Imogen Heap (UK)

Hypnoottinen matka unen ja valveen rajamaille

Brittiläinen laulaja-lauluntekijä Imogen Heap on monilahjakkuus, multi-instrumentalisti ja raskaan sarjan artisti. Hänen itse kirjoittamansa, säveltämänsä ja kotistudiossaan laulamansa, tuottamansa ja äänittämänsä albumi Ellipse (2009) palkittiin juuri äskettäin Grammy-palkinnolla.

Mutta paljon on ehtinyt tapahtumaan jo ennen tätä. Vuoden 1998 debyyttialbumi iMegaphone esitteli nuoren ja itsevarman artistin, joka osaa musiikissaan yhdistellä rohkeasti erilaisia tyylilajeja. Levy-yhtiönsä sähläämisen takia ilman julkaisijaa jäänyt Imogen ei jäänyt tilannettaan murehtimaan, vaan julkaisi läpimurtoalbuminsa Speak for Yourself oman levymerkkinsä kautta. Speak for Yourselfin raidat kelpasivat niin elokuviin kuin tv-sarjoihin ja kansainvälinen suosio seurasi nopeasti perästä. Jotain mystistä ja elämää suurempaa tässä naisessa on, niin laaja ja asialle omistautunut fanijoukko hänen tekemisiään Internetin ihmemaassa seuraa.

Imogen Heapin musiikin kuvailu tuntuu yhtä vaikealta kuin monitahokkaan tunkeminen liian pieneen ja väärän muotoiseen reikään. Äänimaisema on orgaaninen ja hengittävä, mutta käytetty soitinarsenaali ei akustisten instrumenttien ohella kaihda tietokoneita tai sämplereitä. Elektroniset soundit yhdistyvät saumattomasti kitaroihin, viuluihin ja eksoottisempiin soittimiin. Kaiken yläpuolella soi Imogen Heapin hypnoottisen kaunis ja uskomattoman monialainen ääni. Parhaan taiteen tapaan tämä musiikki koskettaa kuulijoitaan syvältä. Tulkaa vierailulle Imogen Heapin maailmaan, sinne unen ja valveen rajamaille.


www.imogenheap.com
myspace.com/imogenheap


< takaisin

Imogen Heap