Jukka Poika & Sound Explosion Band

Suomireggaen nuoret kummisedät

Mikä yhdistää yhtyeitä Soul Captain Band, Salamaryhmä, Kompostikopla, Kapteeni Ä-ni ja Jenkkarekka – hyvän meiningin lisäksi siis? No tietysti Jukka Poika. Tuo Suomireggaen risupartainen kansikuvapoika, joka on ehtinyt lukuisten omien biisien lisäksi julkaista myös levyllisen Veikko Lavia. Lavin ikivihreistä koostunut Laulajan testamentti vei Jukka Pojan hyvin erilaiseen ympäristöön kuin mihin hänen faninsa ja suomalainen yleisö ylipäänsä oli tottunut, mutta paljasti miehen monipuolisuuden.

Räjähtävää rytmiä puskeva Sound Explosion Band koostuu kutakuinkin samoista soittajista kuin Soul Captain Band aikoinaan. Sittemmin tämä suomireggaen virallinen rytmiryhmä on nähty monen suomalaisen ja muutaman ulkomaisenkin reggaeartistin tukena ja turvana isoilla ja pienillä esiintymislavoilla. Ilosaarirockissakin he ovat ehtineet vierailla useampaan kertaan, viime vuosina esimerkiksi Raappanan ja Nopsajalan taustalla.

Jonkinlainen 'ympäri-mennään-yhteen-tullaan-ja-yhdessä-hauskaa-pidetään' -tyyppinen tapaus on siis tämä Rentolavan ensi kesänä täyttävä kokoonpano. Luvassa on taatusti letkeää meininkiä ja musiikkia Jukka Pojan monipuolisen uran varrelta.


myspace.com/jenkkarekka


< takaisin

Jukka Poika & Sound Explosion Band