DJ Shadow (USA)

Puhdasta ja pyyteetöntä rakkautta musiikkiin

Jotain uutta ja ihmeellistä oli tapahtumassa Kaliforniassa 90-luvun puolivälissä. Joshua "DJ Shadow" Davis vietti aikaansa valtavan levykokoelmansa parissa ja hautautui levykauppojen kellareihin etsimään sämplejä kauan unohdetuilta vinyyleiltä. Nämä lukemattomat työtunnit kristallisoituivat albumiin Endtroducing..... ja loppu on populaarimusiikin historiaa. Tämä kokonaan sämpleistä rakennettu albumi rikkoi genrerajoja, myllersi kokeellisen hip-hopin kentän ja teki välittömästi DJ Shadow'sta yhden elektronisen musiikin suurimmista nimistä.

Perfektionistina tunnettu DJ Shadow on julkaissut uusia albumeita harvakseltaan. The Private Press (2002) ja The Outsider (2006) jatkoivat tutkimusmatkaa uusiin maailmoihin. Mutta yhä edelleen läsnä on se tunnistettava, haikean kaunis tunnelma, jossa sämplet ja luupit pelaavat saumattomasti yhdessä. Tämä on modernia rytmimusiikkia, vaikkakin vanhoista palasista koostettuna.

Tuotantometodeistaan huolimatta DJ Shadow'n musiikki ei kuulosta teknisen kylmältä suorittamiselta vaan orgaaniselta instrumentaalimusiikilta, jonka takaa loistaa puhdas ja pyyteetön rakkaus musiikkiin. Keikoilla DJ Shadow yhdistää ranteitarikkovan levynpyörityksen huikeisiin visuaaleihin ja taikoo konevuoren uumenista suurta draamaa. Tulkaa katsomaan miten YleX-teltta muutetaan valtavaksi tanssiareenaksi.


www.djshadow.com
myspace.com/djshadow


< takaisin

DJ Shadow