei se Apocalyptica paras ole, mutta hyvä kuitenkin. He tunnustavat odottavansa enemmän Kotiteollisuuden ja  Sonata Arctican keikkoja. Lieksalaisneitojen tunnelmat olivat tietenkin hyvät, vaikka eilinen juhlinta vielä iltapäivällä hieman painoikin.

Apocalyptica todisti yleisölle sen, että kyllä hekin osaavat vetää monipuolisen, ellei jopa teatraalisen lavaesiintymisen. Rumpali oli maskeeraanut itselleen silmiin kunnon kuviot ja eläytyi soittamiseen. Yhtye otti yleisönsä heti alussa. On se ihmeellistä, mitä kaikkea jousella voi tehdä - sehän käy vaikka yleisön huudattamisen tahtikapulana! Sujuvasti yleisö oli mukana kun "tahtikapula" käski huutamaan. Ei siinä tosiaan sanoja tarvittu!

Lavaesiintyminen oli hyvin hioutunutta ja harjoiteltua. Kyllä se päänpyörittäminen ilman, että hiukset sotkeentuvat sellon kieliin vaatii harjoittelua ja taitoa. Yhtyeen jäsenet nostelivat sellojaan ja käsittelivät niitä hyvinkin taidokkaasti. He juonsivat kappaleensa vuorotellen ja liikkuivat koko esiintymislavan alueella.

Yhtye esitti varsin monipuolisen tuotantonsa parhaita kipaleita. Oli Metallican biisejä ja paljon myös yhtyeen omaa tuotantoa uudelta ja vanhemmilta levyiltä. Yleisö oli täysillä mukana huutaen, taputtaen ja tanssien. Kuuntelijoita virtasi lavan edustalle sitä mukaa kun tunnelma kohosi ja keikka eteni. Yhtye päätti keikkansa norjalaiseen klassikkoon ja vauhti oli todella vähintäänkin päätä pyörryttävä. Apocalyptican ensiesiintyminen Ilosaaressa ei jättänyt epäilystä, etteivätkö sellotkin osaa laulaa ja vieläpä kovaa.

Keikan jälkeen lieksalaisneidot Kaarina, Heini, Olga ja Sanna olivat haltioissaan. He eivät olleet tienneetkään, kuinka hyvännäköisiä yhtyeen pojat todellisuudessa ovat. Tytöt tuumasivat keikan jälkeen: Mahtavaa, kun hyvännäköiset esiintyjät ja hyvä musiikki yhdistyvät!" Olga piti erityisesti rumpalin esiintymisestä, koska hän ei vain istunut rumpujensa takana, vaan eläytyi täysillä.

Kiitos Apocalyptica!

Eija S.
Kuvat: Riikka KurkiTakaisin