Bad Religion (USA)

Yhteiskunnan mätäpaiseiden puhkomista 30 vuoden kokemuksella

Maailma tarvitsee Bad Religionia. Jo 30 vuotta täyttävä melodisen hardcorepunkin mestari perustettiin aikanaan, koska yhteiskunta oli vialla ja vaati korjausta. Kolmen vuosikymmenen, neljäntoista pitkäsoiton, satojen keikkojen ja loputtomien tiedostavaa raivoa uhkuvien laulujen jälkeen yhteiskunta on yhä pilalla, mutta yrityksestä Bad Religionia ei voi syyttää. Yhtyeen taistelutahto ei ole tippaakaan taantunut, sen Bad Religion saapuu 30-vuotisjuhlakiertueensa myötä Ilosaarirockiin todistamaan. Ristiraksipaidat esiin ja nyrkki pystyyn, tätä on nimittäin odotettu!

Bad Religionista tulee monelle ensimmäisenä mieleen yhtyeen punamustavalkea logo sekä 1990-luvun valtaisa hitti Punk Rock Song. Kaliforniapunkin esimarssijoiden merkitys on kuitenkin huomattavan suurempi. Bad Religion lukeutuu lyriikkansa puolesta maailman tärkeimpiin kantaaottaviin rockyhtyeisiin ja on musiikillisesti tyylisuuntansa ehdotonta huippua. Yhtyeen tavaramerkkiä – punkin wall-of-soundia – on jäljitelty lähes jokaisessa maailmankolkassa ja lukemattomat bändit ovat nimenneet Bad Religionin esikuvakseen. Laulaja Greg Graffinin tyyli huutaa pessimistisen melodisesti yleisölle yhteiskunnan mätäpaiseista on muovannut loputtomien seuraajien kansoittaman kolon hardcoren ja punk rockin välimaastoon. Yhtye on ryhtynyt myös sanoista tekoihin taistelussa tuulimyllyjä vastaan. 2000-luvulla jälleen yhtyeeseen liittyneen alkuperäiskitaristi Brett Gurewitzin perustamasta Epitaphista on muodostunut maailman johtava vaihtoehtolevyjä julkaiseva riippumaton levy-yhtiö.

Elämänsä kunnossa oleva kolmekymppinen Bad Religion saapuu Ilosaarirockiin mukanaan kauan odotetun viidennentoista pitkäsoittonsa uudet taistelulaulut. Viimeisimmillä levyillään Greg Graffin ja Mr. Brett ovat palanneet uran alkuvaiheen raivokkaampaan ilmaisuun ja energiaa ryöppyäviin katkeransuloisiin anthemeihin. Yhtyeen livekeikkojen intensiteetti ei jätä toivomisen varaa ja kunniakkaasta historiasta löytyy valtava määrä iskusävelmiä taistelutahdon nostattamiseen. Ilosaarirockiin saapuva Bad Religion on melkoinen punkrockin dream team: alkuperäiskolmikon seurana kitaran varteen tarttuvat Greg Hetson legendaarisesta Circle Jerks-yhtyeestä sekä hardcorepioneeri Minor Threatin Brian Baker. Näinköhän malttaa odottaa heinäkuulle asti?


www.badreligion.com
myspace.com/badreligion


< takaisin

Bad Religion