Mokoma

Kotimaansa arvoille ja perinteille tunnustuksen antava Mokoma saapuu taas Rokkiyleisön rakastettavaksi. Mänttimetalliako? Ehei!

Mänteiksi ne itseään kutsuvat, mutta harvanpa mielestä Mokoma on millään tavalla hölmö orkesteri. Päinvastoin. Thrash metalista uralleen uuden vinssin seitsemän vuotta sitten rakentanut eteläkarjalaislähtöinen poppoo on kasvanut raskaan rockkenttämme kestosuosikiksi läträämättä sen suuremmin viinaksilla tai pyrkimättä yleisen kansanhassuttajan rooliin. Vaikka Kurimuksen rässäyksen tahtiin oli ja on hauska tampata maata, sekin on myönnettävä, että Mokoman musiikki on viime vuosina kehittynyt aina vain arvovaltaisempaan, syvempään ja valmiimpaan suuntaan. Rennosti mutta päämäärätietoisesti.

Keväällä julkaistavalla, erämaamökissä Näsijärven rannalla muotoaan ottaneella Sydänjuuret-levyllä Marko Annala kumppaneineen antaa oman punnitun tunnustuksensa kotimaalleen. Kansallismielisyyden lippua ei heilutella, mutta rakkaus tätä maata ja sen perinteitä kohtaan todetaan. Eräänlaiseksi pieneksi perinteeksi yhtyeen kohdalla voi laskea Rokinkin, sen verran usein Mokoma on tonteilla kaivattuna vieraana piipahtanut. Kesäisen vehreässä, kiireettömässä ilmanalassa yhtyettä, kuten maatakin, on helppo rakastaa.


www.mokoma.com
myspace.com/mokomamusic


< takaisin

Mokoma