Circle

Aluton ja loputon riffijyräys ajan ja paikan toiselle puolelle

Muutama hehtolitra vettä on virrannut Kokemäenjoessa sen jälkeen kun Circle soitti ensimmäisiä tahtejaan Porissa vuonna 1991. Yhdeksäntoista vuotta myöhemmin suomalaista vaihtoehtomusiikin kenttää on hyvin vaikea kuvitella ilman Circleä, niin ilmeinen on yhtyeen vaikutus lukemattomiin kotimaisiin orkestereihin. Yhtyeen nokkamiehen Jussi Lehtisalon ja kumppaneiden näyttäessä tietä on Porista puskenut maailmalle hämmentävä määrä mielenkiintoista musiikkia.

Circlen musiikkia on hankala lokeroida siksi, että se on uransa aikana tarjonnut näkemystään niin monista musiikkigenreistä. Alkuaikojen krautrock-junnauksesta on siirrytty ambient-maalailuun ja edelleen hevimetalliin. Kaikki tämä on tehty tyylillä, jossa ensimmäisistä soivista sekunneista lähtien esittäjän tunnistaa Circleksi. Kunnioitettava ura on tarkasti dokumentoitu: Circle on ehtinyt julkaista noin parikymmentä studioalbumia ja yhtä paksun nivaskan livelevyjä. Kun genret loppuvat, niitä voi keksiä lisää, ja Circle onkin ollut yhtenä osasena lanseeraamassa käsitettä NWoFHM, New Wave of Finnish Heavy Metal.

Circlen päämarkkina-alue on aina ollut Suomen rajojen ulkopuolella. Sanomaa on levitetty mittavilla Euroopan ja Pohjois-Amerikan kiertueilla ja ulkomaille on syntynyt yhtyettä liki fanaattisesti seuraava fanikanta. Circlen livekeikat poikkeavat totutusta: improvisaatio on laaja-alaista, mitä tahansa voi tapahtua ja yhtye saattaa yllättää yleisönsä soittamalla pelkästään julkaisematonta materiaalia. Tälle orkesterille toimivan livebiisin mitta on parikymmentä minuuttia, se on aika jona Circlen helvetinkoneen riffijyräys piiskaa yleisön hypnoottiseen transsiin, ajan ja paikan toiselle puolelle.

Circlen edellinen Ilosaarirock-esiintyminen tapahtui vuonna 1998, eikä yhtye ole viime vuosina Suomessa laajemmalti keikkaillut. Festivaalivieraille tarjoillaan nyt annos harvinaista herkkua.


www.circlefinland.com
myspace.com/circlefinland


< takaisin

Circle