Amorphis

20 vuotta täyttävä Ilosaari-veteraani tuo Laulurinteelle taatusti mukaansa tempaavan sikermän jylhää rockausta.

Metalli on nyky-Suomessa kansanmusiikkia. Murjaisu saattaa kuulostaa kaustislaisista herjaukselta, mutta kun katsoo uudella vuosituhannella tapahtunutta raskaan rockin nousua, on lausetta vaikea kiistää. Suomimetallin veteraaniyhtye Amorphis on loistava keulakuva uudelle kansanmusiikille.

Kaksikymmenvuotista taivaltaan juhlistava Amorphis onnistui murtautumaan kansainvälisille markkinoille jo 1990-luvun keskivaiheilla – hyvissä ajoin ennen Nightwishiä, HIMiä, Children of Bodomia tai nykyisiä folk metal -suosikkejamme. Läpimurto tapahtui kunnioittamalla kotimaisia perinteitä. Yhtye ammensi lyriikkansa suomalaisen kulttuurin peruspilarista Kalevalasta ja sen sisarteoksesta Kantelettaresta. Vuoden 2004 laulajanvaihdoksen jälkeen Amorphis on löytänyt uutta intoa tekemiseensä ja takonut kiitettävään tahtiin levyjä, joilla on keskittynyt Kalevalan mieshahmoihin Kullervoon (Eclipse, 2006), Lemminkäiseen (Silent Waters, 2007) ja Ilmariseen (Skyforger, 2009).

Amorphisin suosio on kasvanut laulajanvaihdoksen jälkeen, mitattiin sitten radiosoittoa, levymyyntiä taikka keikkakysyntää. Nykyään helsinkiläiset maailmankiertäjät saavat materiaalistaan kasaan takuulla viihdyttävän hittipotpurin, joka kestää kaikki Ilosaarirockin ylivertaisen yleisön asettamat haasteet. Joten tervetuloa tutuille laulumaille, vanhat kuomat!


www.amorphis.net
myspace.com/amorphis


< takaisin

Amorphis