The Micragirls

Nissanilla suoraan autotalliin

The Micragirlsia voi kutsua todelliseksi festivaaliyhtyeeksi. Orkesterin alkuhetket paikallistuvat Provinssirockin aikaiseksi majapaikaksi muunnettuun Nissan Micraan, jossa neljä kuopiolaisnaista kuunteli vanhaa garagerockia. Musiikin hienoudesta ja taustalla pauhanneen festivaalin tunnelmasta huumaantuneet ystävykset päättivät perustaa siltä istumalta bändin. Kun suunnitelma oli hyvä ja uskoa tarpeeksi, seurasi soittotaitokin perässä. Vahvaan asenteeseensa ja estetiikan tajuunsa nojaten Micragirls saavutti nopeasti kulttisuosion ja kulkeutui hiljalleen innoittajiensa rinnalle. Nyt festivaaliautoissa soi Micragirlsin musiikki tulevaisuuden yhtyeiden ajaessa kohti festivaaleja – katsomaan Micragirlsin keikkaa.

Jo varhaisvuosinaan kolmikoksi tiivistyneen yhtyeen kulmakivenä on ennakkoluulottomuus ja höysteenä joukko nasevia kappaleita. Trio on onnistunut löytämään 1960-lukulaisen rockin loppuun kalutusta muotokielestä jonkin sellaisen puolen, jota ei ole tuotu aiemmin esille. Useimmin tätä korostetaan humisevalla urulla. Yhtyeen perinnetietoisessa, mutta samalla perinteiden kanssa ilkikurisesti flirttailevassa musiikissa tuoksuvat niin lainelautaa kuljettava meri kuin bänditreenien jälkeinen autotallikin. Tällainen seos ei voi olla tempaamatta mukaansa, varsinkaan festivaaliolosuhteissa.

The Micragircls tuntee paitsi perinteet myös itsensä. Niinpä kolmikon konsertti on samanaikaisesti iskevä ja hersyvä. Soitto perustuu tekniikan sijasta itseilmaisun iloon ja kappaleiden tarttuvuuden takeena on niiden kyky hurmata myös esittäjänsä. Yhtye poimii vaikutteiden vilinästä käyttöönsä olennaisimmat, vaatettaa ne omalla muotokielellään, lisää kohtuullisesti kaasua ja vyöryttää koko paketin kuulijan korville poskesta poskeen hymyillen. Lopputuloksena syntyy usein hurmos, joka tekee kokemuksesta yhtyeen ja yleisön yhteisen. Tällaista hallittua mutta estotonta kohkausta kelpaa muistella vielä paluumatkallakin. Jospa sen kunniaksi perustaisi vaikka uuden bändin.


www.themicragirls.com
myspace.com/micragirls


< takaisin

The Micragirls