Tietoa Rokin 2007 talkoolaisille

Kiitos, että olet mukana järjestämässä Rokkia!

Talkoolaisena ja asiakaspalvelijana sinun on syytä tutustua myös Rokin sivujen varsinaiseen Info-osioon, etenkin jos olet asiakaspalvelutehtävissä. Nämä molemmat infot on kokeneenkin talkoolaisen syytä kerrata.

Rokista yleensä

Ilosaarirock 2007 järjestetään 13. – 15. heinäkuuta. Varsinainen Rokki vietetään lauantaina ja sunnuntaina. Klubeja on joka päivä, jo perjantaista alkaen. Viime vuoteen verrattuna muutoksia ei ole tapahtunut. Perjantai-iltana järjestetään Töminä jäähallilla ja Sulo YleX-lavalla. Myös lauantain Metelli ja sunnuntain Päätösklubi järjestetään jäähallilla. Rentolava jatkaa tänäkin vuonna, samoin Rekkalava.

Festivaalialueen portit avautuvat klo 12.00 ja sulkeutuvat pian viimeisen esiintyjän lopetettua. Ranta suljetaan viimeisen esiintyjän aloittaessa päälavalla.

Muutokset ovat mahdollisia.

Ilosaarirockin järjestää Joensuun popmuusikot ry. (ks. www.ilosaarirock.fi/popmuusikot).

Viisi hyvää neuvoa

  1. Toimi parhaasi mukaan! Auta muita talkoolaisia, palvele festivaalivieraita ja luo hyvää ilmapiiriä. Jokainen talkoolainen on yhtä tärkeä onnistuneen Rokin kannalta.
  2. Muista vastuusi! Vastaat sinulle uskotusta tehtävästä sekä sinulle luovutetuista tarvikkeista.
  3. Ota asioista selvää! Jos et ole jostain varma, niin kysy — pidä vastaavasi yhteystiedot heti alusta saakka muistissa.
  4. Tule töihin työkykyisenä! Töiden aikana ei saa olla päihtynyt eikä nauttia alkoholia.
  5. Ilmoita mahdollisimman pikaisesti, mikäli et pääse töihin!

Mikä on talkoolaisen vastuu?

Rokissa eri tehtävät on jaettu tiettyihin vastuualueisiin (mm. oluenmyynti ja siivous) ja kullakin vastuualueella on omat vastaavansa (1-3 henkilöä). He vastaavat kyseisen tehtäväalueen kokonaisuuden toimivuudesta. Sinun eli talkoolaisen vastuulla on edistää omalta osaltaan Rokin onnistumista. Käytännössä tämä tarkoittaa, että sinun tulee hoitaa vastaavan sinulle osoittamat tehtävät parhaasi mukaan sekä vastata sinulle mahdollisesti luovutetuista tarvikkeista ja kalustosta. Työaika vaihtelee tehtävien mukaan, mutta on yleensä vähintään sellaiset 12 tuntia.

Muista, että edustat talkoolaisena Rokkia festivaaliyleisölle. Kohtele siis asiakkaista kuten haluaisit itseäsi asiakkaana kohdeltavan. Talkoolaisen tulee olla työkykyinen, esim. työvuorojen aikana ei saa nauttia alkoholia eikä olla päihtynyt. Myös riittävistä yöunista kannattaa pitää huolta.

alkuunˆ

Mitkä ovat talkoolaisten edut?

Rokin talkoolaiset saavat työpanostaan vastaan itselleen vapaan pääsyn rokkiin. Lisäksi ne talkoolaiset, jotka työskentelevät Rokin aikana saavat itselleen mm. hieman purtavaa, duunaripaidan sekä ilmaisen pyöräparkin ja narikan.

Talkoolaisilla on mahdollisuus ostaa yksi normaalia edullisempi lippu jäähallilla sunnuntaina pidettävään Päätösklubiin. Lippu on ostettava ennakkoon henkilöstön toimipisteeltä sunnuntaihin klo 12.00 mennessä. Tämän jälkeen lippuja saa ainoastaan normaalihintaisena Rokkialueen infopisteestä.

Passi vai ranneke?

Ne talkoolaiset, jotka tarvitsevat kulkulupaa Rokin aikana, saavat passin ja henkilöstörannekkeen. Kaikki muut eli erillistä kulkulupaa tarvitsemattomat saavat tavallisen yleisörannekkeen. Passeja on erilaisia, riippuen millaista kulkulupaa passin haltija työtehtävissään tarvitsee. Passi toimii kulkulupana ainoastaan yhdessä henkilöstörannekkeen kanssa, pidä siis molemmat mukana. Passi toimii kulkulupana myös talkoolaisen vapaa-ajalla, mutta passiin liittyvää kulkuoikeutta tulee käyttää ainoastaan työtehtäviin liittyen. Pidä huolta passistasi ja rannekkeestasi!

Vastaavasi huolehtii sinulle oikeanlaisen passin / rannekkeen sekä kertoo, mistä ja miten ne saat haltuusi.

Mistä löydän passini / rannekkeeni?

Suuri osa talkoolaisista saa passinsa ja/tai rannekkeensa sekä mahdolliset muut tarvitsemansa asiat henkilöstön toimipisteestä. Tänäkin vuonna henkilöstön koti sijaitsee Jäähallin eteisaulassa (sisäänkäynti Länsikadun puolelta).

Henkilöstö on alustavan tiedon mukaan avoinna seuraavasti:

Perjantaina 13.7. klo 15 – 21
Lauantaina 14.7. klo 9 – 19
Sunnuntaina 15.7. klo 10 – 14

Vaikka henkilöstön talkoolaiset pyrkivät toimimaan joutuisasti, toivomme sinun varaavan riittävästi aikaa siellä asiointiin. Henkilöstössä asiointi tulee suorittaa ajoissa ennen sovitun ensimmäisen työvuoron alkamista. Perinteisesti henkilöstön toimipisteessä on ruuhkaisinta perjantai-iltana sekä lauantai-aamulla ja -aamupäivällä. Varaa tällöin vähintään noin tunti aikaa ennen työvuorosi alkua henkilöstön toimipisteellä asiointiin.

Kulkulupaasi noutaessa, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Luovutamme passin / rannekkeen ainoastaan voimassa olevaa henkilöllisyystodistusta vastaan. Lisäksi pyydämme allekirjoituksesi passin/kulkuluvan luovutuksen yhteydessä.

alkuunˆ

Mitä tulisi tietää duunaripaidasta?

Talkoolaisten duunaripaitaa jaetaan Rokin aikana työskenteleville. Kokoja on rajoitetusti. Jos olet saanut itsellesi duunaripaidan, sinulla on velvollisuus käyttää sitä työtehtäviesi aikana. Älä käytä paitaa vapaa-ajallasi. Ehdottomat kiellettyä on myös nauttia alkoholia tai esiintyä juopuneena duunaripaita päällä. Rokin jälkeen voit käyttää paitaa parhaaksi katsomallasi tavalla.

Entä jos en kykenekään saapumaan töihin?

Jos et hyvästä syystä kykene hoitamaan työtehtäviäsi, niin vastuullasi on ilmoittaa asiasta ensi tilassa suoraan vastaavallesi. Esimerkiksi tämän vuoksi on tärkeää, että säilytyt vastaavasi yhteystiedot tallessa. Pidä siis huoli siitä, että saat vastaavasi yhteystiedot jo ensimmäisen yhteydenoton aikana!!!

Mitä tehdä, kun ei ole Rokin aikana majoituspaikkaa?

Jos saavut talkoolaiseksi Joensuun ulkopuolelta ja sinulla ei ole Rokin ajalle majoituspaikka, on sinulla mahdollisuus telttamajoitukseen ravileirinnässä. Tällöin sinun tulee ilmoittaa telttapaikkatarpeesi etukäteen suoraan vastaavallesi. Talkoolaisille varattuja telttapaikkoja on rajallinen määrä. Tämän vuoksi talkoolaisille varattuja telttapaikkoja ei anneta joensuulaisille.

Mitä tarkoittaa henkilöstöruokailu ja taukotupa?

Talkoolaisten ruokailulipuilla voi lunastaa ruokaa henkilöstöruokailussa YleX-lavan taka-alueella. Tarjolla on liha- ja kasvisruokavaihtoehdot. Henkilöstöruokailu palvelee perjantaina klo 17 - 24, lauantaina klo 12 - 22 ja sunnuntaina klo 12 - 21. Vastaavasi huolehtii sinulle työvuorojasi vastaavan määrän ruokalippuja. Eri päiville on erilaiset ruokaliput.

Henkilöstöruokailun yhteydessä sijaitsee Rokkitalkoolaisten taukotupa, josta voi ostaa joutavaa ja pientä purtavaa omakustannehintaan. Taukotupa on auki perjantaina klo 17 - 02, lauantaina 10 - 23 ja sunnuntaina 10 - 22. Sekä henkilöstöruokailuun että taukotupaan pääsee ainoastaan passilla ja henkilöstörannekkeella.

alkuunˆ

Turvallisuus

Ensiapu, poliisi ja palokunta päivystävät koko Rokin ajan. Rokissa on mukana myös Tukipiste eli jengityö ja rikosuhripäivystys.

Vaaratilanteessa jokainen Rokin talkoolainen on velvollinen auttamaan ja edistämään turvallisuutta.

Vaaratilanteessa tulee aluksi arvioida tilanne sekä estää mahdolliset lisätuhot. Välittömästi tämän jälkeen asiasta tulee ilmoittaa järjestyksenvalvojille ja toimia heiltä saatujen ohjeiden mukaisesti.

Älä osallistu huhupuheiden levittämiseen, älä siis luovuta Rokkia koskevia tietoja ulkopuolisille! Tiedottamisesta vastaa keskitetysti Joensuun Popmuusikot ry.

Mitä muuta talkoolaisen on hyvä tietää?

Yleisöportteja on kaksi; pää- ja YleX-portti. Huoltoportteja on neljä; uimarannan-, YleX-lavan taka-alueen-, pääportin takainen sekä pääportin viereinen portti. Huoltoportteja tulee käyttää ainoastaan työtehtäviin liittyen ja niistä pääsevät ainoastaan passilla ja henkilöstörannekkeella varustetut henkilöt. Talkoolaiset eivät saa asiakkaiden tavoin tuoda festivaalialueelle mm. alkoholijuomia. Järjestyksenvalvojilla on oikeus tarkistaa myös talkoolaiset.

Pyöräparkkiin pysäköinti on passillisille talkoolaisille ilmaista. Muista noutaa pyöräsi ennen pyöräparkin sulkeutumista. Jos tulet autolla ja koet ongelmia pysäköinnin kanssa, niin ota etukäteen yhteyttä vastaavasi.

Muista myös juna-asemalta festivaalialueelle kulkevat ilmaiset rokkibussit, Tiedepuiston edustalta löytyvä tilapäinen taksitolppa sekä muuttuneet liikennejärjestelyt festivaalialueen lähistöllä.

Vaatenarikat ovat passillisille talkoolaisille ilmaisia. Muista noutaa narikkaan jättämäsi tavarat ennen narikan sulkeutumista.

Löytötavarat tulee toimittaa pääportin vieressä olevaan Infopisteeseen.

Kuka osaa auttaa minua?

Parhaiten sinua osaa auttaa oma vastaavasi. Hänen / heidän yhteystiedot kannattaa pitää itsellään tallessa.

Muita mahdollisia kohteita yhteydenottoon ovat:

  • poppitoimisto eli Joensuun Popmuusikot ry:n toimisto: 013 - 225 550 / popilosaarirock.fi
  • henkilöstö: henkilostoilosaarirock.fi
  • myös näiden sivujen keskustelupalstan kautta saatat saada vastauksen kysymykseesi

Mitä tapahtuu vastuuttomille talkoolaisille?

Yleensä Ilosaarirockin talkoolaiset ovat mainioita ja osa onnistunutta Rokkia! Joskus joku saattaa kuitenkin toimia vastuuttomasti, kuten jättää saapumatta töihin, esiintyä päihtyneenä työvuoron aikana ja/tai talkoolaispaita päällä tai laiminlyödä työtehtävänsä ja vastaavan antamat ohjeet.

Tällaisissa tapauksissa Ilosaarirockin järjestävänä tahona Joensuun Popmuusikot ry. pitää itsellään oikeuden laskuttaa jälkikäteen vastuuttomasti työtehtävissään käyttäytyneitä henkilöitä. Laskutus on näissä tapauksissa festivaalin lipun hintaa merkittävästi suurempi. Lisäksi vastuuttomasti toimineiden henkilöiden nimet jäävät helposti vastaavien mieliin, eivätkä vastaavat tietenkään mielellään pestaa tulevina vuosina epäluotettavaksi osoittautuneita henkilöitä.

alkuunˆ


< takaisin

Joensuun Popmuusikot ry, PL 240, 80101 Joensuu — infoilosaarirock.fi