Chisu

Draama ja leikki

Chisun tapauksessa lienee tarkoituksenmukaista ja vähintäänkin kohtuullista puhua moniosaajasta: hän on ansioitunut laulajana, säveltäjänä, sanoittajana, sovittajana, äänittäjänä, tuottajana ja muusikkona. Kahden soololevyn, vuonna 2008 julkaistu Alkovi sekä vuoden 2009 Vapaa ja yksin, lisäksi Chisun kosketusta on voitu kuulla monessa muussakin yhteydessä Antti Tuiskusta Särkänniemen kummitusjunaan. Jotkut ne vaan osaavat!

Chisu yllätti monet kulisseista kun ensisingle Mun koti ei oo täällä nousi radioaaltojen harjalle. Viimeistään viimevuotinen kakkosalbumi kuitenkin varmisti, että nimi tuli tutuksi jotakuinkin kaikille. Sekä hittikanavien ystäville että musiikkilehtien arviopalstoja syynääville musafriikeillekin. Vapaa ja yksin on rohkea, persoonallinen ja luova kokonaistaidontäyte, jonka kuunteleminen on usein kuin elokuvan katsomista. Laulujen maailmat ja tunnelmat vaihtelevat huikean dramaattisista tilanteista leikkisiin tuokioihin kaiken pysyessä tiiviisti koossa viimeistään Chisun valloittavan tulkinnan myötä. Nykyaikaisemmat vaikutteet sulautuvat sujuvasti yhteen jopa vanhoista iskelmistä muistuttavien piirteiden kanssa ja kuulijaa viedään yllätyksestä toiseen. Myös tekstien kuvasto on rikasta. Sydänsuruista ja -iloista voi laulaa aivan hyvin samalla levyllä ja osuvuudella lama-ajan ongelmien ja keijujen kanssa, kuunnelkaa vaikka.

Levyn laatu ei jäänyt huomaamatta yleisöltä eikä kriitikoilta ja Emma-ehdokkuuksiakin Chisulle osui peräti seitsemän kappaletta. Näistä lähtökohdista on hyvä suunnata kohti Ilosaarirockia ja muutakin tulevaa. Mitähän aluevaltauksia Chisu vielä tällä vauhdilla ehtiikään tekemään?


www.chisu.fi
myspace.com/chisumusic


< takaisin

Chisu