Rytmihäiriö

Häiriintyneitä sähköisiä impulsseja sydämessä

Wikipedian mukaan rytmihäiriö tarkoittaa lääketieteessä sydämen normaalin, säännöllisen rytmin häiriytymistä. Rytmihäiriö syntyy, jos sykettä tahdistavan sähköisen impulssin muodostuminen on häiriintynyttä tai impulssien johtuminen sydämessä on poikkeavaa.

Suomalaisen äärimusiikin kartalla Rytmihäiriö tarkoittaa Gambinan polttamaa kiukkuista mättöä ja Alibista kumpuavia tarinoita miehensurmista. Kaikessa vimmassaan helsinkiläinen yhtye on sydänlihakselle vähintään yhtä vaarallinen kuin lääketieteellinen kaimansa. Rytmihäiriö on hakannut surmacoreaan pitkin Suomenmaata vaihtelevalla aktiivisuudella jo yli kaksikymmentä vuotta.

Jo kertaalleen hajonnut yhtye koki piristysruiskeen nykyisen solistin Unen liittyessä ryhmään. Syke kiihtyi ja pitkäsoitto Saatana on herra keräsi ansaittua huomiota juoppohulluuden syövereistä kumpuavilla sanoituksillaan. Mokoma-yhtyeen jäsenten luotsaama levy-yhtiö Sakara kiinnitti Rytmihäiriön listalleen heti tilaisuuden tullen. Sakaran alla yhtye onnistui valloittamaan myös virallisen top40-listan albumillaan Seitsemän surman siunausliitto. Keväällä 2010 saaga on saamassa jatkoa, kun julkaistaan Rytmihäiriön viides pitkäsoitto. Yhtye sulkeutuu helmikuussa "itä-helsinkiläiseen idylliseen merelliseen huvilaan rakennettavaan ahtaaseen kusenpolttamaan ryyppykämppään" äänittämään uutta materiaalia. Laulujen aiheet jatkavat tutulla linjalla kommentoiden urbaania ahdistusta eli surmia, alkoholismia ja mulkutuksia. Kesällä Rytmihäiriö saapuu rykmentteineen ja Gambinasateineen Ilosaarirockiin. Luvassa on lukuisia häiriintyneitä sähköisiä impulsseja sydämiin tai ainakin hiton kutkuttavaa kammiovärinää tärykalvoihin.


www.surmacore.com
myspace.com/rytmihairio


< takaisin

Rytmihäiriö