Faith No More (USA)

Taivaassa tehty liitto

Faith No More: Epic, Ashes To Ashes, Digging the Grave, Midlife Crisis, Evidence... Kuvitelkaa nämä laulut Laulurinteen illassa. Vierellä reilut kaksikymmentätuhatta uutta ystävää huutamassa hymy leveästi naamaa koristaen. Takana päivä aurinkoa, nauramista ja festivaalia. Miten tätä ei ole tapahtunut ennen? Ilosaarirock ja Faith No More kuuluvat yhteen ehdottomasti, syvästi ja täydellisesti.

Kalifornialainen Faith No More on yhtye jonka arvo jatkaa kasvamistaan vuosi vuodelta. Faith No More kerää liikuttavaa kunnioitusta miltei kaikkialla maailmassa. Yhtyeen omalaatuinen sekoitus vaihtoehtometallia, funkia ja taiteellista kunnianhimoa yhdistää hevikansan poppareihin ja nuorison vanhempiin. Faith No Moresta ei yksinkertaisesti voi olla pitämättä. Kuusi studioalbumia julkaissut ryhmä on vaikuttanut syvästi modernin rockmusiikin kehitykseen, esimerkiksi männä vuosina musiikkimaailmaa ravistellutta nu-metallia tuskin olisi sellaisenaan olemassa ilman Faith No Morea. Nuoret bändit ovat soittaneet yhtyeen hittejä bänditapahtumissa Idahosta Ilomantsiin ja ties kuinka monen illanistujaisten pikkutunneilla King for a Day... Fool for a Lifetime on kaivettu esiin. Harva yhtye kykenee yhdistämään musiikkifanit näin täydellisesti. Juuri siksi Faith No More on täydellinen esiintyjä Ilosaarirockiin. Ilosaaren yleisö ansaitsee Faith No Moren ja Faith No More ansaitsee Ilosaaren yleisön.

Mike Pattonille vierailu Ilosaarirockiin ei ole ensimmäinen. Yltiökarismaattinen esiintyjä vakuutti viimeistä milliä myöten täyteen pakatun teltan toissa vuonna Mondo Canen ja sinfoniaorkesterin kanssa. Ilosaarirockin historissa tuskin on koskaan koettu samanlaista kollektiivista hurmosta kuin Pattonin tulkitessa italoiskelmän ikivihreitä. Faith No Moren astellessa Laulurinteelle voi odottaa jotain vielä huomattavasti hienompaa. Bändi on viime vuoden paluunsa jälkeen piiskannut yleisön kiimaan jokaisella esiintymisellään. Voi olla, että yhtye on vuonna 2010 uransa kovimmassa vedossa. Miten tässä enää voi malttaa heinäkuuhun. Tule kesä, nyt ja heti!


www.fnm.com
myspace.com/faithnomore


< takaisin

Faith No More