Insomnium

Palkintokaapin tyhjentänyt melankolisen aaltoilun mestari saapuu keskelle aurinkoista festivaalia, ja sekös tummien vesien tulkeille sopii!

Vaikka hippi menisi töihin, hipin soittoharrastuksesta voi silti sukeutua aika riemukas suksee. Esimerkki: Pohjois-Karjalan oma Insomnium. Maailman korkeakoulutetuimpiin lukeutuva metallikvartetti osoittaa, että työn ja huvin yhdistäminen ei ole niin vaikeaa kuin Jack Torrance vuoristohotellissaan kuvitteli. Kolmetoista pitkää vuotta sitten joensuulaisessa lukiossa perustettu yhtye on noussut sitkeästi, vastoinkäymisten kautta suomalaisen metallin eliittiin. Kansallisromanttisesti maisemoivasta metsäläismusiikista ei ole matkan varrella tarvinnut tinkiä vähääkään, ja keikoilta töihin on useimmiten ehditty.

Tällä hetkellä Insomniumilla pyyhkii hyvin. Yhtye julkaisi viime vuonna neljännen levynsä, joka ylitti heittämällä erittäin korkealle viritetyt odotukset. Osoituksena tästä Finnish Metal Expossa hevikansa äänesti Insomniumin voittoon sekä vuoden bändi-, että vuoden levy-kategorioissa. Saavutus on melkoinen, tapahtuma kun on nimensä mukaisesti keskittynyt vain ja ainoastaan metallimusiikkiin. Ilosaarirockissa useasti esiintynyt orkesteri saapuu festivaaleille elämänsä kunnossa. Ja sehän meille kelpaa. Insomniumin perinnehenkinen melankolinen aaltoilu sopii festivaalin tunnelmaan kuin nakutettu. Selvää on, että vaikka vaatekaapissa keikkuisi tohtorinhattu, tämän pumpun kohdalla se ei tee esiintymisestä akateemisen jäykkää!


www.insomnium.net
myspace.com/insomniumband


< takaisin

Insomnium