Eppu Normaali

Takamaan jääräpäät

Eppu Normaalin synnyinseudulta Ylöjärven Takamaalta kumpuaa jääräpäisyys, jossa tehdään mitä halutaan, miten halutaan ja milloin halutaan. Tämä piirre on tönäissyt Eppu Normaalin tallaamaan omaa polkuaan itsepäisesti alusta saakka. Bändi ponnisti julkisuuteen suomipunkin ensimmäisestä aallosta, mutta varsin pian punkin usein huvittavankin tiukat raamit kävivät ahtaaksi. Punk taatusti auttoi Pantsea, Marttia ja kumppaneita ymmärtämään lopullisesti, että he voivat tehdä ihan mitä huvittaa. Ja sillä periaatteella bändi onkin toiminut omassa universumissaan jo yli 30 vuotta.

Vuosikymmenten matkalla on ärsytetty musiikkikriitikoita, rokkipoliiseja, uskonnollisia piirejä, katkottu useampi mikrofoninjalka, myyty loppuun isoja areenoita, istuttu kaunismaalisessa keikkabussissa kilometri jos toinenkin ja ennen kaikkea tehty mahtimäärä hienoa ja kestävää musiikkia. Tästä oivan näytteen antaa vaikkapa 101 Eppu-klassikkoa samojen kansien välissä tarjoava Jackpot-kokoelmaboxi. Kaiken ytimessä on kuitenkin viime kädessä juuri se tärkein – musiikki.

Miten helppoa mahtaa olla Eppu-viisikolle biisilistan tekeminen keikalle? Taitaa pohtiessa kulua mokkaa pannu tai parikin. Biisilistan laadinta jätettäköön orkesterin tehtäväksi, mutta riittävästi kahvetta luvataan toimittaa pukuhuoneeseen.

On todella suuri kunnia toivottaa pitkästä aikaa Ilosaarirockin päälavalle Eppu Normaali.


www.eppunormaali.fi


< takaisin

Eppu Normaali