Mariska & Pahat Sudet

Täydellinen takinkääntö – rastaräpistä tosi-iskelmään

Mariska on aivan ihana. Viime kesänä päälavan juontajana hurmannut Ilosaarirockin oma tyttö saapuu festivaalille pitkästä aikaa bändin kanssa. Mukanaan lahjakkaalla naisella on nippu uusia lauluja sekä Pahat Sudet-nimellä kulkeva kokoonpano. Tyylilaji on vaihtunut tunnelmoivasta hiphopista iskelmävaikutteilla pelaavaan kapakkajazziin ja ainakin muutamien keikkojen perusteella luvassa on jotakin todella hienoa.

Mariskan neljäs, vielä nimeämätön albumi julkaistaan keväällä ja sillä soi levareiden sijaan piano, basso ja heleä laulu. Materiaali on rohkeaa, irroittelevaa ja odotuksista viis veisaavaa. Bluesista ja vanhasta suomi-iskelmästä kumpuavista lauluista ainakin Kokkaa mua flirttailee kuulijan kanssa ihailtavan vahvasti ja vapautuneesti. Mariskan ensimmäiset levyt pitivät sisällään monipuolisen kattauksen tanssittavaa hiphopia ja tummatunnelmaista poppia. Kaksi levyistä ansaitsi Emma-ehdokkuuden ja Mariska sai lyriikoidensa ansiosta Kalevalaisten Naisten Liiton palkinnon 2005. Hän on kirjoittanut sanoituksia myös muille erittäin hyvällä menestyksellä. Mariskan ajatuksia ovat laulaneet artistit Jenni Vartiaisesta Anna Puuhun. Kynä on pysynyt jatkuvasti terävänä ja kokemuksen myötä oma ääni kaikuu entistä vahvempana. Laulujen taustalla kuultaa syvä humaanius ja ymmärrys maailman pieniä iloja ja suruja kohtaan.

Uuden levyn ja Ilosaarirockin myötä meillä kaikilla on mahdollisuus päästä jälleen kuulemaan karismaattista ja valoisaa Mariskaa. Se se on ihanuutta. Silkkaa ihanuutta.

Artistilta itseltään kantautuneiden huhujen mukaan Ilosaarirockin keikalla lavalla tullaan näkemään myös Sugar Kane, upea burleskitanssijatar suoraan Lontoosta. Miss Kane on hankkinut kansainvälistä mainetta lukuisilla huomiota herättävillä esiintymisillä ja hänelle onkin myönnetty nimitys "The Queen of Finnish Burlesque".


< takaisin

Mariska & Pahat Sudet