Rokkia kohti ja Kohti Rokkia

Kevät alkaa jo olemaan niin pitkällä että Sulon päivään on enää vain lyhyt hetki. Kuten jo perinteeksi on muodostunut, julkaisemme Ilosaarirockin ensimmäiset varmistuneet artistivieraat 13.2. Siinä samassa rytäkässä myös nämä verkkosivut saavat uuden, vuoden 2009 Rokki-ilmeen. Ensi kesän Ilosaarirock järjestetään 17.-19.7.

Vaikka Rokin ohjelman rakentaminen onkin jo hyvässä vauhdissa, otamme edelleen vastaan hyviä ja ennen kaikkea hyvin perusteltuja artistiehdotuksia keskustelupalstallamme.

Kevään tulo tietää myös Ilosaarirockin ennakkotapahtumana toimivaa Kohti Rokkia -konserttia. Paikkana toimii edellisten vuosien tapaan Joensuu Areena, päivämäärä on lauantai 11.4., ovet avautuvat kello 18 ja tapahtuma jatkuu puolille öin. Esiintymässä nähdään tuolloin PMMP, Ismo Alanko Teholla ja Maj Karma. Paikallista osaamista esittelee kohtapuoliin uuden pitkäsoittonsa julkaiseva Melankolics. Tapahtuma on ikärajaton ja 25 euron hintaisten pääsylippujen myynti alkaa perjantaina 13.2. Lippupalvelussa sekä Joensuussa levykauppa Levy-Eskoilla. Sulon päivänä täältä Ilosaarirockin sivuilta löytyy myös yksityiskohtaisempi infopaketti tapahtumasta.

Tästä se lähtee taas, nimittäin Rokinodotus, rok rok,

Verkkotoimitus

Ilosaarirock on Green'n'Clean

Yhdessä teemme ympäristöystävällisemmän festivaalin

Green'n'Clean Euroopan Festivaalijärjestö Yourope on myöntänyt Ilosaarirockille kansainvälisen Green'n'Clean -ympäristöpalkinnon. Green'n'Clean –merkin tavoitteena on saada niin festivaalijärjestäjät kuin yleisökin kiinnittämään tarkempaa huomiota ympäristön suojeluun ja keskustelemaan ympäristöasioista avoimemmin.

Ilosaarirockissa on tehty vuosia töitä sen eteen, että festivaalin ympäristövaikutus olisi mahdollisimman pieni. Vuosien mittaan Rokki on kiinnittänyt erityistä huomiota muun muassa vihreän energian hyödyntämiseen, jätemäärien vähentämiseen ja julkisen liikenteen suosimiseen.

Festivaaleilla on iso vaikutus ympäristöön. Kun suuri joukko ihmisiä kokoontuu samaan paikkaan, tulee hauskuuden mukana aina myös ympäristöön vaikuttavia asioita: liikenne, melu, jätevesi, jätteet ja päästöt. Uskomme, että pyrkimällä pitämään ympäristövaikutukset pieninä tarjoamme yleisölle entistä suuremman festivaalinautinnon.

Green'n'Clean -palkinnon tarkoituksena on nostaa esiin ympäristöystävällisiä festivaaleja. Green'n'Cleanin tavoitteena on myös taata, että festivaalia kehitetään jatkossakin kestävän kehityksen näkökulmasta ja että sen järjestelyissä otetaan huomioon liikenne, jätehuolto, energiatehokkuus sekä kestävä hankintapolitiikka. Luonnonvarojemme suojeleminen ja keskustelu vihreistä arvoista yleisön, yhteistyökumppaneiden ja festivaalin järjestäjien kesken on avain vihreämpään tulevaisuuteen.

Ilosaarirockin vihreät periaatteet

  • Vihreän sähkön suosiminen
  • Kierrätyksen tehostaminen
  • Julkiseen liikenteeseen ja kimppakyyteihin kannustaminen
  • Hankinnoissa kestävyyden, reilun kaupan ja paikallisuuden suosiminen