Ilosaarirock tavoittelemaan Rock-salibandyn SM-kultaa

"Hetken kuluttua Kokkola, Vi anländer om en stund till Karleby, We will shortly arrive ar Kokkola".

Matti Härkönen Mestaruudet Seinäjoella ja Joensuussa sekä täydellinen mahalasku Helsingissä, siinä tiivistettynä Ilosaarirockin historia salibandyn Rock-SM -turnauksissa. Uutta matoa laitetaan taas koukkuun 26.1.2008 joukkueen suunnatessa Kokkolaan kohentamaan viimevuotista sijoitustaan. Takavuosien mestaruusjoukkueen runko on edelleen kasassa ja mukaan ryhmään on noussut paljon nuoria lahjakkaita pelaajia. Tervetuloa kaikki Ilosaarirockin ystävät paikan päälle kannustamaan joukkue kolmanteen mestaruuteen. Yy-kaa-koo ja nee, ILOSAARIROCK!


Terveisin,

Matti Härkönen #75


Kuvia vuoden 2005 taistosta »

Kuvia ja tunnelmia vuoden 2006 koitoksesta »


Uutispalsta

Mitalipelit kutsuvat!

Pate johtaa kansaa

Ilosaarirock voitti juuri pelatussa ottelussa Dog's ball-joukkueen Tampereelta, ja näin ollen selvitti tiensä välieriin. Seremoniamestarina kentällä hääri kakkoskentän sentteri Pate Karttunen. Turnauksen edetessä Karttusen rooli on kasvanut entisestään ja se on näkynyt myös kentän ulkopuolella. Ainoastaan oman kentän laitahyökkääjät näyttää olevan enää kavereita myös siviilissä. -No hittoakos tässä nöyristelemään, oma peli on kunnossa. Toivottavasti ratkaisupelien alkaessa myös muita alkaa tuo salibandy kiinnostamaan, toteaa Karttunen. -Olin toki suuressa roolissa myös Seinäjoen mestaruusvuonna, mutta muistelen että siellä ei ihan yksin tarvinnut pelata, sanoo Karttunen hieman turhautuneena. Nähtäväksi jää saako Pete omalla esimerkillään myös muun ryhmän yrittämään, vai ratkeaako mestaruus kenties numeron 29 huikeisiin yksilösuorituksiin.


Sirviö iloitsi avausmaalistaan

Ottelun hienoin hetki koettiin selkeästi puolustavaan rooliin profiloituneen Elli Sirviön viimeistellessä elämänsä ensimmäisen maalin. -Ei tätä vieläkään usko todeksi. Kai sen sitten ajallaan tajuaa kun tilastoja katselee. Anyway, ihan siga magee fiilis, sanoo Sirviö ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.


Loukkaantunut Lehikoinen valmennusryhmään

Toisessa ottelussa itsensä loukannut tähtihyökkääjä Tommi Lehikoinen sen sijaan jatkaa joukkueen valmennusryhmässä. Lehikoisen tärkeys joukkueen henkiseen puoleen on niin suuri, että mies päätettiin ottaa penkin taakse ratkaisupelejä ajatellen. -Onhan se hieno juttu kun porukka luottaa kokemukseen ja kuuntelee ohjeita vaihtoaitiossa. Erityisesti toivon parannusta Härkösen Matin aloituksiin. Kaveri on nyt pelannut kolme peliä voittamatta yhtään ainutta aloitusta. Se ei vaan yksinkertaisesti toimi enää tällä tasolla, sanoo Lehikoinen. -Nyt voitto Provinssista ja ollaan finaalissa, päättää Lehikoinen.

Olli Sorjonen, Kokkola, 26.1.2008 (olli.sorjonenilosaarirock.fi)

Tiimi hurmiollisessa vedossa

Vaikkakin joukkue on pelannut ensimmäiset kaksi ottelua hyvin, valmentajan poissaolo on silti ollut merkittävä takaisku tiimille. Ensimmäinen ottelu Ylexiä vastaan meinasi päätyä varsinaiseksi farssiksi, kun vastustaja otti ensimmäisessä erässä niskalenkin puolustuksestamme. Liekö yöllinen "matkustaminen" toiselta puolen Suomea väsyttänyt sankarimme vai oliko miehistöylivoima saanut aikaan ylimielisyyttä. Rivit koottiin toiseen erään jossa nelosketjun voimalla noustiin tasoihin ja lopputulos kirjattiin Ilosaarirockin voitoksi 4-7.

Toinen ottelu lähtikin sitten käyntiin jo varmemmin. Kaveri tuli hyvällä jalalla ja sai pidettyä pakan hyvin kassa, mutta olimme ottaneet opiksi edellisen ottelun heikohkosta puolustustuksesta ja päätimme keskittyä pelaamaan vain omaa peliä. Maalihanat aukesi jo ensi minuuteilla ja loppua ei näkynyt. Pelin tehokaimman esityksen tarjosi Katja Koiviston ja Ville Sissosen suvereeni peli hyökkäyspäässä joka johti useampaan maaliin. Sissonen 1+2 ja Koivisto 2+0. Pillin viheltäessä pelin päättyneeksi taululla 10-0 ja tästä jatketaan alkusarjan viimeiseen peliin. Vain voitto kelpaa.

Olli Sorjonen, Kokkola, 26.1.2008 (olli.sorjonenilosaarirock.fi)


Päävalmentaja Petri Varis epäiltynä dopingista! – Erotettu tehtävästään!

Juuri tulleen tiedon mukaan Ilosaarirockin päävalmentaja Petri Varis on epäiltynä doping-rikkomuksesta. Variksen A-näytteestä on löytynyt kiellettyjä aineita. Asian on vahvistanut seuran presidentti Markku Pyykkönen.

– Ikävä kyllä, doping-epäily on tosiasia ja tästä johdosta päävalmentaja Varis on erotettu tehtävästään. Ennen kuin B-näyte vahvistaa lopputuloksen, ei Varista nähdä penkin takana, kertoo Ravintola Jokelasta puhelimitse tavoitettu Pyykkönen.

Tilapäisesti vastuun valmennuksesta kantaa kokenut maalivahti Jussi Musikka.

– Jute on tottunut johtamaan puolustusta maalilta käsin jo aiemminkin, joten samoilla hikoiluilla menee varmasti myös hyökkääjien peluuttaminen, uskoo Pyykkönen.

Kotoaan joenrantahuvilastaan tavoitettu Petri Varis kiistää käyttäneensä kiellettyjä aineita ja on tilanteesta hämmentynyt.

– Kyllähän tässä on harmaalla alueella käyty, mutta mitään kiellettyjä aineita en ole ottanut, sanoo Varis.

Kysyttäessä syytä positiiviseen näytteeseen Varis toteaa lyhyesti:

– Se oli varmaan se nakki.

Lopulliset tulokset testistä saadaan vasta ensi viikolla, joten Varista ei Kokkolan turnauksessa nähdä.

– Toivon jätkille turnaukseen kaikkea hyvää. Ei tässä itsekään auta kotisohvalle jäädä, vaan etsin kuumeisesti joukkuetta, jonka mukana voin harjoitella valmentamista. Nyt viikonloppuna aion myös lämmittää kotona saunan ja kuunnella radiosta ottelulähetyksiä Kokkolasta. Jokipoikien peliin menen totta kai ja ehkä pyörähdän illalla Jet Set Barissa hyvien ystävieni Lauri Heinosen ja Jami Kaupin kanssa, kertoo Varis viikonlopun suunnitelmistaan.

Olli Sorjonen, Joensuu, 25.1.2008 (olli.sorjonenilosaarirock.fi)


Missä on Janne Hongisto?

Ilosaarirock teki lopullisen joukkueen valinnassa ratkaisun, joka yllätti tuolloin ja puhuttaa vieläkin joensuulaisia ja varmasti muitakin salibandyn seuraajia. Joukkueessa ylivoimaisesti suurinta palkkaa nostanut puolustaja Janne Hongisto jätettiin ulos turnausmiehistöstä.

Miten valmentaja Varis tai presidentti Pyykkönen on tullut tähän ratkaisuun? Äkkiseltään on lähes mahdotonta ymmärtää tilannetta, jossa parin viimekauden palkoilla Tohmajärven rikkaimmaksi noussut Hongisto jätettiin joukkueen ulkopuolelle. Varsinkin, kun Variksen ja Hongiston itsensä mukaan mitään erimielisyyksiä ei valmennuksen ja pelaajan välillä ollut. Ja pelaaja vieläpä omien sanojensa mukaan viihtyi Joensuussa erinomaisesti.

Olivatko syynä siis puhtaasti pelilliset esitykset? Todennäköisesti kyllä, koska suurella kohulla hankittu puolustaja ei täyttänyt häneen asetettuja odotuksia. Kentällä Hongisto oli pahimmillaan täysin pihalla ja huhujen mukaan vapaa-aika kului pääosin Kerubin Kuppilassa, jonka toimitusjohtajana kovapalkkainen puolustaja myös toimii. Kysyttäessä valmentajalta kommenttia Hongiston poisjääntiin, tyytyy Varis vaan toteamaan, että "Se tämä perinteinen tulos tai ulos. Ja Janne nyt vaan pelasi itsensä joukkueen ulkopuolelle."

– Kyllähän "Hoge" oli parhaimmillaan huikea ja pukukopissa erittäin tärkeä pelaaja, kommentoi puolestaan joukkueen kapteeni Asko Piiparinen.

Niin tai näin, tähti on poissa kisoista ja nähtäväksi jää miten se vaikuttaa Ilosaarirockin lopulliseen sijoitukseen Kokkolassa.

Olli Sorjonen, Joensuu, 25.1.2008 (olli.sorjonenilosaarirock.fi)


Päävalmentaja Varis luottavaisena Kokkolaan

Ilosaarirockin joukkueen tiedotustilaisuudessa Joensuun Kerubin Kuppilalla säteili keskiviikkona tyytyväinen mies, päävalmentaja Petri Varis. Päävalmentaja lähtee luottavaisin mielin kohti Kokkolassa pelattavia rock-salibandyn Suomen mestaruuskilpailuja tulevana lauantaina. Vuoden takaisesta epäonnistumisesta huolimatta Ilosaarirock on asettanut tavoitteet korkealle ja tavoittelee tosissaan mestaruutta. Joukkue on pääpiirteiltään sama, jolla se dominoi rocksalibandyä kahden vuoden ajan vuosina 2005 ja 2006, aivan kuten Mika Helkearo jääkiekon 1. divisioonaa omana aikanaan.


Ykköskenttä uusiksi

Muutamia muutoksia on kuitenkin viime kauden joukkueeseen tehty ja varsinkin asennepuoleen on harjoituskauden aikana kiinnitetty huomiota.

– Helsingin kisathan meni meillä aivan turistireissuksi. Ylimielinen asenne oli pahin vastustajamme, eikä omaa peliä saatu kuntoon turnauksen edetessä. Jo hyvin varhaisessa vaiheessa pelasimme itsemme ulos mitalipeleistä, muistelee päävalmentaja Petri Varis.

Kysyttäessä nimiä alisuorittajissa on Variksella nostaa heti muutamia nimiä esille.

– Meidän viimekisojen ykköskenttä pelasi huonointa salibandyä mitä olen aikoihin nähnyt. Sen takia esimerkiksi Asko Piiparinen ja Matti Härkönen saavat hakea nyt nöyryyttä kolmoskentästä. Ykköseen nostin hyvällä liikkeellä vuodesta toiseen painavat Lehikoisen, Ryhäsen ja Sirviön, jotta saadaan paine vastustajan maalille heti alkajaisiksi. Bussimatka on tottakai pitkä, mutta silti jalat on oltava mukana jo ensimmäisessä pelissä, Varis kertoilee.

Kakkoskentässä pelaavista nimistä etenkin paluumuuttaja Pate Karttunen on suurien odotusten kohteena.

– Karttunen on tehnyt ison määrän työtä palatakseen joukkueeseen ja onkin ollut harjoituksissa ryhmän tehokkain. Uskon että "Liimis" tulee kohoamaan korkealle, kun turnauksen lopussa katsotaan pistepörssiä, ennustaa Varis ja luo näin lisää paineta Karttuselle.

Kakkosessa pelaa myös porukan ainut ulkomaalaisvahvistus Mariska.

– Hyvä liike on ollut Mariskan vahvuus jo vuosia ja sitä se on edelleen. Siinä vauhdissa on moni puolustaja vuosien saatossa ajautunut kuuluisalle kebab-kioskille, virnistelee Varis.


Ylimieliset surffaajat pienenpään rooliin

Kolmoskentässä pelaavat viimekauden surffailijat kapteeni Piiparisen johdolla.

– Katsellaan löytääkö pojat kiinnostuksen peliin huomattavasti viimevuotta pienemmässä roolissa. Toiseen lepsuun vuoteen ei ole enää tuolla iällä varaa, jos meinaa näitä hommia jatkossakin tehdä. Laitoin pojille Kokkosen Jennin samaan kenttään, niin pysyypähän katse ainakin pelissä, Varis maalailee.

Neloskenttä poikkeaa siinä mielessä totutusta, että siellä juoksuvoimaa löytyy vaikka muille jakaa. Hannu Niskanen ja Aleksi Nykänen ovat käyneet läpi kaikki Ilosaarirockin juniorijoukkueet, joten omankylän pojista on kyse.

– Onhan se huikean hienoa, kun voi nostaa omista junioreista ukkoja edustukseen. Nuorisokenttä tulee saamaa paljon vastuuta myös erikoistilanteissa, lupaa Varis.

Puolustus on ollut Ilosaarirockin vahvuus joukkueen juhliessa mestaruutta ja sitä se on myös tänävuonna.

– Laukkasen Harrihan se johtaa sitä porukkaa ja pelaa huikean isoja minuutteja illasta toiseen. Hannu Sallinen ja Toni Kortelainen kuuluvat taasen siihen porukkaan, jonka on nostettava tasoaan. Uusista tulokkaista esille nostan ennen kaikkea Paavilaisen Antin, joka antaa kentällä rauhan meidän taitaville pelaajille. Toivottavasti vaan "Upin" hermokontrolli pitää, eikä ylilyöntejä nähdä, päättää Varis lehdistötilaisuuden.

Turnaukseen valmistautuminen ei ole sujunut kuitenkaan täysin toivotusti. Mukaan mahtuu myös epäonnea. Viime kauden joukkueesta jäivät pois niin Janne Sivonen kuin Ville Härkönen. Loukkaantumiset vaivaavat näitä kahta puolustuksen tukipilaria ja varsinkin Härkösellä lienee edessä pitkä tauko.

– Kyllä siinä pari yötä tuli valvottua kun kuulin että Sivonen joutuu jättämään kisat väliin. Siinä jää iso tontti täytettäväksi puolustuksessa, täytyy vaan luottaa että muut äijät pystyvät nostamaan tasoa. Viime aikoina Jannen otteet seurajoukkueessaan Stellassa ei oikein ole sujuneet siten mihin miehen kohdalla on totuttu. Peliaika on jäänyt väliin. Sivonen soitti henkilökohtaisesti mulle ja kertoi keskittyvänsä harjoittelemaan kotipuolessa ja jättää näin kisat väliin. Tietääkseni Jannella tähtäimenään seurasiirto 51koodin talliin. Totta kai ymmärrän tämän ja toivotan Jannelle onnea ja toivon että mies olisi jatkossa taas käytössämme, kertoo päävalmentaja Varis.

Kisojen yllättäjiksi asiantuntijat ovat veikanneet kakkoskenttään tiensä raivanneita Ville Sissosta ja Jaakko Santaniemeä.

– Sissosen Villelta odotan kyllä paljon. Lyhyesti sanottuna maaleja, maaleja, maaleja. Treeneissä mies on jo väläytellyt ja myös harjoituspelit antavat odottaa paljon. Jalkoja löytyy vaikka muille jakaa. Perkkiön Kimmo puolestaan lähtee pelaamaan entiseen kotikaupunkiinsa ja jokainen tietää että taitoa mieheltä löytyy ison kokonsa lisäksi. Iso pelaaja, jonka roolina on näyttää muille mallia. Omat juniorit Paavilaisen Upi ja Nykäsen Älö oli tosiaan helppo nostaa joukkueeseen, kun olen koko urani poikien otteita saanut läheltä seurata. Luottomiehiä, jatkaa selvästi jo huojentunut Varis.

Maalivahtipeli on aikaisemmissa turnauksissa ollut yksi Ilosaarirockin joukkueen vahvuuksista. Niin nytkin.

– Joo Musikan Jussi on loistovireessä. Mies on treenannut tosi kovaa viimeiset kuukaudet ja kiloja on karissut pois aivan roppakaupalla. Kuntotestit kertovat että mies on timanttisen kovassa kunnossa, jatkaa tyytyväinen päävalmentaja.


"Seinäjoki ja YleX pahimmat vastustajat"

Pahimmat vastustajat lienevät päävalmentaja Variksen mielestä Seinäjoen Provinssirock ja YleX.

– Seinäjoki on vuodesta toiseen suoltanut kovia pielimiehiä ja niitä löytyy myös tämän kauden joukkueesta. Jokainen valmentaja ottaisi joukkueeseensa Pihlajaniemen Harrin tai Jokipiin Mikon kaltaiset taitopelaajat. Jätkien asenne on kuitenkin se miinuspuoli. Miehet ei tahdo mahtua edes omaan pukukoppiinsa. Samasta syystä myös Koiviston Juha jättää turnauksen väliin. Onnistuessaan kuitenkin erittäin vaarallinen joukkue.

– YleX on pelannut viime aikoina hieman ailahtelevasti. Lisäksi Lounelan Jusu näyttäisi puuttuvan joukkueesta ja se ei yksinkertaisesti voi olla näkymättä joukkueen otteissa. Tosin materiaali on kyllä muuten laaja ja ratkaisijoita löytyy. Sanoisin kuitenkin että kyllä meidän pahin vastustaja ollaan me itse. Pää kylmänä ja hyvä tulee, päättää Varis.

Yleistunnelma on joka tapauksessa Ilosaarirockin joukkueessa hyvä ja turnauksesta voidaan odottaa myös tulosta.

– Joo ehdottomasti. Ihan omaa peliämme lähdemme pelaamaan. Tästä on hyvä jatkaa, päättää Varis.

Olli Sorjonen, Joensuu, 23.1.2008 (olli.sorjonenilosaarirock.fi)


Ilosaarirockin presidentti Pyykkönen: "Tavoitteena mestaruus!"

– Niinhän se on, että tällä tasolla pelatessa ei voi olla muuta tavoitetta kuin mestaruus. Siihen on tehtävä töitä niin joukkueen johdon, pelaajien, kuin valmentajankin. Variksella alkaa olla aika näyttää saako hän irti joukkueesta sen potentiaalin mitä siinä on, seuran presidentti Markku Pyykkönen toteaa lyhyesti.

Joukkueen taloudellinen tilanne on tällä hetkellä sitä luokkaa, että uuden valmentajan pestaaminen ei olisi rahasta kiinni.

– Fyrkkaahan nimittäin on, ilmoittaa Pyykkönen.

– Kyllä tänne tulijoita olisi. Koivisto Seinäjoelta soittelee viikoittain että onko paikka vapaana. Samoin Merimaa Helsingistä. Varis nauttii kuitenkin seurajohdon sekä pelaajien täyttä luottamusta ja spekulaatiot valmentajan vaihtumisesta juuri turnauksen alla voidaan unohtaa, päättää Pyykkönen.

Olli Sorjonen, Joensuu, 23.1.2008 (olli.sorjonenilosaarirock.fi)


Kimmo Perkkiö Ilosaarirockin joukkueseen

Veteraanipuolustaja Kimmo Perkkiö on liittynyt viimehetkellä Ilosaarirockin joukkueeseen. Perkkiö pelaa todennäköisesti heti turnauksen avausottelussa.

Perkkiö harjoitteli koko vuoden Lehmon Urheilijoiden kanssa, mutta jäi viimehetkellä ilman sopimusta. Janne Sivosen loukkaannuttua juuri kisojen alla tuli joukkueen puolustukseen vajaus.

Kimmo Perkkiö on 43-vuotias, 196-senttinen ja 59-kiloinen puolustaja, joka aloitti uransa jo 80-luvun alussa. Perkkiö on ollut pelaamatta kaksi edellistä kautta, mutta on pitänyt kuntoaan kyllä omatoimisella treenillä.

&ndashM Odotamme Perkkiöltä fyysistä pelaamista. Pitää kuitenkin muistaa hänen pitkä taukonsa kentiltä ja antaa herralle aikaa päästä pelikuntoon, muistuttaa Ilosaarirockin päävalmentaja Petri Varis.

Olli Sorjonen, Joensuu, 23.1.2008 (olli.sorjonenilosaarirock.fi)


Ilosaarirockin joukkue Rock Salibandyn SM-kisoissa Kokkolassa lauantaina 26.1.2008

667 Panu Hattunen (Ilosaarirock, 51koodia-crew, Luoti- ja Carther -yhtyeiden laulutaiteilija)
"Etari" häikäisee yhtyeitä valoilla ja vastapelaajia äärimmäisen ärhäkällä kääntölaukauksella.

75 Matti Härkönen (Samettivallankumous ja Oscar H.O.T Quartet)
Voimahyökkääjästä taitopelaajaksi parissa kuukaudessa...

29 Pasi Karttunen (51koodia-, Kumikameli- ja Eläkeläiset-crew)
"Liimis" kuljettaa turvallisesti perille, sekä popparin että sählypallon.

24 Pekka Kupiainen (Ilosaarirock & HC Todellisuus) A
Pekka kuljettaa vähemmän turvallisesti perille, sekä popparit että sählypallon.

99 Katja Koivisto (Ilosaarirock-aktiivi)
Rauhallinen ote kentällä ja sen ulkopuolella on Katjan tavaramerkki.

84 Jenni Kokkonen (Ilosaarirock & HC Ilotytöt)
Näyttävä kentällä ja sen ulkopuolella.

22 Toni Kortelainen (Pool ja County Beat)
"Kölli" voi pelata maalivahtina, puolustajana, hyökkääjänä. Yleismies niinkö sillai...

2 Harri Laukkanen (Ilosaarirockin anniskeluvastaava) A
Puolustuksen johtohahmo pitää myös huolen nesteytyksestä.

10 Tommi Lehikoinen (Pikku-bändi & Oscar H.O.T. Quartet/Säveltäjä)
Joukkueen todellinen tähtipelaaja, jonka "kynästä" lähtee tarkat laukaukset ja hienot sävellykset.

7 Mariska (Sooloartisti)
Ulkomaan (HKI) vahvistus tuo joukkueeseen johtajuutta ja määrätietoisuutta.

19 Jussi Musikka (51koodia, Kumikameli, Ajankuva & James Ex, Malse & The Boogie Boys, Loozer, Jjblues, Lahna, Muuro & The Band, Östersjö Runckerö, The Satans, Band Of Bygmies, 10 Vaille 2 Sade, Senators ja Pool-yhtyeen roudari)
Hiki ja hienot torjunnat!

27 Hannu Niskanen (Ilosaarirock)
Hitto että juoksee kovasti...

47 Aleksi Nykänen (Ilosaarirockin kuljetusvastaava)
Koko harjoituskauden maalilla pelannut "Älö" kokeilee siipiään kenttäpelaajana. Siitä vaan!

14 Antti Paavilainen (Ilosaarirockin rakennusvastaava)
Joukkueen kuumakalle ja poliisi. Keep your head up, "Upi" is back!

50 Asko Piiparinen (Ilosaarirock) C
Kapteeni, joka pelaa huikeita minuutteja illasta toiseen. Ei uskois.

11 Tuomas Ryhänen (kitarataiteilija, Moonday)
Kädet, liike ja nöyryys. Siinä monille tavoiteltavaa.

51 Hannu Sallinen (51koodia, Ruma Episodi & Wicked Area)
Hannulta odotetaan tehoja, tehoja ja tehoja. Voisiko olla tänään se päivä...?

911 Jaakko Santaniemi (Hurmos Titsor)
Piiparisen viimehetken kiinnityksiä. Joukkueen rookie nro. 1

25 Ville Sissonen (Hurmos Titsor)
Piiparisen viimehetken kiinnityksiä. Joukkueen rookie nro. 2

0 Elli Sirviö (Kerubin Kuppilan ravintolapäällikkö)
Kova tyttö höpöttämään ja yrittämään. Jokohan tänä vuonna maalihanat aukeaa?


< takaisin

Joensuun Popmuusikot ry, PL 240, 80101 Joensuu — infoilosaarirock.fi